RETROGRADAN HOD JUPITERA OD 10.04-10.08.2019

Za vas pripremila:

Kristina Stanek

Vas astrolog i tarot tumac

Na kolektivnom nivou, između ostalog, moglo bi doci do izmena zakona koji se tiču međunarodnih putovanja, spoljne politike, politike vazduhoplovstva i verskih zakona. Na individualnom nivou, ovo je unutrašnji proces, unutrašnja ekspanzija svesti, i istraživanje u oblasti vašeg života u zavisnosti gde tranzitira Jupiter ili kojom kucom vlada Strelac.

Očekujte da tranzit donese ogromna otkrica na površinu, zajedno sa prethodno potisnutim istinama ili onim iza čega je neko pokušavao da pobegne – svesno ili nesvesno.

Ono što je uvecano pokušava da privuče vašu pažnju tako da se možete iskreno suočiti sa tim. Jupiter nudi zaštitu kao veliki benefic. Čak i naj haotičnija situacija drži prerušeni blagoslov, i istina ce vas osloboditi. Ovo je Jupiterovo obecanje.

Ovo je raskrsnica, i mogu biti obilaznice, bilo bukvalno ili metaforički. Zamislite ovu situaciju i zastanite malo, fokusirajte se na veliku sliku i napravite neophodne korekcije kursa ako ste se previše udaljili od svog puta.

Izbegavajte preuranjenu procenu, na bolje ili na gore. Ovo je retrospektivno putovanje – tada niste mogli znati šta sada znate. I još više cete naučiti kako Jupiterove stanice usmjeravaju i krecu se iz svoje senke. Putovanje je odredište. Budite filozofski i objektivni i možete naučiti ono što trebate znati da biste doneli mudre odluke.

Jupiter u Strelcu je tragač za znanjem i mudrošcu. Jedan od glavnih aspekata je Jupiterov kvadrat prema Neptunu u Ribama. Sada bi mogla postojati želja da se dublje zaroni u religiozne, ezoterične, psihološke, filozofske ili više studije – i dovodi u pitanje duhovna i religijska uverenja. Ovo je vreme da ponovo otkrijemo svoju veru – u sebe i u postojanje. U svojoj suštini, ovo je duhovno putovanje, ponovno usklađivanje sa unutrašnjim navigacionim sistemom, i znanje koje vas vodi. Ono što tražite je u vama. <3

Uticaj retrogradnosti Jupitera na znake:

Najintenzivnije za: Strelceve, Blizance, Device i Ribe

Najizazovnije za: Rakove, Bikove, Škorpije, Jarceve

Najkorisnije za: Vodolije, Ovnove, Lavove, Vage

Ovan:

Jupiter je retrograda u vašoj devetoj kuci, ističuci teme koje okružuju međunarodna putovanja, visoko obrazovanje, pravna pitanja, filozofiju, psihologiju, izdavaštvo, religiju i duhovnost. Približavate se raskršcu, nudeci priliku za korekciju kursa. Imate slobodu – ali šta želite, i kuda idete? Budite veoma iskreni prema sebi i pazite na veliku sliku. Ne znate sve, ali ostanite znatiželjni i otvoreni, i možete naučiti šta vam je potrebno da napravite mudre odluke. U svojoj suštini, ovo je duhovno putovanje, povezujuci vas sa svojim unutrašnjim kompasom i ponovo otkrivajuci svoju veru. Putovanje je odredište i vi ste vođeni.

Bik:

Retrogradost Jupitera u vašoj osmoj kuci, sugerise da se događaju ogromne promene na finansijskom planu, seksualnom partnerstvu, braku ili nečemu što je vece od života. Niste nemocni i imate izbor. Ali prvo razjasnite sta zelite, svoje vrednosti i pravu vrednost onoga što se razmenjuje. Postoji više potencijala u situaciji nego što mislite. Ali ako se osecate podeljeno, istražite, pre nego što donesete odluke koje menjaju život. Ovo je prilika da napravite izbor koji ce vas približiti snu finansijske ili lične slobode. Verujte u sebe – situacija se razvija kako treba.

Blizanci:

Jupiter je ušao u vašu zonu odnosa krajem prošle godine, otvarajuci vrata odnosima koji imaju sposobnost da prošire vaš svet i na vas uticu pozitivo. Dok Jupiter postaje retrogradan, prikupljate informacije, tražeci duboku ponovnu procenu vaših odnosa jedan-na-jedan. Ako se partneri cine kao da odugovlače ili se povlace, izbegavajte preuranjenu procenu na bolje ili na gore. Možete imati slobodu, posvecenost i sigurnost koju želite. Prvo budite iskreni prema sebi, bolje dopustite da budete iskreni prema drugima i da budete otvoreni da primite ljubav i podršku koja je prisutna. Voljeni ste, zašticeni i duboko zbrinuti – čak i ako vam se ne čini tako.

Rak:


Jupiter ce se osvruti u vašem šestom polju rada, nesebičnoj službi, svakodnevnoj rutini i zdravlju – mentalnoj, emocionalnoj, fizičkoj i najvažnijoj duhovnoj. Promene na poslu, zdravstvene stvari, ili u vašem životu traže od vas da se vratite nazad da pogledate siru sliku. Imate puno toga za dati. Ali da li vam život daje radost? Ili se osecate kao da živite dvostrukim životom? Prihvatite tajnu ambiciju, sve podsvesne strahove koji vas ograničavaju, ono što treba isceljenje, i eliminisati ono što ne služi vecoj svrsi. Možete da živite život koji je nagrađen i usklađen sa unutrašnjom istinom. Verujte u sebe i možete pronaci način.

