MERKUR U BIKU: OČEKUJTE IZOBILJE NOVCA I LJUBAVI!

MERKUR U BIKU: OČEKUJTE IZOBILJE NOVCA I LJUBAVI!

Merkur je ušao u polje Bika i tu će se zadržati do 13. juna. Ovaj period svim znacima donosi izobilje novca i dobre energije!

Nakon borbenog, dinamičnog,vojnički strogog Ovna, Merkur je ušetao u znak Bika. Ovde mu se nigde ne žuri, nema strogoće, ovnovskog reda, rada, znojenja, prepuštamo se uživanju svim čulima. Svakodnevica je ležernija, opuštenija, nema trke, sve obavljamo laganije, razmišljajući o zadovoljstvu.

Bik je uvek ljubav, pa s Merkurom imamo sliku ljubavnih razgovora: komunikacija je blaga, nežna, obazriva, strpljiva. Tu su i nežni dodiri i poljupci, izjave ljubavi, namigivanja… Smišljamo ljubavne dosetke, pratimo znakove koji bi nas mogli dovesti do ljubavi ili bilo kojeg užitka. Ovo je doslovno znak ljubavi jer Merkur je znak, oznaka, putokaz.

Korisno i ugodno

Gledaju se ljubići ili se pišu pesme, listaju se modni časopisi, naručuju parfemi, torbice, šminka… Obilaze se galerije, koncerti, gastrosajmovi, hortikulturni događaji. U ruke se uzima i kuvar pa se prelistavaju recepti, netko baš sada uči kuvati… Ovo je sav kuhinjski pribor, ovo je link na kulinarsku stranicu, ali i prečac do bloga s ljubavnom poezijom ili fotografijama.

Sada učimo o onome što nam služi praktično, ali u svrhu zadovoljstva. Um je usmeren na materiju, na novac. Korisno i ugodno, to je Merkur u Biku. Računi se zbrajaju, rade se transakcije, kombinuje se na veliko. Razmišlja se na koji način se domoći novca, ali bez puno muke i znoja.

Kako je Merkur brz, okretan i dosetljiv, u Biku će zasigurno naći put do materije koja će služiti hedonizmu i lakoći života. Bik je ljubav, što znači davanje i primanje, pa u ovom razdoblju darujemo sebi, ali i drugima, samim tim mamimo osmeh i radost na lica. Dakle, ovo je razmena radosti, zadovoljstva, ljubavi, umetnosti.

Put do novca

Merkur su sve praktične stvari, pa je ovo slika raznih naprava, a najbitnije je da služe za uživanje. Budući da će Merkur od 10. do 22. aprila te u zadnjem vikendu maja (retrogradnost), imati dobar aspekt s Jupiterom, onda sve te stvarčice mogu biti i malo skuplje.

To je, u svakom slučaju, slika većeg novca, pa sve ovisi o natalnoj karti kako će se ona materijalizirati; neko će uložiti veliki novac, kupiti kakvu umetninu, drugima će se uloženo baš sada vratiti ili će dobro prodati nekretninu, treći dobijaju povišicu/nagradu, neko osvaja pozamašni iznos na kvizu znanja, nekome na račun leže povrat poreza, nekome rođak iz inostranstva šalje novac ili ček…

Za one koji su petljali, muljali i varali na bilo koji način ovo može biti i vrijeme kazne u bilo kojem smislu, a najviše, naravno, novčanom.

Ovo su i putovanja, ako su turistička onda su skuplja, luksuznija, ovo je i slika bankovnog ugovora, ali i onog poslovnog kojeg prati i povišica, ovo je poskupljenje živežnih namirnica, kao i odeće te raznih modnih dodataka, slika svih omiljenih ženskih stvari koje se naručuju iz inostranstva. Ovo je slika i novog automobila, bicikla, motora ili glisera.

A koje su nam vrednosti?

Apetiti su veliki, pa osim lepe sume novaca, evo i kolica krcatih hranom, a iz njih hrana ide u kuhinju, no lako moguće i u prtljažnik pa prema vikendici; lagani roštilj, pa onda obilazak kuće, setva zalivanje cveća, ulepšavanje kuće i uživancija u lepoti plodova zemlje.

U praktičnom smislu, ovo je i promena bankovnog računa, zatvaranje starog – otvaranje novog, krediti, razni ugovori koji se tiču tuđeg novca/imovine, oporuke, ovo su finansijske malverzacije i izmene finansijskih planova, budžeta, rebalansi i ostale ekonomske radnje.

Osim Jupiterova trigona s Merkurom, tu je i Pluton koji ima zadatak transformisati naše stavove prema novcu, materiji i ljubavi. Potrebna je promena gledišta, onako, iz korena. Koje su naše vrednosti, što volimo, kako, zašto – to su pitanja koja u ovom razdoblju mogu biti aktuelna. Krpamo li s tim silnim kupljenim stvarima svoje nedostatke i klimavo samopoštovanje?

Izvor:bktvnews.com

Leave a Reply

Zithromax for sale