Kako su nastali horoskopski znakovi – Skorpija:

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Naziv ovog sazvežđa vezan je za starogrčku legendu o velikom lovcu Orionu. Orion je bio ne samo veliki lovac nego i najlepši živi čovek u koga su se zaljubljivale i boginje. Boginju zore Eoju, Orion je obljubio na svetom ostrvu Delu i time navukao gnev moćnog boga Apolona.
Zbog ljubavi koju je ponudila Orionu Eoja ( Zora ) se svako jutro crveni od sramote. Orionu je naročito bila sklona boginja lova Artemida, sestra bliznakinja boga Apolona.
Želeći da odvoji Artemidu od Oriona, Apolon posla na njega ogromnog Škorpiona. Orion se hrabro uhvati sa njim u koštac, ali ubrzo shvati da njegove strele i mač ne mogu Škorpionu ništa. Zato skoči u more i počne da pliva bežeći od nemani. Apolon prevarom navede Artemidu i ona strelom pogodi Oriona misleći da je to nevaljalac koji je silovao njenu sveštenicu, kako joj je to rekao brat Apolon.
Kada je videla šta je učinila, Artemida, savladana velikim bolom poče da moli slavnog vidara Asklepija da Oriona povrati u život. Asklepije je pristao, ali to nije dozvolio Zevs jer mrtvima nema povratka. Bolom skrhana Artemida se nije smela usprotiviti volji svoga oca i vrhovnog boga Zevsa, ali je zato postavila Orionov lik na nebo kao sazvežđe. Takođe je i Škorpion postavljen na nebo da i tamo proganja Oriona.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale