Horoskop za vreme vladavine LAVA od 23. 7. 2017. do 22. 8.

Saznajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Lava, šta vas čeka na poslu, u ljubavi i kako će vas služiti zdravlje.
Pripremio: Aleksandar Tomić
OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Mars, vladar znaka zajedno sa Suncem na samom početku Lava, u petom polju naglašava vašu energičnost koja dolazi do izražaja u skoro svim delatnostima ali i o napetosti koja prati svaku promenu. Venera menja znak 1. avgusta, ulazi u Raka i aktivira osu četvrtog i desetog polja što ukazuje na vašu potrebu da osim porodičnih, konačno sredite i odnose na poslu. Vladar polja karijere, Saturn, zbog svoje retrogradnosti označava dogovore koji imaju tendenciju da kratko traju, pa je potreban dodatni napor kako biste među novim mogućnostima prepoznali poslovne aranžmane koji su dugotrajniji. Budući da je u sekstilu sa Jupiterom koji već godinu dana boravi u vašem sedmom polju, ukazuje da je oprez i dalje neophodan. Ulaskom Merkura u Devicu 26. jula, mnogo dogovorenog se neće ispoštovati. Vreme je za reviziju svih dogovora i planova.

Ljubav

Prelazak Venere iz znaka Blizanaca u znak Raka 1. avgusta, dodatno komplikuje vaš emotivni život i najavljuje dešavanja koja će dati novu dimenziju ljubavnim dešavanjima u narednom periodu. Imajući u vidu da je Venera dispozitor Jupitera koji je u vašem sedmom polju, mnoge stvari će se razrešavati kroz konflikt, jer su ove dve planete u kvadratu. Stoga, ne bežite od suočavanja sa kritičnim detaljima i ne gurajte pod tepih sve ono što vas čini nezadovoljnim, već naprotiv što pre pretresite situaciju kako biste došli do rešenja. Slobodni pripadnici znaka u prilici su da upoznaju osobu kakvu priželjkuju ali je verovatnije da taj “neko” biti zauzet nego slobodan. To praktično znači da ćete na putu do sreće proći kroz razna iskušenja, što će vam pomoći da preispitate svoje stavove i donesete pravu odluku.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, ali povedite računa o ishrani i ne zanemarujte stomačne tegobe. Posebno obratite pažnju na jetru, žuč, pankreas.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Venera, vladar znaka, od 1. avgusta ulazi u znak Raka, pa aspektima koje pravi sa Jupiterom ukazuje na dešavanja vezana za posao i promene koje vas usmeravaju na nove poslovne izazove, prevashodno vezane za inostranstvo. Neke ponude će biti vezane i za promenu mesta boravka, odnosno privremeni poslovni boravak ili stažiranje van mesta stalnog boravka. U krajnjem slučaju, ne mora doći do promene poslovnog usmerenja, već do promena unutar kompanije u kojoj ste trenutno zaposleni. Preporuka je da krenete u susret događajima, odnosno da bez dvoumljenja prihvatite promene. Nije vreme za kockanje poslom, a odbijanje promena nekad upravo to znači, već je vreme prilagođavanja. Takođe, Mars i Sunce kroz četvrto polje ukazuju da je svaki dopunski posao dobra alternativa koja bi mogla da preraste u porodičnu delatnost. Nezaposleni će, takođe, imati više prilike da sami pokrenu svoj biznis, nego da na neki drugi način dođu do posla.

Ljubav

Mars u konjunkciji sa Suncem nagoveštava napetost u vezi jer kao vladar sedmog polja u ovakvom odnosu ukazuje na borbu za autoritet, ali i na želju za nadmetanjem u samoj vezi, te mogućnost sukoba i prekida. U vezu se meša i neka treća osoba, ili neko ko ima izvestan autoritet. Ali, umesto da smiri strasti, ta osoba će dodatno raspaliti vatru. Ceo period je vrlo napet i ne bi bilo dobro da potežete stare teme, stara pitanja koja su već ranije dovodila do suštinskih nesuglasica. Slobodni pripadnici znaka se nalaze pred vezom koja više asocira na avanturu nego na pravu vezu. U pitanju je zauzeta osoba koja je već bila prisutna u vašem životu, ali se odnos nije ostvario. Sadašnji povratak znak je dalje emotivne nestabilnosti.

Zdravlje

Povedite računa o povredama ekstremiteta, ukleštenjima kičme, povredama zglobova ili hroničnim problemima.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Vladajuća planeta Merkur, u trigonu sa Saturnom uvećava šanse za uspešnu realizaciju svih planova, čak i onih koje je bilo teško ostvariti, ali ta povoljnost traje samo do 26. jula, kada Merkur prelazi u znak Device. Potrebno je ubrzati sve stvari i završiti važne poslove tokom navedenog perioda. Ako nije moguće da sve privedete kraju u tih nedelju dana, biće dovoljno da barem započnete taj posao, jer ulazak Merkura u znak Device ukazuje na povoljan završetak. Sredinom avgusta Merkur se okreće retrogradno, pa je najbolji savet za taj period da se odlože sva rešenja za mesec dana i da se ne ulazi u dalju “kombinatoriku” vezanu za trenutne poslove. Sa druge strane, Venera koja još nekoliko dana boravi u Blizancima, a potom prelazi u znak Raka, inače vaše drugo polje ukazuje na finansijske povoljnosti i mogućnost da se novac koji ste uložili u neki biznis, sada povrati uz optimalnu zaradu. Vodite računa o rokovima.

Ljubav

Sedmo polje i dalje je pod uticajem Saturna, koji će se tokom ovog perioda naći u opoziciji sa Venerom, a takav aspekt upozorava da u vašoj ljubavnoj vezi ima svega osim emotivne stabilnosti. Nakon 1. avgusta izlaskom Venere iz Blizanaca stvari se polako smiruju, pa ćete lakše moći da sagledate celu situaciju i da osmislite sledeće poteze. Ukoliko dođe do “zahlađenja” u odnosima, neophodno je strpljenje, jer sa ulaskom Venere u znak Raka situacija se polako harmonizuje. Ipak, važno je napomenuti da je moguće da dođe i do prekida veze. Slobodni pripadnici znaka koji žele da započnu novu vezu, previše se opterećuju svojom ili partnerovom prošlošću što je najmanje bitno u predstojećim događajima.

Zdravlje

Alergije po koži ili neke druge reakcije znak su da treba ispitati stanje imuniteta organizma.

RAK (22. 6 -22. 7)

Posao

Stelijum Sunca, Marsa i Merkura u vašem drugom polju fokusira vaše misli i interesovanja na zaradu i nove poslovne projekte. Usredsređenost na novčana pitanja traje već duže i znak je da iz prošlosti vučete neke dugove ili nerešene situacije koje će isplivati nakon 10. avgusta kada Merkur uspori pred retrogradnost. Dobre vesti u vezi sa finansijama stižu i nakon Venerinog ulaska u Raka od 1. avgusta, pa saglasno simbolici koju ta promena nosi, teške i komplikovane stvari ostaju iza vas. Ukoliko na poslu ne možete da izbegnete promene, prihvatite ih, jer možete imati samo koristi. Potrudite se da na vreme ispunite preuzete obaveze i povedite računa da ne izgubite kontrolu nad situacijom. Pripadnici znaka koji se bave samostalnim poslom neka povedu računa o troškovima, kako rashodi ne bi umanjili ili potpuno “istopili” prihode.

Ljubav

Sa ulaskom Venere u vaše prvo polje rastu i prilike za nove ljubavne romanse. Tokom ovog perioda bićete magnetski privlačni za suprotan pol, pa nemojte da se iznenadite ako privučete pažnju i onih koji nisu po vašoj meri. Ipak, među mnogobrojnim ponudama uvek je moguće izabrati i nešto što vam godi. Uglavnom, bićete u centru pažnje, ali pazite da vas to ne zavede na stranputicu, jer će vaša neodoljivost biti naglašena samo dok Venera prolazi vaše prvo polje. Suštinski oni koji su u vezi biće u problemu, jer će prolazna “slava” ugrožavati kvalitet odnosa. Moguće je, takođe, da nehotice zanemarite voljenu osobu, što bi ona mogla da shvati pogrešno. Slobodnima je ovo pravo vreme da skrenu pažnju okoline na sebe i da privuku osobu koja ih zanima. Oni sa stabilnim horoskopom ulaze u ozbiljnu vezu, dok drugi imaju šansu da dožive nezaboravnu avanturu.

Zdravlje

Uglavnom dobro zdravlje, uz moguće recidive hroničnih problema. Pridržavajte se saveta lekara ili prepisane terapije kako biste izbegli komplikacije.

LAV (23. 7. – 22. 8)

Posao

Period počinje stelijumom Sunca, Marsa i Merkura u vašem znaku, što podstiče sve vaše aktivnosti, kao i zainteresovanost poslodavaca da vas angažuju u novim poslovnim projektima. Povoljan je period za napredovanje na poslu kao i za nastup koji obezbeđuje uspeh na duge staze. Ovo se odnosi i na one koji žele da naprave svoj privatni posao. Sekstil sa Jupiterom u Vagi obezbeđuje stabilnost svih planova i uspeh poduhvata. Merkur vrlo brzo ulazi u polje finansija, pa od 26. jula počinje povoljan period za naplate sve do 13. avgusta kada treba uraditi reviziju svih planova i ispraviti propuste i greške napravljene u prethodnom periodu. Podrška okoline i poslovnih krugova je naglašena do 1. avgusta, dok Venera boravi u vašem jedanaestom polju. Stoga prionite na posao više nego na priču, pređite sa reči na dela i rezultati neće izostati. Iskoristite maksimalno ovaj period za napredovanje.

Ljubav

Venera u vašem dvanaestom polju počev od 1. avgusta podstiče slobodniji pristup ljubavnim vezama i pruža priliku da se upustite u vezu koja bi se najpre mogla okarakterisati kao avantura. Ovaj aspekt je povoljan samo za one koji su sami ili one koji traže dobar razlog ili izgovor za prekid aktuelne veze. Za sve ostale, ovakav izazov mogao bi lako da se pretvori u problem. Ako želite da izbegnete komplikacije, povedite računa o prioritetima i odlukama koje donosite tokom ovog perioda. Počev od 13. avgusta, kada Merkur krene retrogradno, budite oprezni u komunikaciji kako vaši mejlovi i poruke ne bi završili u pogrešnim rukama. Čini se da se sve urotilo protiv onih koji bi da se upuste u avanturu.

Zdravlje

Konstantna napetost na poslu i kod kuće remeti skladno funkcionisanje vašeg organizma. Pokušajte da se opustite i da ne podležete “lošim vestima”.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Jupiter u vašem drugom polju ukazuje da je fokus na finansijama, dok stelijum u jedanaestoj kući, sve do 26. jula ukazuje na uspešnu i unosnu saradnju sa bliskim osobama. Uz to Merkur, vaš vladar, kreće tokom polovine avgusta retrogradno i vraća sve stare teme u središte vaše pažnje. To praktično znači da se aktiviraju stara pitanja koja su bila aktuelna na početku godine i potom prešla u drugi planu. Sada je vreme za obnovu starih projekata i revitalizaciju starih ideja. Kako je Merkur ujedno vladar i Device i Blizanaca koji su vama deseto polje, potrebno je rešiti sva pitanja vezana za status, počev od onih koja se tiču statusa na poslu do imovinske situacije. Neophodno je takođe da revidirate prethodne nepovoljne odluke. Trenutni boravak Venere u vašem polju karijere sve do 1. avgusta ukazuje na povoljnosti koje treba iskoristiti i na koje se treba pozivati kada Merkur postane retrogradan.

Ljubav

Trenutni trigon Venere i Jupitera, vašeg vladara polja partnerstva, ukazuje na delimično sređene odnose sa dosta potencijala za promenu i poboljšanje. Ipak, ulaskom Venere u znak Raka, od 1. avgusta, stvari se postepeno ubrzavaju i podižu tenziju, pa se očekuje veća dinamika u svom segmentima emotivnog i partnerskog života. Merkurovim usporavanjem i okretom u retrogradni hod, u drugoj nedelji avgusta, situacija se dodatno komplikuje između vas i partnera. Ukoliko ste sami, očekujte mnogobrojne udvarače ali i nesporazume. Bilo bi dobro da dobro razmislite šta zapravo želite i da se oslobodite svih starih veza koje se periodično pojavljuju, a koje samo komplikuju vaš emotivni život i ne donose povoljna rešenja. Polje ljubavi i strasti biće veoma dinamično tokom ovog perioda.

