Horoskopski znak JARAC:

Priredila astrolog Ana Savovic

 

Vladalac:Saturn.

Boja:Zelena,bela,braon,ljubicasta,crna.

Dragi kamen:Rubin,oniks.

Polu dragi kamen:Granat,malahit.

Metal:Olovo.

Cvece:Karanfil,ljubicica,hrizantema.

Znak JARCA je znak svestenika,ambasadora,naucnika.

Znak JARCA je treci zemljani znak posle BIKA i DEVICE.

Glavne karakteristike ovog znaka su:ambicioznost,takticnost,istrajnost,uzdrzanost,moze patiti od teskih depresija,krutost,neumoljivost.

Anticka astrologija o SATURNU kao’’realizatoru sudbine’’,i bas ova planeta daje rodjenjima u znaku JARCA krut i neumoljiv karakter koji se temelji na izuzetnim fizickim i moralnim osobinama.Odlikuju ga preciznost,metodicnost i ogromna unutrasnja disciplina.

Sve njegove snage usmerene su ka osvajanju solidne licne afirmacije:takvo osvajanje je detaljno programirano na bazi laganog procesa upijanja iskustava,metod kojim se ove licnosti sluze od rane mladosti,formirajuci tako precizne ideje o sebi i svojim potrebama.Kada jednom nacine izbor,dakle,nije moguce odvratiti ih od njihovih namera:nastavice nepokolebljivo svojim putem,ne obracajuci paznju na prepreke,oslanjajuci se na svoju odmereno trosenu energiju i veliko strpljenje.

Tesko da ce ove osobe traziti pomoc ili zastitu drugih – one teze da osvoje zeljene pozicije iskljucivo sopstvenom snagom.

Ambiciozan cak i kad to ne pokazuje,JARAC ima zatvoren karakter,ne mnogo ekspanzivan,koji tezi da zadrzi za sebe svaku ideju ili projekat,a njegovi intelektualni kvaliteti isuvise su cesto okrenuti prakticnim i realistickim ciljevima.

Ovakav nacin razmisljanja uglavnom ga navodi na skeptican i odbrambeni stav:uvek veruje kako se dogadjaji odvijaju nepovoljno za njega i zato preduzima stroge mere opreza kako ga nista ne bi iznenadilo i zateklo ga nespremnog.

Iz ovakvih karakternih crta proizilazi sklonost ovih osoba ka samoci,koja im moze stvoriti teskoce da stupe u kontakt sa drugim ljudima i svetom oko sebe.

U odnosima sa drugima deluju gotovo uvek stidljivo i zbunjeno zbog svog isuvise krutog i neprilagodljivog temperamenta,baziranog cesto na latentnom kompleksu nize vrednosti.

JARAC zna da odmeri i proceni pravu vrednost stvari oko sebe,i pored toga sto ne uspeva da izrazi svoje ideje i sto je nesposoban da zivi u mirnim odnosima sa drugima;jer,iako tezi da to prikrije,cesto se pokazuje kao suvise surov i savestan.Kada se nalazi u neprijateljskom ambijentu povlaci se u sebe,postaje oprezan u govoru,zazire od objavljivanja svojih ideja.Dovoljno je,medjutim,pokazati malo dobre volje i podstreka,i on ce se odmah osetiti u svom elementu,porasce mu vera u samog sebe.Kada pouzdano veruje da je shvacen,postaje ljubazan u odnosima sa drugima.On je licnost na koju se moze maksimalno osloniti,narocito u najtezim situacijama;bice od velike pomoci i pruzice podrsku bez zadnje namere ili interesa – nikada nece traziti da mu se uzvrati na bilo koji nacin.

Urodjeni kvaliteti JARCA najpogodniji su za izvrsenje poslova koji zahtevaju tacnost i preciznost:ove osobine,sjedinjenje sa velikim osecajem odgovornosti pomazu mu da obezbedi pristojan polozaj u zivotu.

Mada,ovo mu cesto izgleda tesko dostizno.JARAC mora da ulozi primetne napore i zrtve da bi ispunio svoju zelju za dostizanjem’’perfekcije’’koja ce mu omoguciti uspon,zahvaljijuci njegovim osobinama vrednog i savesnog radnika.

