Horoskopski znak SKORPIJA:

 

 

Priredila astrolog Ana Savovic

Horoskopski znakSKORPIJA je  drugi vodeni znak,pod uticajem MARSA.

Energicnost,nezavisnost,odlucnost,strastvenost,jasno razlikuje ono sto voli od onoga sto ne voli su glavne odlike rodjenih u ovom znaku.

Znak je vladalaca i inspektora.

Drugi je vodeni znak po redu u Zodijackom krugu.Glavne osobine predstavnika ovog znaka

su:energicnost,strastvenost,nezavisnost,odlucnost,razvijena intuicija,sumnjicavost,nepoverljivost,osecajnost,imaju protivrecnu,ali veoma privlacnu prirodu.

Vladar:Mars.

Boja:Plava,svetlo plava,bela,ljubicasta,crvena,crna.

Dragi kamen:Safir.

Poludragi kamen:Krizolit,plavi adular,malahit.

Metal:Srebro.

Cvece:Zumbul,ljubicica.

Priroda licnosti rodjenih u znaku SKORPIJE puna jeprotivrecnosti,izvor je neugasive borbe strasti i osecanja.SKORPIJA,simbol nepomicnosti,pod povoljnim uticajem planete MARSA dobija posebne vrline koncentracije i pronicljivosti.

Najizrazitija osobina SKORPIJE je suzdrzanost,koja cini osobe rodjene u ovom znaku pomalo tajanstvenim.Ova licnost ne dopusta nikad da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere i uspesno krije od drugih svoje slabe tacke.Ono sto im u mnogim slucajevima daje prednost je duboka i snazna intuicija koja im omogucuje da lako razluce istinu od lazi i da razdvoje zlo i dobro.Pokretljiva i dinamicna,cesto je u sukobu sa samim sobom i sa drugima.

Izuzetno je osetljiva na simpatije i antipatije drugih tako da se moze s’istom lakocom pokazati ljubaznom i susretljivom kao i hladnom i bezobzirnom.Zato ne bi trebalo dozvoliti da ove osobe pretrpe neku nepravdu ili da nepravdu pretrpi neko drugi u njihovom prisustvu:one to tesko zaboravljaju i,nesposobne da ignorisu dogadjaje i cinjenice,nikad ne odustaju od borbe i ne priznaju poraze.Cvrste u svojim odlukama,istrajne u akciji,sposobne su da koncentrisu sve svoje snage u pravcu ideala koji zele da postignu.

Rodjeni u znaku SKORPIJE cesto su obdareni dubokim i prefinjenim duhom,uvek otvorenim za nove zamisli,zivom inteligencijom i vatrenom mastom koja ih cini neukrotivim borcima,hrabrim i dominantnim na svakom polju.

Ljubitelj inteligentnih razgovora,SKORPIJA moze u njima ispoljiti sve snage svog duha,svog borbenogi vatrenog karaktera.Ove osobe ne treba izazivati,jer onda lako postaju razjarene i nasilne.

Kontradiktornosti se ne zavrsavaju ovde:ogromna snaga i energija ovih licnosti bukvalno eksplodira u trenutku akcije,ali SKORPIJA je efikasnija u odbrani nego u napadu jer su,u osnovi,koliko god to krile,ove licnosti prepune dobrote i dubokog postovanja za druge ljude.Postoji jos jedna strana skrivena u ovom protivrecnom duhu:izrazito razvijen estetski osecaj i ljubav za formu i detalje.

Ono sto SKORPIJA tesko podnosi je da je savetuju i da joj protivrece:ona zeli da bitku vodi sama,iskljucivo sopstvenim snagama.

SKORPIJA se nikad ne zali drugima-ona pati cuteci. U njenoj unutrasnjosti cesto se vode teske bitke o kojima niko nista ne zna.

SKORPIJA voli svoju snagu, voli da uvek bude u pravu i da iskazuje svoju superiornost.Ove licnosti to svakako zasluzuju jer i u najtezim trenucima u zivotu znaju da sacuvaju hladnokrvnost i sigurnost u sebe.Nimalo im nije tesko da se suoce sa naporima i sa suprotstavljanjem drugih ljudi-znaju da sve mogu pobediti i to im je samo novi stimulans za akciju.

U pojedinim slucajevima  pokazuju neku vrstu  manije gonjenja.Neprestano oseca kao da je ugrozavaju,napadaju i optuzuju pa tako drugi ljudi mogu postati u glavi ovih osoba istinski neprijatelji.

Njihov magnetizam omogucuje im da vrse veliki uticaj na druge, ali moraju da obuzdaju svouj strastveni karakter-on ih moze suociti sa velikim neprijateljstvima koja se zaista obaraju za njih.

