Pokazatelji talenta za astrologiju u natalnoj karti

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

Talenat je genetski nasledjen dar koji se u astrologiji posmatra kroz :
5 kuća – kreativnost, darovitost
4 kuća . genetsko nasledje
9 kuća (5 od 5-e kuće) čiji vladar pokazuje da li će se i gde talenat ispoljiti
12 kuća- kontakt sa nesvesnim delom licnosti, uticaj prošlih inkarnacija

Vrsta talenta je determinsana planetama, njihovim položajem i aspektima.
Da li je poznavanje teoretskih astroloških znanja dovoljno da osoba bude dobar astrolog?
Da bi dobili odgovor, treba krenuti logičnim sledom i otkriti šsta odlikuje dobrog astrologa.

Sposobnost razumljivog i pristupačnog prezentovanja saznanja – serija 3 (Merkir, Blizanci, 3 kuća)
Brza logika i objedinavanje značenja simbola u smislenu celinu – serija 11 (Uran, Vodolija, 11 kuća)
Sposobnost apstraktnog načina razmišljanja, koji je fuzija logike i intuicije – serija 12 (Neptun, Rbe, 12 kuća)

Poznavanjem simbolike planeta i kuća, nezaobilazno dolazimo do zaključka da serija 3 (Merkur, trece polje , Blizanci) ukazuje na sposobnost zapažanja, analize, kvalitet komunikacije i način na koji se znanja prezentuju. Astrolog mora da poseduje sposobnost da na razumljiv način objasni saznanja do kojih je došao. U suprotnom, biće odlican poznavalac astrologije, ali ne i neko ko može da je približ laiku..
Da bi se razvila brza logika i sposobnost da se brojni astrološki simboli sagledaju kao jedna celina, Merkuru je potrebna interakcija sa planetom koja je njegova viša oktava, odnosno Uranom i serijom 11. Uran svojim spiralnim kretanjem energije, kao akcelerator ubrzava energiju Merkura- logiku i obezbedjuje sagledavanje simbola u svoj svojoj složenosti- sintetisanje znanja.
Ako bi interakcija Merkura i serije 3 sa Uranom i serijom 11 bila dovoljna, to bi značilo da svako sa visokom inteligencijom i jakom logikom moze da postane dobar astrolog. Da li je svako sa dobrim poznavanjem slikarskih tehnika i manipulacije četkicom dobar slikar ? Mogao bi se baviti reprodukcijom, ali to nije slikarstvo.
Za dobrog astrologa je potrebna sposobnost da se stupi u kontakt sa onim tajnovitim i dobro skrivenim delom licnosti, zbirom svih iskustava i znanja, kroz kolektivno i lično nevesno – Neptunom i serijom 12. Proces treba da bude kontrolisan, prirodan i lagan. Inače, kod svakog čoveka povremeno i nekontrolisano, kroz bljeskove intuicije isplivaju informacije iz nesvesnog dela linosti.
Astrolog treba da otkrije tajnu života, skrivenu u natalnoj karti bas putem simbola. Treba da otkrije tajnu pra – uzroka koji determinišu žvot. Život prikazan Asc i 1 kućom, krije prauzroke svog nastajanja kroz 12 kuću (prosle inkarnacije). Da bi imao sposobnost da zaroni u okan nesvesnog (serija 12) i razume ga, to moze samo putem serije 11, uz pomoc simbola.
A Merkur i serija 3 ce zaokružiti celinu, kao početak (logika) i kraj (razumljivo iznosenje saznanja) procesa.

Izvor: Vesna Keserović

Zithromax for sale