Merkur u Blizancima (od 7. juna do 21. juna)

Merkur prelazi u znak Blizanaca 7. juna i ostace u ovom znaku do 21. juna. Merkur se ovde oseca dobro jer je u svom sedistu.
Blizanci su vazdusni znak, pod uticajem planete Merkur, nestalnost i neuhvatljivost glavne su odlike ovog znaka. Prema mitoloskom predanju dva blizanca koji cine ovaj znak u Zodijaku su Kastor i Poluks, sinovi Jupitera, jedan smrtan, a drugi besmrtan. Ovaj znak krasi mentalne i fizicke sposobnosti, prilagodljivost, radoznalost, inteligencija, druzeljubivost, snalazljivost i sposobnost da se snadje u svakoj situaciji i da bez oklevanja iskoristi svaku priliku koja mu se pruzi. Oni su veseli, zabavni, detinjasti, omiljeni u drustvu, sa njima je uvek uzbudljivo.
Ako se bavite poslovima koji su u neku ruku specificni- obicno je rec o profesijama vezanim za govornistvo, strane jezike, svet nauke, literature i novinarstva, komunikacije ostvaricete zapazeni uspeh. Takodje bicete nemirni i posveceni aktivnostima koje iziskuju kretanje, kao sto je turizam, saobracaj i tome slicno.
Pravo je vreme za sklapanje novih poslova i projekata posebno sa inostranim partnerima.
Na emotivnom planu bicete fanaticni branioci nezavisnosti i slobode, za vas je ljubavni ideal sjedinjenje dve duse i dva intelekta, iz toga proistice sklonost ka vezama koje se radjaju iz prijateljstva.
Prijatelji ce vam biti jako vazni, smetace vam samoca, puno cete pricati, razmenjivati misljenja, saliti se, ponekad tracariti i ogovarati.
”Kada nastojimo da budemo bolji nego sto smo, sve oko nas takodje postaje bolje.”- Paulo Koeljo

Pripremila astrolog Marija Savovic

Zithromax for sale