Ako neki posao trazi jaku volju i spremnost za velike rizike, moze slobodno biti poveren za SKORPIJE.Lucidnost,cvrstina,snaga koncentracije podrzavaju ih i u najkriticnijim situacijama.Inteligentan posmatrac,zna da uskladi svoju izrazitu elasticnost sa gvozdenom voljom i dubokim postovanjem za obaveze.

Osim sto poseduje sposobnost odlicnog organizatora i poslovnog coveka,SKORPIJA se istice i u nauci,umetnosti i filozofiji, lako nalazi sebe kao kriticara,novinara i knjizevnika,advokata ili vrhunskog hirurga.

Iako poznaju vrednost novca,ove licnosti cesto prolaze kroz periode nekontrolisanog trosenja.Bez obzira na to,umeju da obezbede sebi solidan finansijski polozaj,potpomognute nepredvidjenim dobicima koji poticu od nekog nasledstva,sa lutrije ili tome slicno,a koje znaju da iskoriste na najbolji nacin.

Ljubitelji rizika,cesto se upustaju u opasne poslove iz kojih neretko izlaze kao dobitnici.Njihove investicije su gotovo uvek produktivne,zato sto instiktivno znaju na sta da stave sapu i do koje mere da se upuste.

Mogu biti i veoma kruti u finansijskim poslovima,ali cak i pri takvom stavu cesto cine gestove iznenadjujuce darezljivosti koji se ne mogu lako opravdati.Sve u svemu,ove su licnosti veoma zatvorene u pogledu svoje finansijske situacije i o tome govore samo kada je neophodno.

Nesreca ih nikada nece baciti u bedu.Uvek imaju ekonomske reserve u zlatu,dragocenostima ili drugim skupocenim predmetima koji nikada ne gube svoju vrednost.

SKORPIJA je uglavnom apsolutista.Ova strana njenog karaktera najbolje se pokazuje u prijateljstvima.Osecanja simpatije i antipatije radjaju se kod ovih osoba iz nesvesnog,odmah,pri prvom susretu.Njima je tesko da odrzavaju povrsne odnose.Osecanja su im duboka pa su njihova prijateljstva prava prijateljstva.Nemaju ni moralnih ni drustvenih predrasuda,i cesto odrzavaju odnose sa licnostima vrlo osobenog karaktera ili aktivnosti.Retko pristaju na kompromise i uvek teze ka iskljucivim pravima.Ali,njihovo prijateljstvo moze se u svakom trenutku staviti na probu:SKORPIJA nikada nece izneveriti!

Zaista je ugodno biti u drustvu ovih licnosti;njihova zivotvorna snaga deluje brzo na sve koji se nalaze u njihovoj blizini tako da i samo njihovo postojanje uliva novu snagu drugima.Njihova neobicna darezljivost goni ih da poklanjaju sve sto mogu.Ali ne uvek:ponekad zaboravljaju cak i na molbe najblizih prijatelja…

U ljubavi,SKORPIJA voli strasno i vatreno,ali ce njena ljubav biti nestabilna kao i ona sama i prelazice sa krajnjom lakocom od zestoke ljubomore ka neznosti,od uzarenih osecanja ka hladnoci,od romantizma ka surovosti,uz uvek nove nijanse.

Njena agresivna priroda tesko se povija pred ljubavlju,mada u svojoj unutrasnjosti uvek nosi zelju za zivotom koji se odvija u osecajnoj i spokojnoj atmosferi.U traganju za ovim idealnim zivotom cesto samo stvara komplikacije,ali ako nadje pogresnog partnera,zrtvovace se na sve nacine za njega i umece da ga zastiti,odbrani i cak i razmazi;za uzvrat trazi neogranicenu vernost i poverenje.

SKORPIJE su savrseni prijatelji kako u dobru tako i u zlu.Potrebno je samo ne uvrediti ih i ne povrediti njihov ponos,jer su to licnosti koje ne zaboravljaju.

Konstitucija SKORPIJE je cesto veoma robusna i izdrzljiva.Ali,ona je podvrgava suvise intenzivnom nacinu zivota i tako narusava njenu cvrstinu,ignorisuci znake bilo koje bolesti.Ova njena gradja ima potrebu za redovnim odmorom:ako to ne cini propasce i dusevno.Njene najslabije tacke su trbuh,seksualni organi,besika i,nesto redje,zglobovi,nos,mozdane opne i grlo.

SKORPIJE se lako prepustaju ekscesima i neurednom zivotu,a morale bi da se cuvaju duvana i alkohola,kao i da ne preteruju sa umirujucim i nadrazujucim sredstvima.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale