Horoskop za vreme vladavine ŠKORPIJE od 23. 10. 2017. do 22. 11. 2017.

Saznajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Škorpije, šta vas čeka na poslu, u ljubavi i kako će vas služiti zdravlje.
OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Prelazak Marsa u znak Vage podstiče vas da razmišljate o novim poslovnim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri. Početak perioda biće povoljniji za nove dogovore i promene, posebno one dugoročne, do 7. novembra, dok Venera bude u istom znaku. Nakon tog datuma, kada Venera pređe u znak Škorpije, poslovna situacija biće konfuznija. Prilikom donošenja važnih odluka oslonite se na zdravu logiku koju reprezentuje Merkur i na podršku koju dobijate njegovom pozicijom u devetom, trigonskom polju, koje simbolizuje ili nekoga iz inostranstva ili osobu dobrog statusa i obrazovanja. U periodu oko 14. novembra, izbegavajte sukobe sa kolegama jer su tenzije naglašene, a svi akteri previše “naelektrisani”. Oko 18. novembra, uoči mladog Meseca u vašem osmom polju, povedite računa da nekim nesmotrenim potezom ili na neki drugi način ne dovedete sebe u neželjenu finansijsku situaciju.

Ljubav

Venera, vladar sedmog polja u istom znaku sa Marsom, ukazuje da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, ili ako jeste, druga strana neće moći da ispuni vaša očekivanja. Ne forsirajte bezuslovno emotivno vezivanje, budite strpljivi uvek imajte na umu da ne možete nekoga naterati da bude sa vama ako to ne želi. Opušteniji stav pre će doneti željeni rezultat nego bilo kakav pritisak. Nakon 7. novembra ulaskom Venere u znak Škorpije, moguće su komplikacije na emotivnom planu. Na vama je da se pravilno postavite i da u vremenu kada je stabilnost gotovo nemoguća nađete načina da balansiranjem prevaziđete nesporazume i zategnutost u odnosu sa partnerom. Najbolji način da u tome uspete jeste da se prepustite toku događaja i da vrlo taktično usmeravate stvar u željenom smeru.

Zdravlje

Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i na bolove u vratu i kičmi. Ako vas muče bakterijske infekcije urinarnog trakta, zatražite lekarsku pomoć.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Do 7. novembra trebalo bi da postavite sve stvari na svoje mesto jer je Venera, vaš vladar, do tog datume u Vagi, u znaku svog dnevnog vladarstva, što vam daje dominantnu poziciju. Stabilnost i poštovanje pravila temelj su ozbiljnog posla. No, da vam ne bude dosadno pobrinuo se Mars, koji ulaskom u isto polje sa Venerom unosi konfuziju. Istrajnost na putu ka cilju i dobra organizacija biće vaši glavni saveznici u ovom periodu, dok bi bilo kakva promena plana i nedoslednost mogli da stvore ozbiljne probleme. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. U periodu od 7. novembra, mogući su problemi u pregovorima sa kolegama. Budite tolerantni, izbegavajte sukobe i peruzmite odgovornost za svoje odluke.

Ljubav

Svake godine u ovo doba, sa ulaskom Sunca u Škorpiju, vaše sedmo polje, aktiviraju se emotivne i partnerske teme više nego tokom ostatka godine. Mars, vladar sedmog polja trenutno u znaku svog izgona, dok su u Škorpiji Jupiter i Sunce, što umnogome komplikuje vaše emotivne odnose, posebno ukoliko ste u vezi ili braku. Ulaskom Venere u Škorpiju, 7. novembra, situacija postaje još složenija, a problemi koji su do tada potiskivani izlaze na površinu. Iako razvoj događaja najviše zavisi od natalnog rasporeda planeta, samo mali broj pripadnika vašeg znaka prebrodiće ovaj period bez trzavica. Ukoliko ste mladi ili slobodni, ne očekujte da se vaše ljubavne želje ispune preko noći. Možda će vam neke okolnosti ići naruku, ali put do cilja biće pun prepreka. Moguće je da vam zapadne za oko neko ko je već u vezi, ili ćete biti u raskoraku između želja i mogućnosti. U svakom slučaju savet je da se ne zalećete.

