Lilit – simbolika kroz astroloske znakove:

 

 

 

 

 

Lilit je ime prve Adamove žene koju je on odbacio. U svim drevnim kulturama Lilit predstavlja simbol dobre žetve, zaštitnica majki i plodnosti, erotike, ali je u nekim kulturama smatrana za ženu demona. Sadašnje tumačenje Lilita od strane astrologa je da simbolizuje žensku intuitivnost i moć zavođenja, najniže instikte, uglavnom predstavlja erotiku ali i moć inače, izraženu preko astrološkog znaka i kuće u kojoj se nalazi u ličnom horoskopu.

 

Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:

Lilit u Ovnu. Ukoliko ste žena, često potiskujete snažne emocije ili raskidate vezu u afektu ili ako muskarac povredi vasa osecanja, tako da muškarci o vama maštaju, ali vas se i pribojavaju. Naglašen ponos vam ne dozvoljava da ostvarite kvalitetnu ljubavnu vezu. Jako ste seksipilni I strastveni, ali muskarcima smeta vasa dominacija. Muškarac sa Lilitom u Ovnu je samouveren, velikodušan, postuje zene I pravi je zastitnik, ali cesto ima problem da pronadje idealnu partnerku. Ume biti jako sujetan, ima problem da se otvori I pokaze svoje emocije.

 

 

 

 

 
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Lilit u Biku daje veliku emotivnost i erotičnost, osobe sa Lilitom u Biku osvajaju svojim zvonkim glasom, ljubaznoscu, dobrim izgledom,lepim manirima, kulinarskim sposobnostima, jer ljubav dolazi preko stomaka.Postoji velika potreba za sigurnošću, želja za brakom i velikom porodicom. Buran predbračni i miran a harmoničan bračni život, skoro da je zagarantovan, naročito ako imate decu. Erotika je veoma naglašena i imate potrebu da emocije pokažete svakim svojim gestom. Žene to obično čine ljubaznošću a muškarci galantnošću. Zena sa Lilitom u Biku opija svojim glasom, bujnom kosom, neznoscu, a muškarac koji ima Lilit u Biku što mu vise emocija I paznje poklanjate to će vam vise uzvratiti.

 

 

 

Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Lilit u Blizancima donosi zelju da dominirate na mentalnom i intelektualnom nivou. Muškarac sa Lilitom u Blizancima, sto vise cuti, vise je zagonetan I mistican I jako privlaci nezniji pol, a rečitost, pronicljivost i lukavost pomažu mu u poslu. Jak smisao za biznis i racionalni duh čini vas stalno nezadovljnim svojim partnerom. Postoji tendencija ka depresivnosti i manipulativnosti. U ovom znaku je Lilit izrazito jak, vlada Blizancima i to su jake ličnosti, svesni svoje erotičnosti. Kad tad u životu možete prolaziti kroz fazu nervnih kriza, malodušnosti, osećaja da ste odbačeni i tada možete postati veoma osvetoljubivi.Ako ste žena sa Lilitom u Blizancima veoma ste sposobni za posao ali i u tom segmentu života nastupaju krize kad tad jer ste žrtva trača, a ljubavnog partnera vam može preoteti upravo koleginica.

 

 

 

Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Lilit u Raku tezi stabilnoj emotivnoj vezi, braku i velikoj porodici, međutim mnogo će lutati pre nego što pronadju idealnog partnera. Žena sa Lilitom u Raku je ženstvena, lepa i tajanstvena, sa naglasenim oblinama, dok muškarac sa Lilitom u Raku traži tip žene-majke i u ljubavi je pasivniji nego što deluje. Osobe koje imaju Lilit u Raku vazna im je lična udobnost, lični komoditet, osećaj sigurnosti nego mišljenje okoline. Postoji tendencija ka idealizovanju i braka i manipulacija u odnosima sa partnerom.

 

 

 

 
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Zene sa Lilitom u Lavu muškarce pomalo zamaraju ili bacaju u očajanje zato što očekuju da im stalno dokazuju svoju ljubav, a muskarac sa Lilitom u Lavu je večiti dečak kome je divljenje okoline važnije od partnerkine ljubavi. Naglašena harizmtičnost, plemenitost, jake emocije i potreba da se stalno dobija pažnja od okoline karakterišu ovakavu poziciju Lilita. Sklonost ka dramatičnom i teatralnom ponašanju, postavljanje velikih ciljeva, ego naglašen kao i samoljublje. Umetnički talenat koji mora da nađe svoj izlaz. Dobijate uvek pažnju okoline, ma čime se bavili.