Lav:

Kako se Jupiter krece retrogradno u vašoj petoj kuci u naredna četiri meseca, ovaj tranzit označava fazu dubljeg procesa samospoznaje i putovanja u vaše srce. Vi dobijate perspektivu svog zivota, dugoročni cilj i korak napred ka slobodi. Kreativno, seksualno, lično – možete imati ono što želite. I imate poklone, talente i želje koje još niste u potpunosti istražili. Deca takođe imaju mnogo toga da vas nauče. Ne morate da brinete o tome šta svet misli o vama. Ono što je bitno je da ste iskreni prema sebi. Stvarate svoj život u svakom trenutku. Naučite da volite i imate više vere u sebe. Vec ste oslobodjeni.

Device:


Vasa cetvrta kuca ce iti pod lupom kada retro Juputer krene, privlačeci vašu pažnju na materiju koja okružuje vaš dom, porodicu i osecaj sigurnosti; nudeci dublje razumevanje prošlosti. Kakvo je bilo vaše detinjstvo? Kada povratite perspektivu, možete se osloboditi šablona i tereta koji vas je opteretio. Sadašnjost nije prošlost, i vi imate autoritet da donosite odluke koje su u skladu sa vašim najvišim ciljevima. Može vas pozvati da ponovo otkrijete dublje rezerve vere. Poverenja – vi ste bezbedni i zašticeni.

Vaga:

Dok Jupiter postaje retrogradan u vašoj trecoj kuci, vi procesuirate nove informacije koje vas pozivaju da postavite pitanje šta mislite da znate. Šta i kome verujete? Zašto? Šta hocete? To je potraga za dubljom istinom koja počinje iskrenošcu prema sebi. Komunikacija je istaknuta, a vi učite da su ljubaznost, iskrenost i saosecanje jednako važni. Ponekad je možda pametno ne reci ništa i samo slušati. Na taj način možete naučiti ono što trebate znati. Razjasnite dugoročni cilj, a zatim primenite korekcije kursa, pronađite rešenja i donesite mudre odluke koje ce vas voditi do vašeg odredišta.

Skorpija:

Jupiterov korak ka retrogradnom razvoju u naredna četiri meseca označava put ponovnog otkrivanja vašeg pravog osecaja vrednosti, sigurnosti, samopoštovanja i onoga što je zaista dragoceno za vas. Kakav god bio vaš trenutni bankovni bilans ili status odnosa, shvatite da ne možete da odnesete svoj novac u drugi svet.

Strelac:

U poslednjih šest meseci ste rasli u skokovima i pomerali granice mudrosti i samosvesti. Kako Jupiter postaje retrogradan, ulazite u fazu dublje samospoznaje i samosvesti. Možda se osecate podeljeno u vezi odnosa ili neke situacije. Ali da li vas motiviše strah ili ljubav? Vi ste zašticeni i imate darove i talente koje uzimate zdravo za gotovo – i blago sveta pred vašim nogama. Jedina stvar za strah sada je sam strah. Ovo je vaša šansa da se uskladite sa nedeljivom istinom i dopustite da vas vodi. Budite ljubazni, iskreni i dozvolite sebi da budete srecni.

Jarac:

Kako Jupiter postaje retrogradan u vasoj dvanaestoj kuci, obratite pažnju na svoje snove, svoju intuiciju i rastuce znanje. Imate velike ideje i snove. Ali vi takođe postajete svesni podsvesnih strahova – a možda i potrebe za isceljenjem. Mi smo samo bolesni kao naše tajne. Vi više niste dete i imate autoritet da donosite odluke u svom životu. Ne treba da govorite celom svetu o svom poslu, ali obaveštavajte partnere na osnovu potrebe da znate. To ce zahtevati timski rad i svakodnevni proces komunikacije, ali možete manifestirati viziju. Počinje sa svakodnevnim zdravijim izborom.

Vodolija:

Jupiterov retro hod u vašoj jedanaestoj kuci
prijatelja, zajednice, društvene mreže i ispunjavanju želja. Učite nešto po pitanju prijateljstva, ili o nečemu što ste dugo želeli, tražeci od vas da pojasnite svoje vrednosti i uskladite se sa istinom u svom srcu. Sva nada je daleko od gubitka. Prihvatite svoje želje, težnje, priznajte one koje ste prerasli, i izbegavajte da se raspravljate o svojim ograničenjima. Postoji kreativno i ljubazno rešenje za dilemu sa kojom se suočavate. Slobodni ste da napravite izbor – a možda i ne morate. Samo se potrudite da budete iskreni.

Ribe:

Jupiterov retro hod u vašem desetom polju karijere, profesiji, ambiciji i javnom imidžu. Možda se malo razmišljate o cilju za koji ste nekada bili sigurni. Ne trebate se plašiti mogucnosti da vas esto minira. Ako je nešto u redu, naici cete na put. Finansijski i emotivno, sigurni ste. Ali u cemu želite da budete poznati? Šta vama znači ambicija? Ponovno se povezujete sa davno zaboravljenom ambicijom. Ne radi se o slavi ili uspehu, vec o onome što morate da vratite svetu – to je mnogo. Ustanite iznad svoje nesigurnosti i imajte više vere u sebe.

Zithromax for sale