Zdravlje

Udahnite svež vazduh, češće šetajte, pazite na ishranu i ojačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa kao i problemi sa donjim stomakom kod pripadnica nežnijeg pola.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Merkur u Škorpiji u “društvu” Jupitera i Sunca nagoveštava da imate velike planove, ali ne očekujte da se svi vaši planovi odmah ostvare. Od 6. Novembra, Merkur prelazi u znak Strelaca, isti znak u kome već dugo boravi Saturn, a ovajav položaj tih planeta donosi neke nove komplikacije na poslovnom planu i nova odugovlačenja. Pozicijom u sedmom polju vaš vladar ukazuje da ste skloni sukobima i nepraktičnim odlukama. Ukoliko budete nefleksibilni, nepovoljni aspekti bi mogli da uruše šanse. Greške koje su obeležile saradnju ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i retrogradnog kretanja Merkura u ranijem periodu i dalje vam ne dozvoljavaju da poslovnu situaciju sagledate na pravi način. Često donosite nepraktične odluke čije posledice dugo osećate. Ovakvu situaciju dodatno pojačava činjenica da je Jupiter, vladar polja karijere, do polovine novembra zaklonjen Suncem, pa na boljitak morate da popričekate. Povedite računa o odnosima na poslu, budite fleksibilniji i kooperativniji.

Ljubav

Venera, zajedno sa Marsom u vama trigonskoj Vagi donosi izvesne povoljnosti na ljubavnom planu, ali njen sekstil sa Saturnom upozorava da ne bi trebalo da svaku ponudu prihvatite zdravo za gotovo. Merkurov ulazak u sedmo polje od 6. novembra uvećava broj kontakata ali ne utiče i na kvalitet ponude. Ako ste u vezi, potrudite se da sa partnerom ostvarite što bolju komunikaciju i ne očekujte da se sve uvek odvija po planu koji ste vi osmislili. Budite spremni da ponekad prihvatite i kompromis ako će to pozitivno uticati na kvalitet veze. Ukoliko ste mladi ili slobodni, bićete u prilici da ostvarite brojne kontakte, možda i da započnete novu romantičnu vezu. Moguće je da vas Saturn ponovo “spoji” sa osobom koja vam je nekada mnogo značila, ali dobro razmislite pre nego što se upustite u novu avanturu.

Zdravlje

Neophodan vam je odmor. Previše ste opterećeni poslom, a ako nastavite tim tempom zdravstveni problemi su neizbežni. Moguća glavobolja ili stomačne tegobe. Proverite krvnu sliku. Creva i digestivni trakt su takođe ugroženi.

RAK (22. 6 -22. 7)

Posao

Mesec u fazi rasta donosi brige i nesporazume na poslovnom planu. Ipak, nakon konjunkcije sa Saturnom, sve do kraja lunarnog perioda neće imati previše izazovnih pozicija što je sa jedne strane dobro jer nećete biti izloženi preteranom pritisku. Potrudite se da svoju potrebu za uspehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične, materijalne rezultate. Pritom, imajte na umu da je Mars, vladar vašeg polja karijere, u vrlo nepovoljnoj poziciji u znaku Vage, pa je najbolje ne preduzimati neke velike korake u pravcu promena. U slučaju da su vam promene nametnute, potrudite se da ih izbegnete na inteligentan način, nikako konfliktom. Do 7. novembra, stvari se kako-tako mogu uskladiti a potom, sa prelaskom Venere u Škorpiju, nećete imati potpunu kontrolu, pa zato dobro otvorite oči i pazite na sve one sitnice koje mogu da naprave problem. Ukoliko se bavite privatnim poslom, povedite računa o ulaganjima i ne preterujte sa štednjom.

