Horoskop za povratak retrogradnog Merkura u direktan hod: šta vam donosi glasnik bogova od 5. septembra 2017. godine

Veruješ li u snove? Postoji li magija? Postoje li čuda?
Pripremio: Aleksandar Tomić
Utorak, 5. septembar 2017. godine – famozni, ovog dana Sunce u znaku Device napraviće direktnu opoziciju sa Neptunom. Zbog toga možemo imati manjak energije, što će posebno osećati Ribe i Device. Ovaj aspekt izaziva i da se osećamo manje vrednima, te da budemo poprilično zbunjeni. A zbog direktnog Merkura pak, sada je dobro da sačekamo i nikamo ne žurimo, to posebno važi za promenljive Device, Ribe, Strelčeve i Blizance.

Sunce u Devici pita Neptuna u Ribama:..” Sadašnji aspekt pogoduje onima koji se bave umetnošću i svime što ima veze sa njom, kao i za sve koji vole da beže u svoj svet, jer vole vreme provoditi sami sa sobom, a sada za to zaista imaju priliku. Takođe, dobro je na ovaj dan meditirati, posebno ako ste u podznaku Ovan ili Vaga.
Ovog dana Merkur u Lavu kreće u direktan hod, i slavimo ga svi, jer dok je bio retrogradan sve nas je poremetio i dobrano uzdrmao. Vratio nam je u živote razne ljude i događaje iz prošlosti i stvorio mnogo komplikacija u odnosima. No, sada Merkur kreće pravo i radi red, raščišćava nered i postavlja nove standarde. I već 10. septembra ponovno ulazi u znak Device, gde je donedavno boravio, te pokreće nas na još više reda i rada.
Škorpije očekuje novi važan početak
Pokrenuće se tada sve ono što je bio stalo, te će nas proći potreba da se vraćamo na neto od ranije i da to obnavljamo. ostaćemo lakši i sebi i drugima. Ovnovi će rešavati posao, a Bikovi porodične odnose. Blizanci će potpisivati bitne papire, Rakovi će se okrenuti sebi, dok će Lavovi praviti novčane planove, ali Device su sada svoji na svome. Vagama će biti potrebna podrška, Škorpije će započeti nešto novo, dok je za Strelčeve ovo vreme dobre zabave. Jarčevima sada raste ugled, Vodolije dobijaju iznenadnu ponudu, a jedino će se Ribe osećati iscrpljeno.

Ovog 5. septembra, u 11.34 sati, Mars ulazi u znak Device, gde će boraviti do 22. oktobra, i postaje praktičan. Energija se sada kanališe u nove početke, svi to osećamo, i očekujemo ih “na nogama”. Sada sa ovom energijom postajemo uslužniji prema drugima, spremni da pružimo neku uslugu, a posebno Rakovi i Ribe.
No, mnogi bi sada mogli da postanu pravi kritičari, posebno bi Device i Strelčevi mogli najviše kritikovati druge. Ali i tvrdoglavost zna biti osobina ove energije Marsa, pa će vas sada teško neko iznervirati ili izbaciti iz takta, ovo najviše važi za Ribe i Blizance. Ipak, u svemu tome nema agresivnosti, a briga za zdravlje će biti jako izražena, kako o svome tako i o zdravlju svojih najbližih. Posebnu pažnju na organe za varenje i želudac neka obrate oni rođeni u drugoj dekadi Device, Riba i Blizanaca.

Mars želi da deluje, pa će od 5. septembra svako ko želi da radi moći to i postići, pa je dobro sada započeti bilo kakav posao. Moguće je sada i popraviti sve ono što se popraviti da. No, ako vam Mars sada tranzitno hoda vašom 1. kućom, tada ćete “popravljati” sami sebe, ako bude u drugoj kući, tada će vam rad doneti pare, a u trećoj dobre kontakte. Ukoliko vam bude šetao 4. kućom, doma i porodice, tada vam je idealno vreme za čišćenje tavana, podruma, ostave, ali da to zajedno kao porodica činite, a ako vam bude prolazio 5. kućom, tada je vreme za rad na deci.

Ako vam Mars sada tranzitira 5. kućom, donosi vam čišćenje odnosa na poslu, ukoliko je reč o 7. kući daje raščišćavanja nečeg u braku, a 8. kući donosi vam podršku drugih ljudi. Ako vam sad prolazi 9. kućom, donosi vam putovanja, 10. kućom stiže neko razrešavanje na poslu, 11. kućom donosi pravljenje reda među prijateljima, a kad Mars prolazi 12. kućom, daje aktivno bavljenje sobom.

Pun Mesec u Ribama zbiva se 6. septembra. S obzirom na to da se događa na 13. stepenu, osvetliće neku vašu tajnu i otkriće se ono što dosad nikome niste kazali. Zato pažljivo sa tajnama ovih dana. No, hoćete li u ovom vremenu doći do nekog saznanja, nove spoznaje ili ćete se skroz pogubiti u svemu, zavisi od vas samih i vašeg natala.

Dani punog Meseca dobri su za Rakove i Škorpije, za razliku od promenljivih znakova koji će biti uznemireni. Zato je dobro sad pratiti intuiciju koja vam može dati najbolje savete. Setite se da je sve u ravnoteži. Prosto, sada ne birajte strane, već neka bude i jedno i drugo, naravno, koliko je to moguće izvesti.

Od 5. do 8. septembra, najvažnije je da obratite pažnju na ljude i događaje, kao i na odluke koje donosite, jer pun Mesec je kulminacija onog što je započeto mladim Mesecom u Lavu 21. avgusta, kada se istovremeno odvijalo i totalno pomračenje Sunca. Sada nam stižu mogućnosti da nešto ispunimo što smo si zadali, te da završimo do kraja.

Izvor: Nena Janković

Zithromax for sale