Zdravlje

Psihički ste preopterećeni, moguća nesanica i problemi sa cirkulacijom. Čuvajte se upalnih procesa i virusa.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Spremaju se veliki noviteti na poslovnom planu, a Jupiter u prvom polju uskoro će pokazati svoju zastrašujuću moć. No, pre toga, Venera će ući u deseto polje i naprosto će “provocirati” konkretne promene u karijeri, pa već od 1. avgusta možete očekivati mnogobrojna iznenađenja po tom pitanju. Kraj jula obeležava prelazak Merkura u dvanaesto polje što često ukazuje na spletke ali i gubitak kredibiliteta kroz neažurne i loše odrađene poslove. Stoga povedite računa sa kim sarađujete i u koga možete imati poverenja. Od okreta Merkura u retrogradni hod, u znaku Device, povedite računa o svim važnim papirima i dokumentima. Povoljni aspekti Venere i Jupitera će vam sigurno povećati budžet, a oko 13. avgusta očekujte potpisivanje važnog ugovora. Ako ste imali problema sa saradnicima ili kolegama, ne brinite, sve će biti izglađeno.

Ljubav

Napetost je osnovna osobina nastupajućeg perioda, a suzdržanost kao protivteža je način da period protekne mirno. Mars, vladar vašeg polja partnerstva združen sa Suncem ukazuje na mnogobrojna brza i nagla dešavanja koja često izmiču kontroli. Mimo već definisane napetosti, pomenute planete se nalaze u vašem jedanaestom polju te neko iz kruga prijatelja može i nevoljno biti uključen u dešavanja koja su pred vama. Dobro bi bilo da pre svake važne odluke valjano promislite jer se u suprotnom možete naći u kontradiktornim situacijama i događanjima koja vas konfrontiraju najbližoj okolini. Slobodni se upuštaju u veze koje bi se najblaže rečeno, mogle okarakterisati kao vrlo čudne.

Zdravlje

Upala grla, prehlade, osetljivost srednjeg uha, to bi ukratko bila lista problema koji mogu da ugroze vaše zdravlje u narednom periodu.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Već na početku perioda, mlad Mesec u polju posla ukazuje na promenu, koja može biti planirana i željena, ali i neplanirana i u nevreme. Stoga budite oprezni u svim planovima vezanim za karijeru i za napredovanje jer nekad mali korak napred može uzrokovati velike probleme. Brz razvoj događaja i Merkurov prelazak u jedanaesto polje 26. jula, koje između ostalog predstavlja planove, pa njegova retrogradnost sredinom narednog meseca, znak su da će veći deo isplaniranog morati u hodu da se menja i prilagođava nestabilnim okolnostima. Otpočinjanjem tog perioda, od 12. avgusta nadalje, ne bi trebalo preduzimati nikakve promene, niti prviti neke veće planove osim onih na dnevnom nivou. Bilo bi dobro da preispitate svoj odnos prema poslu i da više povedete računa o novim potezima. Mesec bi mogao biti finansijski dobar, pod uslovom da radikalno razdvojite posao od privatnog života.

Ljubav

Venera koja upravlja vašim poljem partnerstva, prelazi iz vetropirastih Blizanaca u kardinalni znak Raka, pa možete očekivati nagle, često neželjene promene. Morate se ponašati u skladu sa tim, i napraviti presek u svojim idejama o ljubavi i shvatanju veze. U celom periodu je poželjno da pažljivo preispitate sve vaše odnose i namere, odnosno da procenite jeste li na putu koji ste zacrtali. Slobodni pripadnici znaka imaju priliku da započnu novu vezu i da se udalje od nekih već više puta viđenih dešavanja iz prošlosti. Kako bilo, situacija u ljubavi će tokom celog perioda biti krajnje nestabilna. Moguće su česte i žestoke svađe i rasprave koje mogu dovesti do raskida.

Zdravlje

Krvna slika i stanje organizma direktno su povezani, pa bi bilo dobro da zakažete rutinsku kontrolu. Budite oprezni u saobraćaju.

