Horoskopski znak LAV:

 

Priredila astrolog Ana Savovic

 

LAV je vatreni znak,pod uticajem Sunca.Iskren i otvoren karakter,zivi duh i neverovatna vitalnost glavne su odlike rodjenih u ovom znaku.

Znak je kraljeva ili predsednika.

Drugi je vatreni znak po redu u zodijackom krugu.Glavne osobine predstavnika ovog znaka su:ponosan,plemenit pouzdan,energican,dominantan,autoritativan i srdacan.

 

Vladar:Sunce

Boja:Zuta,zlatna,narandzasta  crvena.

Dragi kamen:Dijamant,rubin.

Poludragi kamen:cilibar,peridot.

Metal:Zlato.

Cvece:Ruza i gladiola.

Moze se reci da je LAV izrazito Suncev znak,jer u ovom periodu Sunce dostize najvecu moc na nebu Zodijaka.Njegovo zivotvorno zracenje daruje otvorenost,iskrenost,spremnost na pomirenje i oprastanje,ali kad treba i nepopustljivost.Neprestano trazenje savrsenstva u svemu radja zivi duh,koji je nemiran.

Licnost rodjena u znaku LAVA zraci posebnim magnetizmom,koji je obogacen zivahnim osecanjima i neverovatnom zivotnom snagom.Rec je o osobi koju je gotovo nemoguce zbuniti ili iznenaditi,uvek je sigurna u sebe  i svesna sopstvenih vrednosti.Sve akcije ove osobe poticu iz srca i obelezene su maksimalnom iskrenoscu.

Ovakva osoba uvek lepo govori o sebi,jako je ambicioznz ,verna je po prirodi ,casna i postena,zna da preuzme odgovornosti i trazi postovanje koje zasluzuje.LAV je veoma drustven i uvek spreman da pomogne slabijima.

Ovi kvaliteti su uzrok snazne privlacnosti LAVA za osobe u njegovoj okolini;lako zadobija ljubav i prijatevljstvo.Njegova snazna licnost i neosporna draz ne uticu samo na profesionalnom planu vec i u privatnom i porodicnom zivotu.

Zbog prevelike ambicije ove osobe mogu biti gorde,razdrazljive i protivrecne.Njihov nacin ponasanja,ako je suvise energican,moze ih navesti na nesmotrene odluke i sukobe sa stvarnoscu.Ponekad bivaju egocentricne I mogu postati nepromisljene I nametljive,narocito kada smatraju opravdanim i neophodnim da zadovolje svoju zelju za organizovanjem i dominacijom u zivotu drugih.Ovaj apsolutisticki karakter,sjedinjen sa snaznom emotivnoscu,za LAVA je cesto izvor nevolja i razocaranja.

Ipak,u odredjenom momentu dolaze mu u pomoc njegove mnogostruke pozitivne osobine:vrhunski osecaj za pravdu i neugasiva ljubav prema istini,cine da drugi uvek priznaju postenje njegovih principa.LAV uvek veran snazi koja proizilazi cak i iz samog njegovog simbola,ne boji se borbe i,zahvaljujuci svojoj hrabrosti i inicijativi,pobedjuje u najtezim situacijama.

Prirodno je da u toliko obdarenoj licnosti zivi zelja za priznanjem drugih – ta zelja i njegove brojne mogucnosti odskocna su daska ostvarenju njegovih ambicija.

LAV cesto odrzava odnose sa uticajnim licnostima koji mu poplocavaju put uspeha,i ovde ulazi u igru njegov poseban kvalitet:u kontaktu sa znacajnim osobama,iako svestan sopstvene vrednosti,on uspeva da prikrije svoju snagu i sigurnost,zadobijajuci lako protekciju i pomoc koje su mu potrebne.

Licnosti rodjene u znaku LAVA su gotovo uvek optimisti i veoma sirokogrude prirode.Ali,tesko onome ko povredi njihov urodjeni osecaj za pravdu.Njihov bes je,medjutim,koliko se brzo i iznenada javlja,toliko brzo i prolazi:LAV je nesposoban da bude zlopamtilo,cak i u odnosu na neprijatelje.

LAVOVA ima medju umetnicima,sportistima,industrijalcima,politicarima,u slobodnim profesijama i administrativnom sektoru.

I na planu prijateljstva LAV je taj koji dominira:uvek on bira prijatelje,ne propustajuci inicijativu drugima.Ako mu je neko simpatican,smesta budi u njemu snazno interesovanje.Njegova prijateljska osecanja su,mora se priznati,uvek iskrena i nikad nisu vodjena racunicom.Sa druge strane,LAV trazi od drugih slepo poverenje,kakvo mu po pravilu i pripada.

U zivotu ovih osoba ljubav ima vaznu ulogu,jer je i ona sredstvo kojim LAV potvrdjuje svoju licnost.Kada nekoga voli zeli i da dominira njime,cak i kad se radi samo o obicnom flertu.Sposoban je da ‘’opcini’’ partnera,a poverenje koje instiktivno zadobija podstice gad a voljenu osobu okruzi paznjom i ljubavlju,da oslobodi svakog tereta i stvori joj nov,bolji zivot.

Rodjen u znaki LAVA zivi zivot,i to intezivno;njegova izuzetna licnost vodi ga uspehu za uspehom u susretima sa suprotnim polom.Darezljiv i pun zanosa,u svojim osvajanjima ne zna za nemoc i drugorazredne uloge.Velika vrednost LAVA je,medjutim,u sledecem:kada se jednom istinski veze za neku osobu,ostaje veran toj vezi i,ako se oseca shvacenim od voljene osobe,cini sve da poveca i ucvrsti veze koje ga spajaju sa njom,uz jedan uslov – da bude siguran kako u celosti poseduje voljenu licnost.

Od svog partnera trazi samo podstrek i odavanje priznanja,i zeli uvek da bude u centru njegove paznje;kritike u sumnje u odnosu na svoju licnost ili ono sto radi mogu ga uciniti nesigurnim i sumnjicavim,cime gubi prirodnu unutrasnju ravnotezu i dovodi u ozbiljnu krizu tu istu ljubavnu vezu.

Za licnost koja zna da uziva u zivotu,kao sto je LAV,najgori neprijatelj je preterano rasipanje energije.On uvek nastavlja da zivi punim zamahom i ne smanjuje svoje aktivnosti cak ni kada primeti da ce ga neki jaci napor slomiti.Takav stav ga neizbezno vodi ka ignorisanju manjih prolaznih poremecaja,mada bi drukcijim ponasanjem mogao da spreci mnogo teza oboljenja.

LAV zahteva da bude iskreno i detaljno obavesten o stanju svoga zdravlja i o prirodi svoje bolesti,a zatim se predaje u ruke lekara i specijalista spreman da se podvrgne svakom obliku lecenja.

Astrologija kaze da su najslabije tacke organizma osoba rodjenih u ovom znaku:srce,cirkulacija i,sekundarno kicmeni stub i ledjni misici.Zato bi morali da zive manje intezivnim ritmom zivota i pripaze na svoje zdravlje.

Uprkos intezivnoj aktivnosti,LAV moze dugo zadrzati mladalacku energiju,narocito ako uspe da nametne sebi odredjeni rezim u zivotu.Ne bi smeo da preteruje ni sa poslom,ni sa zabavama.Sa dobrom merom odmora zdravlje dugo ce biti nepomuceno.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale