Nedeljni horoskop od 18.12. do 25.12.2016.:

 

Priredila astrolog Ana Savovic

OVAN
Rasprave sa partnerom do kraja nedelje mogu biti razlog za nerviranje, jer ćete imati utisak da vas nepotrebno provocira. Bicete skloni “izletima”, jer veliki uticaj na vas ima Uran, pa vam nikada nije dosta flerta. Slobodni Ovnovi biće veoma aktivni i spremni da se udvaraju na poslu svakom ko im se dopadne. Malo koji muškarac Ovan neće iskoristiti povoljnosti koje pruža društveni život. Aspekti koji deluju tokom ove nedelje čine vas spremnim da ako ste slobodni krenete u “život”, a ukoliko ste u braku, moguće da ćete koristiti razne mogućnosti da i pored stalnog partnera okusite “zabranjeno voće”. Jaka privlačnost i snažna strastvena veza moguća je između vas i jednog Bika, Vage ili Škorpije, a krajem nedelje i sa Strelcem. Ukoliko je partner ljubomoran, pazite da mu ne date povod da zaista ima razlog da vam bilo šta prebacuje. Ako ne budete situaciju držali pod kontrolom, porodica će se najverovatnije umešati, čak je moguć i skandal.

BIK
Ovo bi mogla biti nedelja nezaboravnih susreta, dogovora o zajedničkom životu, ali i mnogih nerealnih želja. Imacete mogucnost odlaska u inostranstvo, pa je moguće da planirate život u inostranstvu, ili da uđete u drugu značajnu vezu ili brak. Od početka nedelje verovatno ćete imati osećaj da ste izloženi pritisku osobe koja smatra da je došlo vreme da rešavate vaš status. Dame Bikovi imace utisak da su stavljene pred svršen čin i da nemaju mnogo izbora. Mnogi koji su bili zakleti protivnici braka sada mogu ozbiljno da razmišljaju da je krajnje vreme da se “skrase”. Dame Bikovi trebalo bi da iskoriste ovaj period i utvrde svoju poziciju, pogotovo kada je u pitanju jedna Škorpija ili Jarac. Interesantni partneri za vas su Ribe i poneki Rak. Ukoliko u ovom periodu budete bilo gde putovali, pogotovo u inostranstvo, teško da ćete proći bez ozbiljnijeg flerta ili udvaranja osobe koja je veoma harizmatična. Krajem nedelje lako se može dogoditi da budete “žrtva” nekog kome je jasno da ne možete da mu odolite. Naglašeno astrološko polje moguće preljube može vas izložiti riziku da uradite nešto zbog čega će vaša stalna veza ili brak doći u ozbiljnu krizu. Veliku naklonost dame Bikovi osećaće prema sportistima i osobama koje nose uniformu na radu.

BLIZANCI
Tokom ove nedelje aspekti bude želju za avanturama i flertom, a onima koji su u braku ili vezi za zajedničkim putovanjima. Sa stalnim partnerom uspećete da se dogovorite oko stila života, ali tek posle 21. decembra. Moracete da pravite kompromise koje najradije ne biste učinili, a ukoliko ste u vezi sa Strelcem, Ovnom ili Jarcem to će biti više nego neophodno. Nedostajaće vam taktičnost i mnogi koji su duže vreme u krizi imaće potrebu da raskinu vezu, raščiste neke dileme ili da vode razgovore koji će samo inicirati rasprave. Ukoliko sumnjate da je partner sklon paralelnim vezama, ne potežite to pitanje. Mlade dame Blizanci imaće veliki uticaj na neki vatreni znak, pogotovo na Lava i verovatno će planirati brak. Stariji Blizanci rođeni početkom sedamdesetih, osetiće se podmlađenim, pa se mogu naprasno zaljubiti u nekog koga će upoznati na nekom putovanju, preko Fejsbuka ili drugih socijalnih mreža. Ako se bavite poslom koji podrazumeva pojavljivanje u javnosti, ma kako se vi ponašali korektno prema partneru, on će uvek biti pomalo nesiguran i želeće s vama da provodi što više vremena. Budite spremni za novu ljubav, poznanstvo do kojeg će doći najverovatnije negde u okviru poslovnih kontakata, a ukoliko ste slobodni to će za vas značiti početak nove veze.