STRELAC (23. 11 – 21. 12)

Posao

Puni ste elana i spremni za nove akcije, a samo od vaše upornosti i istrajnosti zavisi da li ćete ostvariti sve što ste zacrtali. Jupiter u vašem polju planova uz Merkura koji ulazi 26. jula u polje karijere pospešiće dešavanja na poslovnom planu koja su već duže vreme usporena, pa ćete biti u prilici da konačno počnete da ostvarujete ideje i projekte o kojima već dugo razmišljate. Iskoristite prvi deo perioda, jer oko 13. avgusta Merkur postaje retrgradan, a to “u prevodu” znači da će već par dana ranije doći do usporavanja. Mnoge planove ćete morati da odložite zbog objektivnih okolnosti, pa vam u tom periodu ne preostaje ništa drugo nego da se prilagodite dešavanjima na dnevnom nivou. Baš zato, potrudite se da u prvom delu perioda završite sve što možete, i da potom mirno uživate u plodovima rada, čekajući nov povoljan trenutak za akciju. Iako tokom avgusta imate šansu za dobru zaradu, ne preterujte sa troškovima.

Ljubav

Venera do 1. avgusta boravi u vašem sedmom prvom polju i donosi razne povoljnosti na ljubavnom planu, uprkos opoziciji sa Saturnom, ali ulaskom u Raka, situacija počinje da se komplikuje. Merkur, vladar vašeg sedmog polja, tokom avgusta meseca prelazi u retrogradno kretanje, pa će zakomplikovati čak i dobre odnose, a one koji inače nisu stabilni, dovešće na ivicu opstanka. Situacija će biti gotovo neizdrživa onima koji rade na istom poslu ili u istoj ustanovi sa partnerom. Svaka ponovna bliskost sa nekim ko vam je u prošlosti nešto značio, mogla bi da podstakne vaše snove da bi sada vaša veza mogla da bude kvalitetnija. Ipak, bolje da se ne zanosite iluzijama i da čuvate ono što imate, ako ne želite da na kraju ostanete sami.

Zdravlje

Problemi sa kostima, zglobovima, tetivama, ekstremitetima. Pazite se fizičkih povreda, posebno ako ih je u skorije vreme već bilo.

JARAC (22. 12 – 20. 1)

Posao

Venera kao vladar Jupitera u polju karijere, u opoziciji sa vašim vladarem Saturnom, sve do 1. avgusta iskazuje nestabilnost u odnosima vezanim za karijeru, ali sa pozitivnim tendencijama. Sačuvajte stabilnost i mir i ne dozvolite da vas savlada malodušnost jed je pred vama period kada ćete postići mnogo uspeha i vrednih rezultata. Od 1. avgusta, ulaskom u sedmo polje i aspektom kvadrata sa Jupiterom u polju karijere najavljuje veću dinamiku dešavanja koja će dovesti do ozbiljnih promena. Sam Jupiter u desetom polju nagoveštava kontakte sa strancima ili moćnim “tajkunima” sa kojima je sada moguća saradnja. Stoga ako nešto izgleda kao poveći zalogaj, vredi zagristi jer uz malo rizika i malo hrabrosti možete stići do povoljnog rezultata. U odličnoj ste fazi, dodajte gas i uradićete sve što ste zamislili.

Ljubav

Venera od 1. avgusta boravi u Raku, vašem sedmom polju i utiče na sva dešavanja u partnerskim odnosima. Cilj u ovom periodu je steći ili zadržati stabilnost, odnosno urediti postojeći odnos na najbolji mogući načim. Oni koji su u vezama koje duže traju “preživeće” ovaj period bez većih trzavica, dok će oni skloni avanturama morati da se suoče sa burnim događajima koji će doprineti da ojačaju vezu ili potpuno suprotno, dovešće do brodoloma. U svakom slučaju bitno je da iskoristite povoljnu priliku za raščišćavanje svega onoga što vas opterećuje kako biste kasnije uživali u harmoničnom odnosu. Ako ste sami, moguće je da baš u ovom periodu nađete srodnu dušu.