Da bi ga zadovoljili,drugi ne smeju biti lenji,povrsni i nemarni:on duboko pati,jer je za njega prirodno uloziti trud u nesto,preuzeti odgovornost,biti aktivan i postovan konvencije.Uspeva,ipak,da u sebi sjedini energicnu i nesavitljivu prirodu sa zivim osecanjem za pravdu.

Ove licnosti vole poslove koji traze strpljenje i koncentraciju:izradu detaljnjih planova,istrazivacke studije,narocito u oblasti administracije,ekonomije i politike.Ljubav za analizu i obradu detalja cine ih sposobnim za naucne aktivnosti,tehniku,pa i umetnost.

U pogledu novca,tesko je videti JARCA’’praznih dzepova’’,ili u finansijskoj krizi.Sa godinama uspeva da stvori sigurne reserve,zahvaljujuci svojoj istrajnosti i ispravnom vodjenju racuna,uskladjujuci prihode sa rashodima.

Sasvim sigurno ce odbiti riskantne i hazardne poslove i ulaganja,jer temelji citavu svoju ekonomiju na sigurnim plodovima svoga rada.

Ponekad su ove licnosti toliko stedljive da to prelazi u skrtost,mada su takve uvek u manjini,jer pravi JARAC ne odbija nikad da pruzi konkretnu podrsku nekom kome je potrebna.

Najbolje je nikad ga ne pitati o njegovom finansijskom stanju:on ne voli da se poverava po tom pitanju ni najblizim osobama,onima u koje najvise veruje.

Svakako je tezak poduhvat postati prijatelj JARCA,ali je to poduhvat koji uvek ima odredjenu draz.Jer,kada je prijateljstvo ucvrsceno,moze mu se slepo verovati:dovoljno je izbegavati da se povredi njegova rezervisanost ili da se zadre u njegove principe;potrebno je samo mirno cekati da vam on ukaze svoje poverenje.

Iako voli drustvo,JARAC gleda na osobe u svojoj okolini sasvim objektivno i bez imalo emotivnosti – ako u njima prepozna dragocene vrednosti spreman je za prijateljstvo,postaje tolerantan i prihvata situacije koje bi inace izbegavao.

Pozitivisticka priroda,koja nista ne ostavlja improvizaciji ili slucaju,tesko da se moze trenutno zaljubiti;JARAC je uvek gospodar svojih osecanja i potreban mu je odredjen period vremena da bi primetio kako je zaljubljen.Ali,kada se to dogodi,mozemo biti sigurni da ce strasno voleti,citavom svojom snagom.Retko mu se dogadjaju lutanja na ovom polju:on ume da upozna i duboko shvati sve tajne duse svog partnera,i u stanju je da razume i prihvati situacije onakve kakve su,uz apsolutnu objektivnost cak i u pitanjima osecanja.

Kada se jedna osecajna veza ucvrsti,moze kod ovih licnosti trajati i citav zivot;retko dolazi do razlaza,jer je JARAC spreman da prihvati dinamicnu,pa i nametljivu osobu.Ni najveci problemi i teskoce nece pokolebati ni oslabiti njegovu ljubav:on uvek ostaje nesalomiv,veran svojim duznostima,sposoban da dominira instinktom i osecanjima.Ali nikada ne pristaje na kompromise ako ne moze da ostvari svoj ljubavni ideal.

Gradja ovih licnosti je pretezno jaka i izdrzljiva i njihova se snaga instinktivno uklanja od negativnih napora.Njihova postavka u odnosu na zivot predvidja kao neophodnost dobro zdravlje,i nista ne bi trebalo da uznemiri metodicnost njihovog zivljenja;kada im se desi neki poremecaj odmah postaju nervozni i netolerantni.Bez obzira na to,ovo nije tip koji se cesto zali na zdravlje i bolove;naprotiv,sposoban je da ih junacki trpi.Njegova velika mana ogleda se u cinjenici da ne ume da sprovede lecenje do kraja,sto moze dovesti do tezih posledica.Ne treba suvise da se prepusta radu i treba uvek da nadje vremena za odmor.

Slabe tacke ove licnosti su kosti,zglobovi i,sekundarno,organi za varenje i koza;nisu retki artriticki bolovi,zucni i bubrezni grcevi.

JARAC moze dugo ostati mlad,ali mora da dozira napore i da umereno koristi svoje izvanredne fizicke osobine.

Priredila astrolog Ana Savovic

Zithromax for sale