Kokteli koji odgovaraju vašem horoskopskom znaku

 Kokteli koji odgovaraju vašem horoskopskom znaku

Zvijezde ne odlučuju samo o našem životu, budućnosti i sudbini. One nam kazuju i kako da se obučemo, šta da jedemo i pijemo… Ako vam se dopadne koktel predviđen za vaš znak, onda – ŽIVJELI !

OVAN

Plahovitim Ovnovima kojima vlada Mars, bog rata, pripremili smo koktel koji će odgovarati njihovoj vatrenoj prirodi. Veoma je osvježavajući, ima malo alkohola i djelovaće umirujuće na njegovu nestrpljivu, auritativnu prirodu. Zbog toga preporučujemo

NASAU KOKTEL

Potrebno je: po čašica soka od limuna i soka od grejpfruta, 4 čašice soka od pomorandže, po dvije čašice votke i sirupa od maline.

Priprema: sve sastojke izmiješati, dodati kockice leda, sipati u rashlađenu čašu i ukrasiti je kolutom limuna, svježim ribizlama i listovima metvice.

BIK

Ovim znakom vlada Venera pa su Bikovi senzualni sladokusci i vole društvo. Njihov cvijet je ruža a prija im miris nane. Za Bikove nema boljeg pića od onog koje stimuliše i zadovoljava njihov rafinirani ukus. Preporučujemo im:

ZELENI KOKTEL

Potrebno je: čašica bijelog ruma, čašica likera od nane, 2 čašice votke, listići svježe nane.

Priprema: izmiješati sve sastojke, dodati isitnjeni led, sipati u rashlađene čaše, ukrasiti ružom i listovima svježe nane.

BLIZANCI

Promjenljivi, nestalni merkurovski Blizanci vole jake boje i dvosmislene situacije ali sa određenim rješenjima. Koktel koji im preporučujemo će im se dopasti, jer vole miris anisa.

ANIS KOKTEL

Potrebno je: čašica likera od trešnje, 3 čašice mastike, 3 čašice vode i led.

Priprema: sve sastojke staviti u šejker, dodati dosta leda, dobro izmućkati i sipati u čaše. Služiti ukrašeno kolutovima pomorandže i nekog egzotičnog ili sezonskog voća.

RAK

Rakovi su po prirodi nostalgične sanjalice. Obožavaju sve što je maglovito i neuhvatljivo. Vole diskretne boje, ali hranu jakog ukusa. Ovom znaku, koji je po prirodi spor, treba neki podstrek, pa će mu prijati oštro kratko piće kao što je:

PJENUŠAVI ŠEJK

Potrebno je: čašica votke, 3 čaše bijelog ruma, 3 čašice soka od limuna, 2 kašičice umućenog bjelanceta, led.

Priprema: sve sastojke staviti u mikser i mutiti dok se ne zapjenuša. Služiti u rashlađenoj čaši.

 

LAV

Lav, rođeni vođa, voli sve što ga ističe i jača njegovu snažnu i neukrotivu prirodu. Kako je njegov zaštitnik Sunce, odgovara mu žuta boja i aroma bosiljka, kraljevske biljke. Dopašće mu se:

ANANAS KOKTEL

Potrebno je: čaša pjenušavog vina, čašica sirupa od ananasa, kriške svježeg ananasa.

Priprema: sirup od ananasa preliti ledenim vinom, urasiti čašu kolutovima ananasa i listićima bosiljka i služiti odmah, dok pjenuša.

DJEVICA

Stidljiva i uzdržana Djevica je uvijek dotjerana i puna obzira. Superiorno vlada svojim osjećanjima i postupcima. Voli diskretne boje, prigušeno svijetlo i prigušena osjećanja. Prijaće joj koktel koji će je malo prodrmati i bojažljiva Djevica može postati tigrica kada popije:

KOKTEL OHRABRENJA

Potrebno je: 2 čašice votke, 1 čašica likera od kruške, čašica kakao krema, led, soda voda.

Priprema: sve sastojke dobro izmiješati, dodati kockice leda i malo soda vode. Ukrasiti cvijetom hortenzije i grančicama timijana.

VAGA

Vage su prefinjene, elegantne, šarmantne i neodlučne. One vole sve što je rafinirano i lijepo. Njihova boja je ružičasta. Preporučujemo im koktel sa šumskim jagodama, koje su njihovo omiljeno voće:

KOKTEL ROSINI

Potrebno je: 2 čašice votke, šolja šumskih jagoda, čašica konjaka, 2 čaše pjenušavog vina.

Priprema: sve, dobro rashlađene sastojke izmiješati i sipati u visoke, šampanjske čaše. Ukrasiti kolutovima pomorandže i jagodama.

ŠKORPIJA

Strastvena i emotivna, uvijek rastrzana svojim unutrašnjim vatrama, Škorpija je znak krajnosti. Njene planete, Mars i Pluton, čine je agresivnom, ali i bogatom. Škorpije vole jake boje, jake ukuse i jake doživljaje.  Dopašće joj se koktel:

MILIONER

Potrebno je: 2 čašice bijelog ruma, čašica tamnog vermuta, čašica soka od limuna, led.

Priprema: u šejkeru izmiješati sve sastojke, sipati u duboke čaše i ukrasiti gardenijom.

STRIJELAC

Iskrenom, veselom optimisti kakav je Strijelac, dopadaju se jake boje i pikantni ukusi. Njihova strast je putovanje. Zbog toga im predlažemo piće koje će im dočarati daleka mora, a to je koktel:

OBALA SLONOVAČE

Potrebno je: 2 čašice soka od limuna, 3 čašice soka od pomorandže, čašica višnjevače, čašica likera od kivija, čašica bitera.

Priprema: izmiješati sve sastojke, dodati led, sipati u čaše i ukrasiti kriškama pomorandže i limuna

JARAC

Strogi, odlučni i konzervativni Jarci kojima vlada Saturn vole tamne nijanse i oštre ukuse. Odgovara im cvijet azaleje. Njihov koktel je taman, hranljiv i kabast:

CRNI SOMOT

Potrebno je: čaša jakog, gustog crnog vina, žumance, malo nastruganog muskat oraha, soda voda.

Priprema: u mikseru umutiti sve sastojke, sipati u duboku čašu, dodati u jakom mlazu sodu i služiti odmah.

VODOLIJA

Nepredvidljiva, nestalna i uvijek u oblacima, Vodolija voli sve što je prirodno, osvježavajuće i stimulativno. Živi u vječitoj napetosti i privlači je sve što je nedostižno. Zamišljaće da je na kraju svijeta sa:

FANTAZI KOKTEL

Potrebno je: 3 čašice soka od limuna, 2 čašice likera od mente, 2 čašice votke, tonik.

Priprema: ismiješati sve sastojke, dodati kriške sezonskog voća i služiti rashlađeno

RIBA

Neuhvatljive, neodređene i romantične Ribe kojima vlada Neptun, bog mora, u velikoj vodi vide slobodu i bjekstvo od svakodnevne monotonije. Njihova boja je boja vode i voljeće koktel:

OKEAN

Potrebno je: 2 čašice votke, 1 čašica likera od kivija, kriška ananasa, led.

Priprema: izmiješati sve sastojke, ukrasiti kolutom ananasa i služiti rashlađeno.

Izvor:kolektiva

Leave a Reply

Zithromax for sale