Zdravlje

Naglašena je sklonost hroničnim bolestima, pa čak i mali pad imuniteta može biti okidač za neko od problematičnih stanja. Obratite pažnju na prevenciju.

VODOLIJA (21. 1 – 19. 2)

Posao

Napetost na svakom koraku. Na poslovnom planu, stelijum Sunca, Marsa i Mekura u sedmom polju donosi direktne sukobe sa kolegama i saradnicima. Ako želite da sačuvate posao, obuzdajte strasti, ponašajte se u skladu sa pravilima i izbegavajte konflikte jer nadređeni, osim učinka, procenjuju i vaše ponašanje. Budite strpljivi i ne nasedajte na provokacije, jer se haotičan period nastavlja i tokom perioda retrodgradnosti Merkura, od 13. avgusta. Pod hitno odredite prioritete na poslu i ne upuštajte se u rizične situacije jer će mnogo vaših pokušaja biti sankcionisano i osuđeno na neuspeh. Čuvajte stečene pozicije i izbegavajte mutne poslove i “kombinacije”. Takođe, smanjite troškove i ne očekujte da vam novac padne s neba. Budite pošteni i prema sebi i prema drugima.

Ljubav

Stelijum Sunca, Marsa i Mekura u sedmom polju obeležiće ovaj period kao jedan od bitnijih tokom ove godine, pa je nephodno da ono što želite što pre sprovedete u delo jer su rokovi kratki. Ukoliko to ne počnete na samom startu perioda, šanse za promenom se smanjuju proporcionalno protoku vremena. Budite otvoreni i iskreni prema partneru. Prvi deo ciklusa do 26. jula je vreme kada se sve lako rešava, dok je period nakon tog datuma komplikovaniji zbog retrogrdnosti Merkura koja nastupa od 13. avgusta, ali koja će se osetiti i ranije. Period je najpovoljniji za slobodne pripadnike znaka, koji se mogu bez posledica upuštati u nova poznanstva i flertove bez procene potencijalnih partnera.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, mada ste skloni čestim promenama raspoloženja, usled svojih nesređenih misli. Priuštite sebi više trenutaka razonode i opuštanja.

RIBE (20. 2 – 20. 3)

Posao

Saturn koji već duže vreme dominira vašim poljem posla i dalje je retrogradan, što znači da u praksi donosi usporavanje svih rešenja i ne ide na ruku vašim željama. Sa druge strane, Merkur ulazi u sedmo polje i tu će se okrenuti u retrogradni hod, pa će svi sporazumi i dogovori, jedan po jedan, krenuti u neželjenom pravcu. Mogući su gubici posla, usled raznih redukcija, sistematizacija raznih vrsta reaorganizacije. Oni koji imaju privatni biznis mogu se suočiti sa gubicima i nekim finansijskim problemima koji će presudno uticati na nastupajući period u smislu ozbiljnih rezova ili čak gašenja posla. Jupiter, vladar znak u polju koje se povezuje sa tuđim novcem u poslovnom smislu daje mogućnost nekog kreditnog aranžmana ili neočekivanog načina finasiranja koji bi pomogao da se prebrodi trenutna situacija.

Ljubav

Partnerstvo je na testu iako sve deluje harmonično i mirno na prvi pogled. Prividnu stabilnost poremetiće Merkurov ulazak u znak Device, vaše sedmo polje, 26. jula. Od 1. avgusta kada Venera ulazi u znak Raka, mnoga dešavanja nateraće vas da na drugačiji način sagledate svoj odnos prema voljenoj osobi. Retrogradnost Merkura od 13. avgusta poremetiće dosadašnji sklad. Nesporazumi će se ređati jedan za drugim, pa je najbolje da se uzdržite od naprasnih reakcija i ispravljanja “krivih Drina” jer vas to može odvesti u još ozbiljnije sukobe. Slobodni pripadnici znaka imaće mnogo novih prilika za uživanje u letnjim ljubavnim romansama, što nekad i nije prednost jer će se sve odvijati suprotno od planiranog i željenog.

Zdravlje

Mogući bolovi u leđima i nogama, ali i kardiovaskularne tegobe, poremećaj srčanog ritma i povišen pritisak.
Izvor: Astrolog Mihailo Čukić

Zithromax for sale