RAK
Slobodni Rakovi imaju veliku šansu da nađu osobu svog života. Ovo se naročito odnosi na dame Rakove koje vole mačo muškarce, nebitno da li su korektni, fer ili verni. Ukoliko se radi o osobi koja nosi uniformu na radu, medicinsku ili sportski dres, da li rade za vojsku ili policiju, dama Rak neće ostati ravnodušna prema njima. Simbolika uniforme može da se odnosi i na porodicu iz koje potiču, moguće da roditelji imaju neku vezu sa navedenim profesijama. Ukoliko ste zaljubljeni u Ribe, samo strpljenje može da vas spase. Rođeni krajem juna verovatno će se zaljubiti u neku Škorpiju ili Jarca, a rođeni sredinom znaka, između 5. i 15. jula, najverovatnije se osećaju pomalo usamljeno ili čak razočarano zbog ponašanja jednog Strelca, Blizanaca ili Device. Oni koji su u dužem braku u potpunosti su okupirani partnerovim problemima, naročito ukoliko se oni odnose na finansije, karijeru ili dilemu kakvu odluku da donesu po pitanju posla. Ako spadate u energične Rakove ili ste već duže vreme nezadovoljni partnerskim odnosima, u ovom periodu može vam mnogo toga smetati i mogući su neprijatni razgovori. Ukoliko budete otkrili nešto o partneru što vam ne ide u prilog, nemojte donositi radikalne odluke. Slobodni Rakovi imaće mogućnost da u saradnji sa nekim ko posluje sa strancima upoznaju energičnu i atraktivnu osobu koja će ih impresionirati na prvi pogled.

LAV
Partner se ponaša neuobičajeno, vi ne znate kako da se postavite i imate utisak da ste žrtva nekih spoljašnjih okolnosti nad kojima nemate moć. Mnogi Lavovi su se zaljubili i spremni su da uđu u brak ili su to već učinili. Sve što ste na brzinu odlučivali u poslednjih šest meseci sada počinje da se pokazuje u pravoj boji, da li ste bili u pravu ili ne. Vi ćete verovatno biti na nekoj prekretnici. Ukoliko je potrebno da preispitate svoje odluke, verovano ćete to i učiniti, ali nemojte dopustiti da bilo ko manipuliše vama. Trenutni aspekti mogu vam doneti priličnu krizu u odnosima zbog svojeglavog stava partnera, zbog vaše potrebe da sa njim raščistite račune. Slobodni Lavovi mogu stupiti u vezu sa vrlo harizmaticnom osobom koju srecu preko prijatelja, koja moze biti iz vase neposredne okoline ili u komsiluku.

DEVICA
Dobar aspekti pozitivno se odražavaju na vašu komunikaciju sa osobom koja vam je draga i ukoliko ste slobodni, najverovatnije ćete doživeti veoma uzbudljivu ljubav. Tokom ovog perioda moguć je susret koji će vam iz korena promeniti život, pogotovo ukoliko do njega dođe u društvu umetnika, sportista ili osoba prisutnih u medijima. Oni koji su dugo u braku ili vezi pokušavaju da srede svoje odnose, ali to neće biti nimalo lako ukoliko ne budete kritički nastrojeni i prema sebi. Rođeni u prvoj dekadi znaka pod velikim su uticajem Neptuna iz znaka Riba, a Device rođene krajem znaka mogu biti pod priličnom tenzijom i nespremni na ustupke. Porodični život rođenih posle 10. avgusta u ovom periodu mogao bi prilično da se iskomplikuje zbog nagomilanog nezadovoljstva i potrebe da “raščišćavate” stvari. Mnogi će samo konstatovati da su u problemu, ali ga neće rešavati dok rođeni početkom septembra mogu da očekuju udvaranje jednog Bika, Vage ili Jarca. Emotivni status većine Devica u ovom periodu neće se bitnije promeniti i ništa značajno neće se dogoditi, osim ukoliko ste veoma mladi i rođeni početkom devedesetih, ili stariji i rođeni početkom šezdesetih.

VAGA
Ljubavni život mogao bi da krene nabolje, pogotovo krajem decembra, naročito ako ste u emotivnoj vezi sa Vodolijom. Ukoliko ste u braku sa Ovnom, Škorpijom ili Blizancima mogući su manji problemi u komunikaciji. Slobodne Vage mogu dobiti poziv od nekadašnjeg ljubavnog partnera koji će im zakazati sastanak pod malo neuobičajenim okolnostma ili ćete saznati nešto što će vas zaintrigirati u vezi sa njima. Ukoliko ste dama Vaga i u vezi sa starijim partnerom, spremite se za ljubavne scene zbog partnerove posesivnosti. Možete biti verbalno mnogo jačo u odnosu sa pomalo neiskrenim partnerom koji će vas često ostavljati u sumnji s kim provodi vreme kada nije s vama. Sredinom ove nedelje kreće povoljniji period za one kojima je važan društveni život, a ukoliko ste slobodni i možda u to vreme planirate da putujete u inostranstvo, očekuje vas romansa. Vage rođene sredinom pedesetih i osamdesetih mogu očekivati preokret u ljubavnom životu, a dame Vage rođene početkom sedamdesetih, naročito ako su živele u inostranstvu ili bile u vezi sa strancem, obnavljanje veze sa osobom koja im je u mladosti bila veoma draga.

ŠKORPIJA
Ukoliko ste spremni da donesete važnu odluku u vezi sa privatnim životom, sada je pravi trenutak. Tokom ovog perioda bicete veoma energični i verovatno spremni da se suprotstavite onima koji će pokušati da vam se mešaju u privatni život. Nemojte ulaziti u veze koje mogu dovesti do skandala, pogotovo ukoliko ste javna ličnost ili, kako volite privatnost, nemojte davati povoda da se o vama piše ili priča. Tokom ovog perioda naglašene su astrološke kuće neprijatelja, posebno onih koji imaju nešto profesionalno protiv vas, a mogu koristiti vašeg partnera kao “oružje”. Ipak, sa ovako strastvenom pozicijom, muškarci Škorpije će uspeti da se izbore sa svim izazovima, dok će dame Škorpije morati malo više da glume hladnokrvnost, čak i kada budu s razlogom ljute na partnera. Prevelika očekivanja su vaš najveći neprijatelj posebno u ovom periodu, pa su kod vas ljubav, strast i čežnja tada jedno te isto. Ukoliko ste u vezi sa romantičnim partnerom, prilično nesigurnim u sebe, moraćete da mu poklonite više pažnje. Veza sa Bikom, Vagom, Ribama ili Jarcem može biti ono što vam je potrebno. Predstavnici ovih znakova već dugo su idealni partneri za vas, mada povremeno jedna Devica ili Rak pokušavaju da privuku vašu pažnju.

STRELAC
Moracete da pomalo glumite da biste ostavili utisak kakav želite na osobu koja vam je draga ili da biste zadržali koliko-toliko harmonične odnose sa stalnim partnerom. Nemate neograničeno poverenje u partnera, ali ni on u vas. Početkom ovog perioda moguća je veoma strastvena veza koja može doći u manju krizu krajem decembra. Imacete mogućnost pomirenja sa nekim ko vam je veoma drag, ili početak veze sa osobom kojoj ste se dosta dugo udvarali. Pazite da ne postanete potpuno zavisni od ljubavi osobe koja bi se mogla pomalo poigrati s vama ili će se možda raditi o nekom ko će želeti po svaku cenu da dominira nad vama. Bicete slabi prema Blizancima, Ovnu, Vodoliji ili nekom Lavu.