Ljubav

Mars i Venera, planete koje su u vašem četvrtom, ugaonom polju ukazuju na sklonost incidentnim ili burnim događajima vezanim za vaš emotivni život. Ali, kako se Venera bude približavala sekstilu sa Saturnom, vladarem vašeg polja partnerstva, tako će se situacija polako smirivati pa će i odnos sa partnerom barem nakratko, postati stabilniji. Nakon ulaska Venere u Škorpiju, stvari opet izmiču kontroli, a ono što je bilo stabilno ponovo će biti u krizi. Očigledno, vreme je za ozbiljno preispitivanje vašeg emotivnog života i ozbiljne promene. Kako će se razvijati vaš ljubavni scenario zavisi pre svega od vašeg natalnog rasporeda planeta, ali u svakom slučaju, očekujte vrelu, uzbudljivu jesen. Ponašate se suviše naivno, a to bi moglo skupo da vas košta.

Zdravlje

Tenzija i napetost vaši su najgori neprijatelji. Obratite pažnju na svoje telo i navike, više šetajte i radite vežbe opuštanja. Ne preterujte sa hranom i pićem, i ne zanemarujte probleme sa varenjem i stomakom uopšte.

LAV (23. 7. – 22. 8)

Posao

Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut, dok vam Sunce i Jupiter u četvrtom polju idu na ruku za obnavljanje starih i uspostavljanje novih poslovnih veza. Onima koji nameravaju da promene posao trebalo bi da se obrate prijateljima za pomoć jer je trenutno to jedini način da povećaju svoje mogućnosti za uspeh. Istovremeno, bilo bi dobro da preispitate sve svoje stare kontakte, planove i ciljeve. Ukoliko uvidite da nešto treba menjati, učinite to, budite otvoreniji za nove izazove. Ulaskom Merkura u znak Strelca, od 5. novembra, povedite računa o svom odnosu prema aktuelnom poslovnom angažmanu i saslušajte savete starijih i iskusnijih kolega. Ne ponašajte se kao da vi sve znate najbolje. Mars u Vagi, u vašem trećem polju vas čini napetim i sklonim brzim rešenjima koja često nisu dobra. Budite uzdržaniji u reakcijama, pazite šta pričate.

Ljubav

Što se ljubavi tiče, period do 7. novembra biće prilično miran, a sva dešavanja bi mogla da se okarakterišu kao uobičajena. Ali, od 7. novembra, emocije se bude pa se i vaš ljubavni život postaje dinamičniji. Venera ulazi u znak Škorpije i počinje da remeti ustaljenu rutinu u odnosima sa suprotnim polom. Svi koji imaju bilo kakvu dilemu vezanu za trenutni odnos sa partnerom, biće na ivici da naprave radikalnu promenu ili prekinu vezu. Veliki broj pripadnika vašeg znaka će svoj naum i ostvariti, ali na kraju neće biti sigurni ko je zapravo bio inicijator promena i da li se sve odvijalo po njihovom ili tuđem planu. Oni koji su u braku moraće da se izbore sa ozbiljnom ljubavnom krizom. Ukoliko ste mladi ili slobodni, budite preduzimljiviji i otvoreniji za nove susrete, razmislite dobro šta vas usrećuje i krenite “u lov”.

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju jer imunitet vam je jako slab. Moguće su upale i infekcije. Budite vrlo oprezni u saobraćaju jer je to najosetljivije područje gde može doći i do povreda ekstremiteta.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Mars i Venera u polju novca podstiču vas da delujete energičnije, ali budite oprezni i imajte na umu da ne možete istovremeno da se angažujete na paralelnim stranama i da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Vaš vladar Merkur, pred kraj znaka Škorpije ukazuje da ste preuzeli previše obaveza na sebe i da ćete morati neke aranžmane i da otkažete. Od 6. novembra, Merkur menja znak i ulazi u Strelca, vaše četvrto polje i time dovodi u pitanje postojeći poslovni aranžman, pa će sve vaše misli biti fokusirane na pitanje potencijalne promene. Pazite da vam ovo ne odvuče pažnju od već gotovih poslova. U periodu od 7. novembra, ulaskom Venere u Škorpiju, vama sekstilni znak, očekuju vas različita poboljšanja, poslovno unapređenje ili dobra prilika da proširite izvore prihoda i poboljšate finansijsku situaciju. Tokom celog perioda vaša pozicija postaje jača, a neke bitne osobe naći će razloga da vam stanu iza vas. Protekcija je u svakom slučaju opravdana i rezultat je prethodnih uspeha.

Ljubav

Vladar polja koje je zaduženo za partnerstvo, Jupiter, boravi u Škorpiji, gde je pod dominacijom Sunca što ukazuje na nejasne odnose koje imate sa voljenom osobom. Kako je tokom celog perioda Jupiter prilično nemoćan, ma koliko se trudili, nećete baš biti u prilici da dokučite šta je za vas zapravo najbolje rešenje. Ako ste mladi ili slobodni uživajte u blagodetima slobodnog druženja i zabavljanja. Ne trudite se da po svaku cenu budete glavni u društvu, pazite kome ukazujete poverenje. Ako se upustite u novu vezu, potrudite se da ispoštujte nečije emotivne potrebe ili osećanja, ali nemojte dozvoliti da budete žrtva ničije sebičnosti ili potrebe za posedovanjem.

Zdravlje

Ne zanemarujte zdravlje i ne čekajte da se razbolite da biste nešto preduzeli. Sunce vam daje dozu vitalnosti i čuva vas, popravlja vam kondiciju ali kako imate tendenciju da se iscrpljujete doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Ovog meseca od pomoći vam je muzika za opuštanje.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Jupiter u vašem drugom polju donosi nove mogućnosti za prosperitet i zaradu, ali kako je pod dominacjom Sunca pazite da vaše zasluge ne odu drugima. Istovremeno kod vas u prvom polju se nalaze Mars i Venera što unosi popriličnu konfuziju i ukazuje da ste razapeti između želja i mogućnosti. Naglašeno prvo i drugo polje donose pozitivne pomake u vidu novih poslovnih i finansijskih ponuda, ali dobo preispitajte sve što vam se nudi i pazite da ne učinite nešto što bi suštinski moglo da vam naškodi. Venerinim izlaskom iz znaka Vage i prelaskom u Škorpiju od 7. novembra stvari se postepeno menjaju a finansijsk interesi izbijaju u prvi planu. Nakon ulaska Merkura u znak Strelca, 6. novembra spremite se za niz novih dogovora, sastanaka, a ukoliko to bude potrebno i za nova poslovna putovanja. Polovinom meseca sledi jedan dobar poslovni ugovor. Mnogo toga će vam polaziti za rukom, a možete očekivati i pomoć bliske rodibine.

Ljubav

Vladar vašeg sedmog polja, Mars, u vašem znaku, zajedno sa vašim vladarem Venerom, osim konfuzije unosi i izvesnu dozu nesigurnosti u vaš emotivni život, mada vas ne pritiska i nema dominaciju, barem u ovom periodu. Čini se da situacija na ljubavnom planu polako izmiče kontroli od 7. novembra kada Venera prelaskom u Škorpiju uvećava nerazumevanje i haos. Potrudite se da mirno sagledate probleme u vezi i shodno tome donesete odluku. Ako ste mladi ili slobodni, zahvaljujući Marsu bićete u prilici da upoznate nove interesantne ljude, a među njima i nekog ko bi mogao da vas osvoji na prvi pogled. Ipak, pre nego što se emocije razbukte, dobro razmislite da li ste spremni za ozbiljnu vezu. Oslušnite svoj unutrašnji glas i potom donesite odluku šta vam (ne) odgovara.

Zdravlje

Ako se pojave zdravstveni problemi, to će biti od nezdravih navika ili loše dijete. Svaki vid preterivanja u bilo kom pravcu na zdravlje deluje problematično. Respiratorne infekcije čija sezona kreće kao da su po vašoj meri. Ojačajte imunitet.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Došlo je vaših “pet minuta”. Sunce u vašem znaku naglašava snagu i energiju, a uz Jupitera kojim dominira, donosi dodatnu afirmaciju, kao i povoljne šanse za promenu statusa. Ali, nije baš sve idilično. Za sve to vreme vaš vladar, Mars, pozicijom u znaku izgona, remeti šanse i dovodi vas u situaciju da se upustite u poduhvate koji vam neće doneti očekivanu zaradu. Tražite efikasniji način delovanja sa namerom da unapredite svoju poslovnu poziciju, uz oprez jer su vam zbog trenutno loše pozicije vladara uskraćene startne povoljnosti, što znači da se morate prilagoditi drugima. U periodu od 7. novembra, nakon ulaska Venere u vaše prvo polje podstičite sve oblike saradnje, kako biste što pre rešili neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Ulaskom Merkura u vaše drugo polje određeni prethodni finansijski propusti doći će na svoje, pa će i zarada biti manja od očekivane.

Ljubav

Venera, vladar polja partnerstva i emocija, u vašem dvanestom polju zajedno sa vašim vladarem Marsom pravi potpunu konfuziju i unosi nestabilnost u vaš ljubavni život. Situacija će potrajati do druge nedelje novembra kada Venera prelazi u vaš znak i kada, uprkos ne baš najboljoj poziciji, uspe da zavede kakakv-takav red. Ukoliko ste mladi ili slobodni, ovaj period na vas neće uticati kao na zauzete pripadnike znaka, već naprotiv, obilovaće šansama da pronađete partnera iz snova ili makar nekoga ko “liči” na ono što tražite. Jedino oni pripadnici znaka koji u ličnom horoskopu imaju komplikovane “ljubavne” aspekte u ovom periodu mogu očekivati više peripetija. Bilo kako bilo, slede važna događanja na ljubavnom planu.

Zdravlje

Budite oprezni u saobraćaju, moguć je gubitak kontrole zbog neočekivanih situacija na putu. Čuvajte se povreda, napada i reakcija u afektu. Infekcije grla mogu biti posledica nelečene prehlade, pa nemojte olako uzimati svoje stanje.

STRELAC (23. 11 – 21. 12)

Posao

Sunce, Merkur i Jupiter, vaš vladar, u dvanaestom polju nagoveštavaju da pripremate teren za promene na poslovnom planu. Osećate jaku želju za afirmacijom, stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status, u isto vreme dok se borite sa jakim frustracijama. Sekstil koji Venera gradi sa Saturnom, uvećava vaše šanse za uspeh, ali ne i mogućnosti za njihovo ostvarenje preko noći. Tek nakon 6. novembra, kada Merkur, vladar vašeg sedmog i desetog polja uđe u vaše prvo polje, ubrzaće se stvari koje ste dugo čekali. Kako je Merkur između ostalog simbol dvoumljenja, savet je da nastavite putem kojim ste krenuli i da nikako ne menjate ili zapostavljate poslove koje ste već započeli. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, važno je da se nalazite u toku novih događaja spremni na različite vidove promena ili na mogućnosti usavršavanja. U periodu od 7. novembra, kada Venera pređe u Škorpiju ukazaće vam se neke nove mogućnosti. Nova dešavanja u poslovnom okruženju pomoći će vam da bolje sagledate situaciju i zauzmete adekvatan stav.

Ljubav

Merkur, vladar vašeg polja zaduženog za partnerstva na kraju je Škorpije i već od 5. Novembra prelazi u vaš znak. Samim tim u narednom periodu biće naglašene sve vaše potrebe, želje i htenja. U prvi plan izbija i vaša želja za posedovanjem i sređivanjem emotivnog života. Potom, sa ulaskom Merkura u znak Strelca, kreće raščišćavanje svih nagomilanih problema u odnosu sa partnerom. Sve što ste u ranijem periodu prećutkivali ili skrivali pod tepih, sada će izaći na videlo. Ipak, nema razloga za brigu, uspećete da se izborite sa svim problemima. Ukoliko spadate u mlade ili slobodne pripadnike znaka, pred vama je period koji nije pogodan za započinjanje dugih i obavezujućih odnosa. Uživajte u druženju i vezama koje ne podrazumevaju dugoročne planove. Opustite se i prepustite drugima da vode glavnu reč.

Zdravlje

Problemi sa kašljem, grlom, podstiče virus koji bi mogao duže da vas muči. Ukoliko se stanje ne popravlja, potražite lekarsku pomoć. Ojačajte imunitet vitaminima ili suplementima. Budite pažljivi u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji. Čuvajte se povreda.

JARAC (22. 12 – 20. 1)

Posao

Na polje karijere tokom ovog perioda najveći uticaj imaće Mars i Venera, naročito do 7. novembra. Došlo je vreme da malo “pospremite” svoj poslovni život, da raščistite sve one odnose koji ne funkcionišu i uspostavite nova pravila. I nakon navedenog datuma, brige i problemi vezani za posao biće naglašeni. Prelazak Venere u znak Škorpije a vaše jedanesto polje, usporiće neke vaše planove, pa ćete uspeti da ostvarite samo one ciljeve koji ne zahtevaju preveliki angažman i koji ne zavise od spoljnih okolnosti. Nakon kraćeg perioda bavljenja zaostalim poslovima i rešavanjem problema iz prošlog perioda, oko 15. novembra ponovo ulazite u pozitivnu fazu. Mnogi će naći siguran i stabilan posao ili obezbediti uslove za napredovanje. Ipak, zbog negativnog uticaja Merkura u dvanestom polju, povedite računa o papirima, ugovorima, i svim pisanim oblicima komunikacije.

Ljubav

Venera u vašem desetom polju, ukazuje na jasna i bitna dešavanja oko promene statusa. To znači da stabilne veze idu korak dalje dok se nestabilne okončavaju. Ono što je zajedničko za jedne i druge jeste naglost i brzina koja nekad liči na srljanje u problem. Venera udružena sa Saturnom, vašim vladarem, do prelaska u Škorpiju, daje mogućnost da neke od stvari koje su pred vama realizujete i to bez neke preterane komplikacije. Nakon 7. novembra, ulaskom planete ljubavi u Škorpiju, situacija se menja i moguće su razne peripetije. Problemi koje ranije možda niste ni primećivali, sada će izbiti u prvi plan, pa ćete biti primorani da se suočite sa njima i nađete rešenje. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Čuvajte se nestabilnih osoba i nemojte dozvoliti da nekome poslužite samo kao privremeno rešenje.

Zdravlje

Zdravlje vam je nestabilno već duže vreme, a vi se pravite kao da je sve u redu. Ne izbegavajte redovne kontrole, a ukoliko je potrebno, raspitajte se o alternativnim metodama lečenja. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.

VODOLIJA (21. 1 – 19. 2)

Posao

Sunce i Jupiter zajedno sa Merkurom u polju karijere nisu znak uspeha već znak borbe i konfuzije. Jupiter je očigledno precenjen kada mu se kaleme predobre osobine od kojih se očekuje nemoguće. Slab je inače u Škorpiji i pritom je pod dominacijom Sunca, pa može da se dogodi da vam se nešto učini kao dobra prilika, a da zapravo bude promašaj. Stoga nemojte da zaoštravate odnos sa saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose. U periodu od 7. novembra, Venera ulazi u vaše polje karijere i pokreće brojna dešavanja u kojima preuzimate inicijativu i dovodite stvari u red. Pred vama je povoljan period za profesionalnu afirmaciju, ali i za nove projekte i nove poslove od kojih su vam neki u skorije vreme delovali i strano i daleko. Sve vreme, Mars iz devetog polja je u trigonskom odnosu sa vašim prvim poljem što znači da dobijate neočekivanu pomoć od neke udaljene osobe. Očekujte sklapanje velikih poslova i ugovora. Sav uloženi trud će se isplatiti.

Ljubav

Ceo period je podjednako izazovan, kako za one koji su u vezi, tako i za one koji još tragaju za idealnom osobom. Uz emocije ipak mora da ide i doza realnosti, pa zato prestanite da idealizujte nešto što ne poznajete. Sa druge strane period počinje Venerom i Marsom u istom znaku, pa će i vaša potreba za emotivnom sigurnošću ali i uzbuđenjima biti naglašena. Ipak, ne očekujte da se svi vaši snovi ostvare odmah. Za početak, bilo bi dobro da sami sa sobom raščistite šta zapravo očekujete u ljubavi? Tek kada to razjasnite, možete očekivati da se stvari pokrenu u željenom smeru. Polje ljubavi biće u pozitivnoj fazi sa jakim aspektima za sklapanje braka ili ulaska u veze. Razvedeni bi mogli da obnove odnose, a oni u braku, imaće šanse da prevaziđu postojeće probleme. Pred vama je prilično uzbudljiv period u kome više odmeravate snagu nego što razmenjujete nežnost.

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija ka dobijanju na težini. Početkom meseca sve vam prija, pa bi bilo dobro da malo obuzdate apetit ako ne želite da se ugojite. Prekontrolišite krvnu sliku.

RIBE (20. 2 – 20. 3)

Posao

Iako je trenutni položaj vašeg vladara Jupitera u vama trigonskom znaku Škorpije inače pozitivan, trenutno zbog dominacije Sunca ne može da ispolji svoje dobre osobine skoro ništa od svojih osobina koje bi dovele do pozitivnog pomaka u karijeri. Tokom celog perioda Sunce je dominanatno. Tek prelazak Merkura u znak Strelca, doneće prijatnije vesti i početak konkretizacije nekih prethodih dogovora kao i nastanka novih. Od 7. novembra, Venera je uz Jupitera i pojačava njegove pozitivne efekte što za sada samo sanira probleme a ne nadoknađuje sve ono što je u prethodnom periodu izgubljeno. Moguće je potpisivanje važnih ugovora, uprkos sitnim ometanjima. Što se finansija tiče, stanje je stabilno, a moguć je i dobitak koji ne očekujete.

Ljubav

Razne dileme i sumnje vezane za vaš ljubavni život će vas opterećivati dok Merkur, vladar vašeg sedmog polja, bude u Škorpiji. Iz tog razloga, važno je da se ne zalećete u svojim procenama ili da proveravate nečije emotivne namere. Budite dovoljno strpljivi i mudri u iščekivanju raspleta do koga će neminovno doći posle 5. novembra, kada Merkur uđe u znak Strelca. Tek tada, sve ono što vam sada deluje konfuzno postaće jasnije, pa će se samim tim raspršiti i vaše dileme vezane za partnerski odnos. Mladi i slobodni pripadnici znaka, trebalo bi da iskoriste ovaj period za preispitivanje ciljeva na ljubavnom planu, ali i druženje sa starim prijateljima i novim poznanicima. Period je povoljan za kratke romantične avanture, ali ne i za početak stabilnih, ozbiljnih veza. Jednostavno sve je u znaku nestabilnosti pa se treba ponašati u skladu sa tim tendencijama.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Ako nemate nikakvu aktivnost koja će vam oplemenjivati slobodno vreme shvatićete da su mnoge stvari prošle mimo vas, a mogle su biti i drukčije. Ne zanemarujte redovne kontrole.
Izvor. Novosti – Mihailo Čukić

Zithromax for sale