Kako da uživate u životu dok je Merkur retrogradan

Dvaput proveravajte, imajte rezervni plan, duboko udahnite – i iskoristite priliku da usporite i posvetite se sebi.
Pripremio: Aleksandar Tomić
Ponovno je došlo doba Merkurova hoda unatrag – doba neočekivanih komplikacija, zastoja i manjkavih informacija. Kako što lakše prebroditi to razdoblje, čak ga i iskoristiti na najbolji mogući način, savetuje Aimee Halpin, personal coach, učiteljica joge te, osim na svom blogu, autorka tekstova u različitim publikacijama.

1. Pomno pročitajte sve što vam je poslato – ali nemojte tome pripisivati novi ili drukčiji smisao niti u tome iščitavati skrivene poruke.

2. Tri puta duboko udahnite i izdahnite – odvojite vreme za tri duboka udaha i izdaha. Stavite dlanove na trbuh da biste mogli osetiti kako se podiže i spušta dok polako i duboko udišete i izdišete na nos. Potom dlanove stavite na rebra te ponovno osetite kako se šire dok udišete te spuštaju dok izdišete. Naposletku dlanove stavite blizu ključne kosti i osetite podizanje grudi dok se pluća ispunjavaju vazduhom, a zatim njihovo spuštanje dok izdišete na nos. Sve ponovite 3 puta.

3. Pre putovanja dodatno potvrdite sve što ste isplanirali – ako je moguće, napravite rezervni plan; ako nije, pripremite se na moguće neočekivane promene i odlaganja pa stvari rešavajte u hodu ne gubeći glavu i živce.

4. Ovo je vreme za telefonske razgovore – ne SMS-ove i mejlove, naročito kad je reč o važnim stvarima. Ograničite razmenu poruka na najmanju moguću meru jer je prevelika opasnost od pogrešnog razumevanja i izvrtanja napisanih reči.

5. Povežite se sa svojom unutrašnjom mudrošću, ne reakcijama – kad se situacija s nekim zakomplikuje, upitajte se je li to istina, šta uopšte znate o toj osobi, oseća li se možda ona isključeno, je li to što se dogodilo u skladu s njenom ličnošću i vašim dosadašnjim iskustvima s njom… Šta vam instinkt govori o njoj i trenutnoj situaciji?

6. Nemojte se preopteretiti – tokom tri nedelje Merkurovog retrogradnog hoda, što je više moguće smanjite količinu obaveza, nemojte dodavati nove, suzdržite se od ambicioznih planova i započinjanja novih projekata (a svakako nemojte potpisivati ugovore) – sve to može da pričeka.

7. Budite strpljivi – iskoristite ovo vreme da malo usporite, razmišljate, meditirate, vežbate jogu, okrenete se sebi i brizi za sebe te eventualno pozabavite rešavanjem zaostataka i stvari koje se povlače već neko vreme, a dosad ih niste završili.

Izvor: Sensa klub – Patricija Lucija Tomasović

Zithromax for sale