Kada Svemir šalje znak kao da ljubav nije suđena

Ljubavni život je, u većini slučajeva, prožet mnogim problemima. Oni se najčešće javljaju zbog neslaganja. Međutim, često se dešava da nije problem između partnera, već im okolnosti u kojima se sreću ne daju podršku da njihova veza nastavi da se razvija. Takve situacije često dovode do očaja i donose puno brige, patnje i boli. Zbog čega se to dešava? Kao da postoji neka nevidljiva sila koja stvara prepreke …
Pripremio: Aleksandar Tomić

Možda svemir šalje znak da ta ljubav nema budućnost kojoj smo se nadali, ili jednostavno nije suđena?

Zašto su se dve duše onda spojile?

Odgovor uglavnom nalazimo u prethodnom životu i vezama koje se često kroz te živote provlače. Pored karmičkih veza u koje ulazimo, postoji odnos duše parova, kao i srodnih duša. Sve te veze imaju različitu funkciju i ulogu. Kada shvatimo kom tipu veza pripada naša, razumeće zbog čega smo ušli u ljubavni odnos i što od njega možemo očekivati.

konstantna nestabilnost

Najčešći odnosi u koje ulazimo su ljubavno-karmičke veze. Kada se dve osobe koje ulaze u karmičku vezu vide prvi put, odmah imaju osećaj kao da su se već nekada srele. Osećaju bliskost i javlja se snažna privlačnost, a obično i strast.

Karmičke veze su teške i uvek nose probleme. Iako se partneri jako vežu, sukobi i konflikti između njih postaju sve teži. Ni okolnosti im ne idu na ruku. Strasti i želje su jake, ali kao da svemir ne dozvoljava da ove duše u miru budu zajedno. One se vežu jedna za drugu, a strast i emocije su samo mamac na koji se ljubavnici trebaju “upecati”. A tada nastaje drama, jer počinje se razmotavati karmička priča, odnosno dugovi koje ove dve duše međusobno imaju.

Zbog toga su ovakve veze pune problema. Ništa ne ide lako i stalno postoje prepreke da veza funkcioniše normalno. Kako vreme prolazi i strasti se stišavaju, karma se polako počinje odmotavati. Ako su emocije prejake, strast može zadržati snagu, čak se povećati, ali su konflikti i sukobi neminovni. U nekim vezama dolazi i do fizičkog obračuna. Rat i strast su delo planete Mars, pa se kod ovakvih ljubavnika u uporednom horoskopu sigurno nalaze snažni aspekti sa ovom planetom. Sve je prenaglašeno, od ljubavi, seksa do patnje i boli. Intenzitet ovih suprotnosti su najjača odlika karmičke ljubavi. Ona nas tera da se duboko zagledamo u sebe. Šta je intenzivniji bol, to je jača lekcija koju duše trebaju naučiti. Neki od simptoma karmičke veze su kada nas neko emocionalno, energetski, mentalno i fizički iscrpljuje i povređuje. Potreba da nekom pomognemo takođe može biti znak karmičke veze.

gubitak partnera

Prvi susret u kojem se oseća jaka privlačnost, polako se pretvara u gorko-slatku dramu. Još jedan od pokazatelja karmičkih veza je da su se duše sretale, možda čak i mimoilazile, a nisu ušle u vezu u jednom periodu, nego tek dosta kasnije. Radi se o tome da su nesvesno bežeći jedna od druge, jer je na nivou podvesti duša znala da će gorko-slatka drama uzeti svoj danak. Često su bile na istim mestima, ali su se mimoilazile. Međutim, predznaci su uvek bili prisutni, samo ako su ih mogli nekako protumačiti. Pošto je u pitanju karmicki spoj, kad sazru upravo one okolnosti koje su potrebne da provedu duše kroz određeno iskustvo, one će se čudnom silom spojiti. Sve će se dogoditi gotovo preko noći. Tako se vezuju i upadaju u karmicki vrtlog koji ih nekad povuče na dno, a nekad ih izbaci na površinu. Nekad su duboko u ambisu, a nekada na sedmom nebu.

Često se plašimo da će nas voljena osoba napustiti, izdati ili prevariti. Zato stalno pitamo, proveravamo, tražimo obećanje da će partner zauvek ostati sa nama, da nas ni pod kojim okolnostima neće ostaviti. Tu se javlja 1 nezdrava, ali slatka opsesija partnerom. Obično se dešava da je ta osoba u prošlom životu izgubila sadašnjeg partnera. To joj je ostalo zabeleženo negde u podsvesti. Zbog toga se plaši da svog partnera opet ne izgubi, pa se može dogoditi da ga baš iz tog razloga ona ostavi, ne mogavši trpeti pritisak straha i neizvesnosti.

U prošlom životu ta osoba je možda kraće živela. Možda je vihor rata odneo njen život, ili je na drugi način nestala. Pošto je ova druga ostala sama u velikom bolu i patnji, strah od ponovnog gubitka joj je ostao u podsvesti kao trauma. Takve osobe mogu gušiti svojom ljubavlju, posesivnošću i opsesijom, ne dajući partneru mogućnost da normalno funkcioniše. On time postaje opterećen i onda kreću problemi. Dakle, model karmičkih veza je takav da pored opsesije, strasti, jakih emocija one uvek vuku probleme, povređivanja i nerazumevanje. Tada oba partnera pate i trpe. Ne mogu se razdvojiti, jer im to pričinjava veliku bol, a ostajanje u takvoj vezi, pored puno uživanja, prožeto je velikim poteškoćama …

Rastanak bez žaljenja

U ovakvoj vezi ne može se uspostaviti čvrst i stabilan odnos. Koliko god se oboje trudili i ulagali u ovaj odnos, takve ljubavi su uvek povezane s patnjom. Teško mogu zajedno, a još je gore kada se rastave. Zato su česti prekidi, pa opet vraćanje i sl. Čak i kada odluče odustati od svega, opet ih sudbina nekako spoji. To sve može trajati i po nekoliko godina. Jedni kažu da se ovakvih veza treba kloniti, a drugi da je potrebno da se sve to proživi. Međutim, ima i onih koji smatraju da je to sudbina i da se tome ne treba opirati. Astrološki gledano, neodustajanje i nesebičnim davanjem, pa čak i onda kada su svesni da im je zajednička budućnost skoro nemoguća, partneri treba znati da im se na taj način čisti karma. Tako se duše oslobađaju dugova prenesenih iz prethodnog života.

Dokad traje karma između njih?

Uglavnom dok jedno drugom ne vrate dugove. Ukoliko na pravilan način, bez zameranja, bola i prebacivanja dođe do rastanka, onda je karmički dug između dve osobe završen. Ako je jedan drugom žele dobro, sreću i mogu u miru se u miru rastati, karma je odrađena. Na osnovu horoskopa treba proceniti koliko patnje i boli je naneseno u prethodnom životu. Neki karmicki odnosi ne mogu se “odraditi” u jednom životu, već se nastavljaju kroz niz života i iskustava. Dug je vraćen kada više nema loših emocija, mržnje i patnje. Kada se partneri mogu pogledati u oči bez loših misli, odnosno kada se sećaju samo lepih stvari koje su proživeli. Zaključak je da se karmičke veze završavaju ili potpunim predavanjem, ili rastajanja bez loših osećaja. Ako se veza prekine, a i dalje se oseća ljubav, strast, gorčina i bol, karmički dug nije vraćen, a osobe će se kad-tad ponovo sresti i nastaviće svoju ljubavnu dramu.

poređenje horoskopa

Pred pojavu karmičke veze osoba obično intenzivno želi da joj se dogodi jaka ljubav. Čak mnogi to i predosjete. Kada idete u susret karmičkoj ljubavi, ne treba se plašiti, već prihvatiti ono što vam je univerzum namenio. Zar uzbuđenje nije veće kada znate da se srećete sa prošlo-životnom ljubavi? Takve stvari se nikad ne događaju slučajno. U toj situaciji ne treba se kalkulirati ili razmišljati. Duše se trebaju upustiti u to, pa ako treba i da odrade nešto, a svemir će se pobrinuti da se dogode one stvari koje su svakako predodređene. Šta god da se dogodi, oboje postaju bogatiji za novo iskustvo koje će oplemeniti njihove duše jer su uživale, doduše uz teškoće koje su prošle i oslobodile se negativne karme. Intezitet karmičkih veza je jači nego kad su u pitanju srodne duše ili duše parovi kod kojih sve ide mnogo lakše, bez ikakvih problema.

Međutim, u karmickim vezama se duboko oseća ljubav i patnja. Ona je prožeta strašću i tenzijom, pa mnogi zbog takvog odnosa imaju i zdravstvene probleme. Natalni horoskop ukazuje hoće li neko imati karmičke ljubavi. To često pokazuje retrogradna Venera ili Mars, Venera ili Mars na Južnom čvoru, Saturn u 5. (ljubav) ili 7. kući (brak), povezani vladari 5. (ljubav) i 12. kuće (dugovi, prošli život), Venera u 12. kući, loš aspekt Venere (ljubav) i Saturna (dug, karma), Venere (ljubav) i Plutona, Marsa i Saturna (strast, destrukcija), Venera u Jarcu, Škorpiji, Devici, Ribama, dr. Kada hoćemo proveriti je li jedna veza karmička, upoređuju se horoskopi partnera, pa se tako vidi čitav njihov odnos, karma i sudbina. Uporedni aspekti između čvorova jedne osobe sa Venerom, Marsom ili Saturnom druge, loši aspekti između Marsa i Saturna, Marsa i Marsa, Marsa i Venere, Saturna Meseca ili Venere, Venere i Plutona i dr. Pokazatelji su karmičkih veza. Kroz svoju astrološku praksu video sam puno ovakvih primera.

U kandžama ljubavi

Jedna devojka je imala vrlo interesantne aspekte sa svojim partnerom. Njen Mesec (emocija, duša) i Neptun (najuzvišenija ljubav) bili su u dobrom aspektu sa njegovom Venerom (ljubav), i to je jedan od najlepših aspekata za ljubav. Njena Venera (ljubav) u Jarcu (sudbina, karma) u dobrom aspektu sa njegovim Plutonom (opsesija, strast) ukazuju na najsnažnije emocije i seksualnu privlačnost.

Međutim, konjunkcija njenog Marsa s njegovim Marsom, (rat) preko Mesečevih čvorova (karma, bol) u opoziciji sa Venerom (ljubav) u 12. kući (dugovi) jak je pokazatelj karmičke veze, koja pored velike ljubavi i snažnih strasti mora doneti sukobe i prekide, koji se vrlo teško žive.

Vezu odlikuju snažna osećanja i duboka strast. Ipak, okolnosti u kojima su se sreli bile su previše komplikovane da bi ova ljubav bila bez problema. Zato su teški aspekti koje su imali izazivali pravi rat, koji je vezu često dovodio do ruba propasti. Od najromantičnijih osećaja (Venera, Mesec, Neptun), jakih strasti i najburnijih sukoba (Mars konjunkcija Mars) ova veza još uvek živi svoju sudbinu. Njena Venera (ljubav) u Jarcu (karma) je predodređena za jaku karmičku vezu. Pošto ova Venera ima težak aspekt sa Plutonom (fatalizam, opsesija, destrukcija) konflikti su nekad zaista bili previše stresni. Iako Venera u Jarcu teži dugoj, stabilnoj i ozbiljnoj vezi, težak aspekt Venere i Plutona, kao i Uran (stres, raskid, nestabilnost) u 7. kući (brak) kvadrat Mars (rat, svađe, strast), mogli su doneti sve, osim onoga što je ona najviše želela – a to je mir.

U nekoliko prošlih života oni su živeli snažnu ljubav, ali i ljubomoru, povređivanje iz kojih su često ulazili u pravi rat. Njihova opsesija jedno drugim (Venera-Pluton) provlači se vekovima, a ništa manja nije ni danas. Međutim, ova snaga strasti i ljubavi često mora biti na iskušenju sve dok okolnosti ne dozvole da mogu mirno da nastavi da živi svoju ljubav, ili da je prekinu pa da se opet sretnu u narednom životu. Dakle, karmičke veze su naš duhovni učitelj. Duše povezane željom za otplatom duga, kao i željom da se ponovo sretnu …

Ko je moja srodna duša

Svi tražimo srodnu dušu. Ipak, kako znati da je osoba koju srećemo ona prava? Srodna duša je ona s kojom smo živeli mnogo života zajedno, sretali se iz inkarnacije u inkarnaciju. Čim se vide, prepoznaju se i osećaju veliku ljubav, bliskost, poverenje. Srodne duše se nalaze zajedno u grupi duša. One zajedno prolaze razna iskustva i iskušenja. Stalno se reinkarniraju.Ovaj, pazeći jedna na drugu i međusobno se pomažu. Ima i slučajeva kada naizgled jedna drugoj odmažu, ali samo zbog toga što je takvo iskustvo njima potrebno da bi se dalje razvijale. Srodne duše odlikuju slični stavovi, verovanja, osećanja. To su oni sa kojima se razumemo, volimo da provodimo vreme i slično.
Izvor: Atma

Zithromax for sale