 

 

 

 
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Lilit u Devici donosi rastrzani između karijere i ljubavi. Privlace vas tajanstvene i lepe osobe, ali često vam partner zamera da zaboravljate na emocije koje se po vama podrazumevaju. Ukoliko ste žena, budućeg partnera možete da upoznate preko posla, a ukoliko ste muškarac, volite da date do znanja koliko vam se partnerka dopada ali isto tako volite da naglasite da ste intelektualno nadmoćniji od nje. Stalno ste u procepu između karijere i ljubavi, često zanemarujućete svoje najbliže da biste bili na usluzi drugima. U stvari jak intelekt koci emocije i dolazi do kompenzacije za cesto nezadovoljstvo u vezi.

 

 

 

 
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Lilit u Vagi zenama donosi posesivnost i sujetu, a partner vam mora imponovati ugledom i atraktivnim izgledom, a svoju reputaciju često stičete preko braka. Muskarac sa Lilitom u Vagi je sarmantan i smatraju ga neodoljivim zavodnikom, iako su najcesce egocentricni, neverni i vole da flertuju. Bolna tacka su vam bracni i ljubavni odnosi, jer donose mnogo patnje, posesivnosti, ljubomore. Zenama brak sluzi da bi stekle reputaciiju i bile u centru paznje, postoji doza narcioidnosti i proracunatosti.Ako ste jedna od njih, morate da naucite kako da manje koristite muskarce jer se mogu osecati izmanipulisanim.

 

 

 

 
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:

Žene sa Lilitom u Škorpiji vešto manipulišu muškarcima od kojih mogu da imaju lične koristi, a ukoliko ste muškarac, sva vrata vam se otvaraju, i mada imate tešku narav, žene za vama ipak uzdišu, a od svoje partnerke očekujete da vas prati u životu, čak i kada je uspešnija od vas. Svesni svoje erotičnosti ne prezate da je ispoljite. Svojeglavi i sigurni u sebe, kontrolišete emocije koliko možete, ipak one su vidljive. Žene manipulišu muškarcima, seksom, svojom harizmom, dok muškarci nesvesno osvajaju žene, sva vrata im se otvaraju, imaju sreće s novcem. Karakteristika i jednog i drugog pola da su veoma uporni. Ako ste žena najveća ste zavodnica celog Zodijaka ali to često vrlo skupo plaćate. Spremni ste da se trudite oko partnera i da mu maksimalno ugađate, da on stekne utisak da vam je sve na svetu, ali u stvari sve to činite kada imate lične koristi. Ako ste muškarac sa Lilitom u ovom seksepilnom znaku, za vama žene uzdišu a vi možete biti u stvari prilično teške naravi i pomalo namćorasti. Tek kada vas dobro upoznaju shvate da niste baš ono za šta ste predstavljate ali imate velike šanse da pravim kvalitetima zadržite osobu koja vam se dopada.
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:Lilit u Strelcu daje avanturisticki duh, ali u duši niste toliko neverni koliko ne možete da odolite iskušenjima, pogotovo na putovanjima. Često postižete veći uspeh u mestima koja su daleko od mesta vašeg rođenja, jer imate brojne talente koji moraju da dođu do izražaja. Inostranstvo za vas igra veliku ulogu i uglavnom uspevate podalje od mesta rođenja. Ljubav na putovanjima i strancima je česta. Duhovnost je naglašena ali uz veliku dozu promenljivog raspoloženja.Karakateristčno za vas, ma kog pola da ste je da lakše uspevate u nekom drugom gradu ili državi, po pravilu što dalje od mesta rođenja, to bolje. Delujete prilično neobično na okolinu. Skloni ste nekom od poroka ili usamljeništvu. Postoji naglašena potreba za avanturizmom.Ovo su uglavnom osobe sa neobičnim sudbinama.Često imate dovoljno novca, čak i više nego što vam je potrebno. Hoće vas sreća kada je novac u pitanju i živite prilično ekstravagantno.

 

 

Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:

Lilit u Jarcu donosi preokrete, od prejakih osećanja i neprijatnih iznenađenja, pa ukoliko ste žena, delujete kao da ste dovoljni sami sebi. Najčešće se dopadate uticajnim i uglednim muškarcima što vama lično godi, a ako ste muškarac, žene najčešće upravljaju vašim životom, bez obzira što vi želite da dominirate u vezi. Lilit je ovde najjači zbog čega se smatra da su žene Jarci same sebi dovoljne. U stvari, postoji velika potreba da se sve drži pod kontrolom jer se i žene i muškarci sa ovakvom pozicijom Lilita plaše neprijatnih iznenađenja i preteranih emocija. Često Težite dominaciji. Žene postižu to kako ličnim magnetizmom tako i preko ljubavnog partnera a muškarci uspevaju ambicijom i senzbilitetom, postoji crta genijalnosti ili specijalne nadarenosti. I jedni i drugi su veoma harizmatični i ako imate ovakvu poziciju Lilita, ne ostajete neprimećeni. Ako ste žena sa ovom pozicijom Llita, bilo bi najbolje da načučite da se opuštate i da cenite svoje emocije da ne budete previše skloni ekstravaganciji.

 

 
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:

 

Lilit u Vodoliji donosi vrlo buran emotivni život, uglavnom vi birate i ne dozvoljavate da vas biraju. Vaše raspoloženje često varira od prilično ćudljivog do krajnje srdačnog. Ukoliko ste žena, volite da putujete i može vas privući stariji partner, a ako ste muškarac, smatraju vas priličnim ekscentrikom, sve dok se ne oženite. Originalni ste, smeli, uporni, revolucionarni, istraživački duh koji ne preza ni od čega. Sadržajan ljubavni život, vi birate ne dozvoljavate da vas biraju. Šokirate okolinu, predvodnik u grupi u ljubavi tolerantni, plemeniti a možete postati i rob svojih strasti. Imate veoma buran ljubavni život, ma čime da se bavite i ma kog pola da ste. Često vaše raspoloženje varira od prilično namćorastog do krajnje srdačnog.Volite da budete u centru pažnje i ako ne dobijete dovoljno pažnje od okoline, ljubavnog partnera, posvećujete se karijeri. Možete biti skloni porocima, imate čudan život, pun iskušenja.Volite da putujete i možete, posebno ako ste žena biti u vezi sa starijim muškarcem, imati nekoliko značajnih veza pre ngo što stupite u brak a tada ste obično veoma verni. Možete se udati ili veoma mladi ili u zrelim godinama. Muškarci sa Lilitom u Vodoliji mogu važiti za prave osobenjake dok ne stanu na „ludi kamen”.
Lilit - simbolika kroz astroloske znakove:

Osobe koje imaju Lilit u Ribama su veoma tajanstvene I misticne, I njih je tesko dokuciti. Zena koja ima Lilit u Ribama je velika zavodnica i ume da manipuliše muškarcima, dok su muškarci nestalni, nedokučivi i često su uzrok raskida ljubavnih veza. Ove osobe su nezne duše koje da bi se odbranile često biraju pogrešan put. Droga, alkohol, mnogo rada, iscrpljivanje, predanost, opsednutost idejama, kreativnost su ono što ih karakteriše i čini specifičnim. Ovo su lepe osobe koje imaju sposobnost da druge hipnošu, intuitivne, rob ljubavi. Ako ste žena sa ovakvim položajem Lilita u horoskopu, kad tad ste morali imati osećaj da ste nepravedno ostavljeni, dok su muškarci ti koji ostavljaju svoje partnerke. Nesporazumi, mnogo toga nedorečenog pri raskidu i mnogo intriga, tajnih i podmuklih neprijatelja vaše veze su ono što će vas pratiti kroz ceo život. Zene su ljubomorne, ali to ne pokazuju i trude se da drže kontrolu nad svojim emocijama. Muškarac sa ovom pozicijom Lilita teško im padaju ljubavna razočarenja, a često doprinosite prekidu veze.

 

 

 

Priredila astrolog Marija Savovic

Leave a Reply

Zithromax for sale