Kralj maste i iluzije – Neptun:

 

 

 

 

Po rimskoj mitologiji Neptun je bog mora i vode.Svojim trozubcem izaziva zemljotrese,bure i munje.Neptun u astrologiji predstavlja misticizam,duhovnost,magiju,spiritualnost i veru.Neptun je planeta suptilnosti,romantike,umetnosti i simbolike.On podstice mastu,intuiciju,stvara iluziju,sve ono sto je tajanstveno,neopipljivo,suptilno.Deluje na sposobnost bavljenja fotografijom,filmom,muzikom,mistikom,slikarstvom,plesom,poezijom,medicinom,farmacijom,madjoinicarstvom.Neptun daje snazne psihicke i mentalne sposobnosti,intuiciju,imaginaciju,mastu,umetnicki talenat,duhovne sklonosti.Utice na volju,razvija poroke,neodlucnost,neodredjenost,pojacava sklonost bezanja od realnosti.Neptun je misteriozna planeta koja daje mogucnost za telepatiju,zelju za putovanjima,posebno prekookeana,pored velike vode,dok u losim aspektima predstavlja psihicki bolesne osobe,osobe sklone porocima,preterivanju,predstavlja osobe koje su sklone kockanju,prevarama,alkoholu ili drogama.Neptun utice na kicmunerve,stopalahipofizu,bela krvna zrnca,telepatske fuunkcije.Neptun je vladajuca planeta znaka Riba,a egzaltacija je u znaku Vodolije.
Neptun u poljima:
Neptun u 1.polju: : Ovde Neptun najcesce daje umetnike,ljude na pozornici,glumce,pevace,slikare.Daruje osobama veliku harizmu,privlacnost,tajanstvenost,fotogenicnost,neobicne oci,sanjalacki pogled.
Neptun u 2.polju: Ovde Neptun predstavlja nacin zaradjivanja.U dobrim aspektima uspeh i zarada kroz umetnost,u losim aspektima zarada kroz sumnjive i mutne radnje.Ovde situacija nikad nije jasna I stabilna.Osoba poseduje vise racuna za crne dane I na razne nacine puni budzet.
Neptun u 3.polju: Ovde Neptun onemogucuje jasno definisanje zelja sto se tice skolovanja,pa cesto ode u nezeljenompravcu.Ovde nije povoljan polozaj Neptuna za vozace.Osoba moze imati problema sa alergijama.Moguca su iznenadna preseljenja bez jasnog razloga.
Neptun u 4.polju: Ovde Neptun stvara zamke i krije tajne u kuci i porodici koje osoba moze samo da nagadja i cesto ne saznaje sve o svojoj porodici.
Neptun u 5.polju: Ovde Neptun donosi nerealne i preidealizovane ljubavi.Donosi patnju u ljubavi.Označava pisce,slikare i ostale umetnike.Osoba ne zna proceniti,vec isuvise idealizuje partnera koji je na bilo koji nacin moze prevariti i ostaviti sa velikim problemima,dugovima i koji napusta i svoju decu.
Neptun u 6.polju: Ovde Neptun donosi cudne bolove i pojave,nepoznate infekcije,nejasne medicinske nalaze i opstu slabost,nesvesticu i nesanicu.Lose zivotne navike,problem sa psihom.Saradnici na poslu prave probleme.
Neptun u 7.polju: Ovde Neptun donosi neobicnog,misticnog,neiskrenog partnera kog osoba isuvise idealizuje i previse mu veruje.Osoba cesto trpi maltretiranje bilo psihicko ili fizicko od strane partnera,ali kog osoba ne zeli da ostavi nadajuci se da ce se partner promeniti.
Neptun u 8.polju: Ovde Neptun oznacava osobu koja ocekuje da ce sve zivotne probleme vezane za stanovanje,zivot i finansije resavati neko drugi.Takodje postoji i seksualna frustracija kod ove osobe.
Neptun u 9.polju: Ovde je Neptun prvak u mastovitoj,nimalo realnoj situaciji i vrlo je tesko odrediti gde je istina, a gde iluzija.Sanjanje u budnim stanju i budnost u snovima za posledicu imaju psihicku opsesiju vlastitim zeljama ma koliko one bile nerealne.
Neptun u 10.polju: Ovde Neptun oznacava prihvatanje bezbroj poslova i gubljenje bilo kakve koncepcije i organizacije koja se granici sa dobrovoljnom iscrpljenoscu.Predstavlja oca koji je bio boem,umetnik,putnik.Mastate o promenama na poslu ili o unapredjenju,bez obzira na trud sve ostaje samo prazno obecanje.
Neptun u 11.polju: Ovde Neptun donosi telepatiju,empatiju za druge osobe,posebno za bliske ljude sa kojima se cesto srecete. Odnosi sa drugima su dramaticni i neocekivanost novog pocetka moze poremetiti vasu svakodnevnicu.Izneverili su vas prijatelji,prevarili partneri,razocarala deca.Okruzite se stabilnim ljudima koji stoje cvrsto na zemlji i ucite od njih.
Neptun u 12.polju: Ovde Neptun oznacava nesigurnost,seksualnost koja je potisnuta i koja dovodi do razmisljanja kako su svi pa i sudbina protiv vas, a destruktivne misli ne donose dobro.Otvarajte se svetu,jer usamljenost vam nosi anonimnost i bol.Cak i kada bi vam neko rekao gde prestaje san, a pocinje java u vama bi i dalje bila magla.Patite od nocnih mora ,depresije,nesanice, ne padajte u samožaljenje nego se aktivirajte i posvetite necem dobrom.Udruzite se ,negujte bolesne odgajajte sirocad,pretvorite negativno u pozitivno i sve ce vam postati jasnije.

Priredila astrolog Ana Savovic

Leave a Reply

Zithromax for sale