JARAC
Iako mnogi misle da Jarčevima nije do ljubavi već samo do karijere i poslova, varaju se. Ali, vi to ne samo da ne biste pokazali, već ste preterano uzdržani i pred onima pred kojima vam klecaju kolena. Strah od neuspeha ili uspeha – jer šta biste tek onda, morali biste da menjate svoj život, što je glavna kočnica ka bilo kojoj racionalnoj odluci. Partneru je sve jasno i ukoliko vi nećete da napravite prvi korak ka definisanju stanja u vašoj vezi, on će to da učini, jer ga iritirate. Možda bi najbolje bilo da izvesno vreme budete razdvojeni. Oni koji su slobodni, neka blagosiljaju svoju slobodu, imaju šansu da upoznaju jednu interesantnu Škorpiju, Ribe ili Bika, koji će biti sasvim po njihovom ukusu. Umesto što razmišljate šta vam je sve potrebno da biste bili srećni, više se bavite potrebama partnera, pokušajte da pružate više ljubavi nego što potražujete. Jedan Lav vam mnogo toga zamera, Škorpija vas razume i mnogo joj je više stalo do vas nego što pretpostavljate, kao i jednom Biku – pružite im šansu, makar i u okviru tajne veze ili flerta.

VODOLIJA
Vi se odlicno provodite u nekom kafiću ili na sportskom terenu. Loše vreme, meteropatske pojave, depresija, to su za vas nepoznati pojmovi, srećni ste ukoliko imate nekog s kim možete da odete do najbližeg kafića. Osoba koja je sa vama u vezi može da bude srećna sve dok poštujete pravila igre, a to uglavnom ne radite. Nepouzdani ste i to može biti glavni problem u komunikaciji sa Lavom, Strelcem ili Vagom koja se može pokazati kao veoma zahtevna i veoma kritički nastojena, ma kako bila ljubazna i diplomata, i njoj dođe “crni petak”. Pazite samo da ne izgubite rejting koji ste stekli u njenim očima. Ovnu ste opsesija uglavnom u erotskom smislu, a i Blizancima koji vas u svemu podržavaju, sve dok vam veruju da ćete učiniti sve kako ste obećali. Pokušajte da stvorite privid da niste sami sebi baš do te mere na prvom mestu, učinite malo napora da partner stekne utisak da vam je i on bitan. Ukoliko se budete posvetili isključivo sebi i svojim zadovoljstvima, u jednom trenutku možete da se zapitate šta se dešava sa vašim partnerom, zbog čega vam se ne javlja ili ignoriše vaše pozive. A tada već može da bude kasno.

RIBE
Tokom većeg dela perioda savršeno odgovara romantičnim, odanim i lojalnim Ribama koje žele da ugode svom partneru. Ukoliko ste u vezi ili braku, predstoji prilično harmoničan period, naročito ako ograničite izlaske i smanjite posete u domu, jer se može dogoditi da budete pozivani na razna mesta ili će vam se javljati prijatelji sa željom da se sa vama druže. Osećate veliku potrebu da sa partnerom budete što više sami i da imate više romantičnih zajedničkih trenutaka. Slobodne Ribe su željne fine atmosfere u kojoj bi mogle da se posvete osobi koja im je draga, moguće da se radi o osobi koju viđate na poslu i sa kojom imate mnogo dodirnih tačaka, potrebno je samo da se bolje upoznate. Kraj nedelje u vašoj astrološkoj kući partnerskih odnosa donosi romantične trenutke sa partnerom, a vi budite spremni na “navalu” prijatelja i rođaka u vaš dom, pogotovo ukoliko ste u braku. Slobodne Ribe od 19. decembra verovatno će započeti vezu sa osobom koja im je po mnogo čemu slična.

 

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale