Magija sveća: Kako da vam se ispune sve želje

Sveće poseduju magična svojstva, koja se odnose na njihovo poklanjanje i paljenje prema željama, potrebama, ali i prema horoskopskim znacima. Evo kako možete da usmerite njihovu energiju da bi vam se želje ispunjavale, a život bio lakši i lepši.
Pripremio: Darko
Sveće poseduju magična svojstva, koja se odnose na njihovo poklanjanje i paljenje prema željama, potrebama, ali i prema horoskopskim znacima. Evo kako možete da usmerite njihovu energiju da bi vam se želje ispunjavale, a život bio lakši i lepši.
Sveće i kao njihove boje imaju izvesnu simboliku. Zato pažljivo birajte kada birate sveću kao poklan
Ako želite da vam se želja ispuni, zapišite je na papiru koji se potom pali na plamenu sveće da bi poruka u obliku dima odletela u nebo. Ovaj običaj datira od proslava i festivala u čast boginje meseca Artemide. Artemidina slavlja su preteča današnjih rođendanskih slavlja. I danas se svećice stavljaju na tortu, pa se poželi želja dok se sveće gase.

Još jedan način da se nešto poželi uz pomoć sveće jeste da se iglom ili šilom u sveću ureže simbol željenog objekta, osobe ili događaja. Ako se sveća ostavi da dogori do kraja, istopljeni vosak obrazuje oblik na osnovu kojeg možemo da zaključimo da li će nam se želja ispuniti.

Već i sama boja sveće nosi određenu želju, koju upućujemo drugoj osobi i želimo sebi. Evo šta koja boja znači.

BELA

Belo je boja energije, novog života, novih odnosa. Idealna je kao simbol novih početaka i novih ljubavi.

CRVENA

Crveno je boja promene, ali promene koja zahteva odlučnost i hrabrost, boja smelosti i izazova.

NARANDŽASTA

Kad se pokloni, narandžasta sveća ima jasnu poruku. Tako nekome želite sreću, zdravlje i skladne odnose u kući. Narandžasta je i boja identiteta i služi za jačanje samopouzdanja.

ŽUTA

Žuto je boja komunikacije, učenja i putovanja. To je boja radoznalih i zanimljivih osoba.

ZELENA

Zeleno je boja ljubavi, one trajne, iskrene i velike, ali i boja lečenja, zato što je to pre svega boja prirode.

PLAVA

Plavo je boja moći, ali i pravde, boja koja se poklanja kad se želje tiču karijere i boja sveće koja se pali kad se u vidu ima napredak na poslu.

LJUBIČASTA

Ljubičasta i indigo su boje razvoja natprirodnih moći, duhovnosti i unutrašnje harmonije, to su sveće uz koje se razmišlja i meditira.

RUŽIČASTA

Ružičasto je boja pomirenja, dece i porodice.

BRAON

Braon je boja doma i kuće, boja finansijske moći i bezbednosti, boja koja se vezuje za uvećanja imovine i dobre rodbinske odnose.

SIVA

Siva boja označava sve vaše tajne želje.

ZLATNOŽUTA

Zlatnožuta je boja dugoročnih ambicija i napretka. Kao što je zlato simbol moći tako su i zlatne sveće poklon koji predskazuje uspeh.

CRNA

Crna je boja svršetaka i oslobađanja od krivice ili kajanja.

KOJA JE VAŠA ASTROLOŠKA SVEĆA

Svaki znak u horoskopu predstavljen je nekom bojom ili s više boja. Svaka od tih boja takođe predstavlja neku osobinu ili kvalitet, a sveća te boje pali se da bi se prizvao taj kvalitet čak i ako ta boja ne odgovara znaku u kojem je dotična osoba rođena. Sam postupak ima najjači efekat dok je Sunce u tom znaku.

Astrološka sveća može da se upali na rođendan ili nekim drugim bitnim povodom, u ritualima koji simbolizuju dolazak na svet osobe rođene u tom ili nekom drugom periodu, čime se jača samouverenost i osećanje identiteta.
Spisak astroloških znakova i boja.

OVAN: Crvena – hrabrost

BIK: Ružičasta – strpljivost

BLIZANCI: Svetlosiva ili žuta – svestranost

RAK: Srebrna – skriveni potencijali

LAV: Zlatnožuta ili narandžasta – moć i energija

DEVICA: Zelena ili svetloplava – sklonost perfekcionizmu

VAGA: Plava ili ljubičasta – uravnoteženost

ŠKORPIJA: Tamnocrvena ili crvena – pronicljivost

STRELAC: Žuta ili narandžasta – jasni ciljevi

JARAC: Braon ili crna – istrajnost

VODOLIJA: Indigo ili tamnoplava – nezavisnost

RIBE: Bela ili svetloljubičasta – intuicija
Izvor: blic žena

Zithromax for sale