Koja boja donosi uspeh u finansijama?

Koja boja donosi uspeh u finansijama?

 

 

 

Bela:

Bela boja oznacava svetlost,cistotu,mir,jednostavnost,blagost,sigurnost.Smatra se kao boja savršenstva.Predstavlja uspešan početak.Simbol je vere i cistoce.
U negativnom smislu je sinonim i za zimu, hladnoću i daljinu.
U azijskim zemljama bijela boja simbolizuje tugu i zaljene.
Bela boja odnosi se na element Vazduha.Povezuje se sa znakom Device i brojm dva.Bela boja je simbol Boga.
Stari Grci su za spavanje nosili belu odecu verujuci da im donosi ugodne i mirne snove.

Crna:

Crna boja oznacava eleganciju,misteriju,glamur,stabilnost,sigurnost,opasnost.
Ona nosi konotacije zla, smrti, emotivne hladnoće i neznanja. Simbol tuge.Vizuelno osobe cini mrsavijim.
Crna boja snizava krvni pritisak.Predstavlja neuspeh i neostvarene ambicije.Simbolizuje misteriju,neresene situacije,nepoznato,strah,tugu,neizvesnost.
Povezana je sa planetama Saturn i Pluton, od horoskopskih znakova joj odgovaraju Jarac i Škorpija, a od brojeva nula i osmica.
Indijanci veruju da je crna boja dobra jer predstavlja zemlju i tlo.

Siva:

Siva boja oznacava kreativnost,inspiraciju,mudrost,postojanost,zrelost,kompromis,monotoniju.Ovo je vrlo neutralna i ne emocionalnna boja.Siva boja je dugo u modi i koristi se kao cest odabir muskih odela.Smatra se da je bezvemrena i postojana boja.Takodje se koristi za uredjenje poslovnih prostora i kancelarija.Boja je monotonije i depresije.Vole je ljudi koji su sigurni,zreli,pouzdani,konzervativni,takodje i depresivni i samotnjaci.
Ali nema emotivnu vrednost,jer ne izaziva emocije.

Crvena:

Crvena boja oznacava snagu,ljubav,uzbudjenje,strast,seks,brzinu,opasnost,muzevnost,prkos,agresiju,bes.
Predstavljaju vatru ,revoluciju.krv,djavola.
Ubrzava metabolizam,ubrzava disanje,podize krvni pritisak. Podstice mišićnu snagu i stimulise telesnu cirkulaciju, instinktivno je povezujemo sa primitivnim, osnovnim nagonima.
Oznacava hrabrost i borbenost.Crvena boja signalizuje opasnost pa je koristimo prilikom upozorenja.
Povezuje se sa planetom Mars,horoskopski znak Ovan,a od brojeva u direktnoj je vezi sa jedinicom.

Plava:

Plava boja je boja neba i mora.Predstavlja dubinu,prostranstvo,lakocu.Vezuje se za smirenost i spokojstvo.Deluje smirujuce na organizam. Usporava ljudski metabolizam i stvara smirujući učinak. Plava je snažno povezana s mirom i smirenosti. Boja relaksacije i duhovne ravnoteze.Koristi se za oznacavanje poboznosti i iskrenosti.Plavu boju vise preferiraju muskarci.Koristi se za smanjenje apetita,pa se savetuje da se jede iz plavih tanjira ili da plava boja dominira u kuhinjskom prostoru.Plava boja oznacava poverenje,pouzdanost,izlecenje,prefinjenost,smirenost,odanost,sigurnost,pripadnost,opustenost.Negativna značenja plavih nijansi su strah, hladnoća, pasivnost i depresija.Povezuje se sa planetom Jupiter,horoskopskim znakom Strelac,brojem pet.

Zelena:

Zelena boja oznacava prirodu,mladost,svezinu,zdravlje,rast,radost,balans,harmoniju. Zelena ima lekovitu moć.Može poboljšati vid,deluje smirujuće na ljude.Simbol je rasta i nade.Pored ovoga, ona znači i zavist, osecaj krivice, ljubomoru i poremećaj.
Smatra se simbolom skitnica i lutalica.
Povezuje se sa planetom Venerom, od horoskopskih znakova joj odgovaraju Bik i Vaga, a od brojeva četvorka i šestica.

Zuta:

Zuta boja oznacava optimizam,prijateljstvo,novac,kreativnost,tradicionalnost,spiritualnost, bistrinu, inteligenciju, radost, organizaciju.Simbol casti i lojalnosti.Budi vedrinu, podstice mentalnu aktivnost,i stvara mišićnu energiju.

Negativna značenja koja sa sobom nosi su lenjost ,cinizam,ljubomora,kukavicluk.
Zivahna, energična, radosna i vesela ona na našu psihu deluje podsticajno.Povezuje se sa Suncem, horoskopski znak koji joj odgovara je Lav, a od brojeva je u direktnoj vezi sajedinicom i trojkom.

Narandzasta:

Narandzasta boja oznacava toplinu,plodnost,bogatstvo,zanimljivost,postojanost,energiju,egzotiku,ponos.
Negativna značenja su neupućenost i inferiornost.

Budisti tako nose narandzastu odeću kako bi označili pozitivnost, strpljivost i posvećenost duhovnom razvoju.Ubrzava dotok kiseonika u mozgu,podstice mentalnu aktivnost.Simbol je snage I izdrzljivosti.
Povezuje se sa planetom Merkur, od horoskopskih znakova joj odgovaraju Blizanci, a od brojeva dva i četiri.

Ljubicasta:

Ljubicasta boja oznacava uzvišenost,spiritualnost,dostojanstvo,umetnost,visok položaj, poštovanje,otmenost,luksuz,imucnost,prefinjenost.Ona simbolizuje moć, plemstvo, luksuz, ambiciju, bogatstvo i ekstravaganciju.
Ljubičasta se veže za čarobnjaštvo,sofisticiranost i veru,ali sa druge strane predstavlja i zabranu.
Ljubičasta je boja mistike,magije,odricanja;simbolizuje tajnovitost, strpljivost i unutrašnje bogatstvo.U tamnijim tonovima simbolizuje žalost, tugu i patnju.
Odgovaraju joj planete Mesec i Uran, od horoskopsih znakova Rak i Vodolija, a od brojeva sedmica.

Priredila astrolog Ana Savovic

Seks,ljubav,strast - sta donosi Venera u Vasoj natalnoj karti?

klikni_ostali

Leave a Reply

Zithromax for sale