DIREKTAN HOD SATURNA U STRELCU OD 25. AVGUSTA DO 20. DECEMBRA 2017: Ovo je njegov poslednji poziv da naučite da živite svoj život, a ne onaj koji vam govore drugi da treba da živite

Direktan hod Saturna u Strelcu od 25. avgusta do 20. decembra 2017: Saturn, planeta odgovornosti, 25. avgusta ponovo kreće direktno, a to svoje putovanje kroz poslednjim stepenima Strelca, završiće 20. decembra ove godine. Direktnim kretanjem ove planete postaje jasno da energija koju trošite na strahove ne može da se nadoknadi. Ipak, biće vam stavljeno do znanja koje korake u vezi toga treba da preduzmete.
Pripremio: Aleksandar Tomić
U oblasti u kojoj postoji strah, a ona se vidi pozicijom natalnog i tranzitnog Saturna, postoji i potreba za sigurnošću. Zato, koliko god Saturn imao lošu reputaciju, on je upravo najvažniji da biste se osećali bezbedno u svojoj koži.
Ako nastavljate da se oglušujete na promene koje je potrebno da izvršite i imate nezreo pristup problemima, Saturn tada stvara bolne okolnosti ili vas suočava sa omraženim situacijama. Ono što je prethodnih meseci bilo na mentalnoj ravni, sada će početi da se prikazuju i na materijalnom planu. Zato su energetski čvorovi u fizičkom telu, u emotivnim odnosima ili na vašem životnom putu, kao i karmički okovi, simbol nerešenih problema koje je doneo tranzit Saturna ili natalni aspekt sa ovom planetom. Ali vi ste ih prizvali sami.

Kako se Saturn povezuje sa manjkom životne volje i elana, tako se često manifestuje u vidu iscrpljenosti i velikog umora. Saturn u Strelcu sada vrši uticaj na jetru, ali i pojačava sposobnost oslobađanja od onog što je za vas štetno, učeći vas da lakše razlikujete i procenjujete šta vam odgovara na duže staze, a šta ne.
Saturn se vezuje i za bolove u kostima i zubima, pa ako vas muči neki od ovih zdravstvenih problema, razmislite na koji način sprečavate sebe da doživite ono što je potrebno da biste se razvili u osobu kakvu želite da budete. Čvrsto stanje ima nisku frekvenciju oscilovanja, zato kada ste loše raspoloženi osećate težinu života baš u kostima, jer ste u stvari teški sami sebi.

Ako ste u toku retrogradnog perioda (od aprila ove godine) bili suočeni sa gubitkom ili razočaranjem, prvo je potrebno da se pomirite sa tim bolom na trezven i konstruktivan način, jer ako to ne uradite Saturn može doneti dodatne poteškoće smatrajući nezrelim vaše neodgovorno ponašanje prema sebi.

Saturn u Strelcu formira sekstil sa Jupiterom u Vagi, od 27. avgusta do 1. septembra, podsećajući vas da jednoj osobi možete puno da se približite, a mnogima teško. Izaberite sa kojom osobom želite da rastete i razvijate se dalje, a ko više nije deo vašeg društva. Odlučite ko je broj jedan u vašem životu, te se posvetite tom odnosu ozbiljno i mudro.
Takođe, trigon Venere u Lavu, oko 13. septembra, dodatno daje pozitivnu energiju vezama koje su na stabilnim osnovama. Kvalitetne veze sada cvetaju i svi odnosi u kojima se trezveno pristupalo problemima dodatno utiru put lepoj zajedničkoj budućnosti. Neke veze biće krunisane brakom, kao i velikim kraljevskim venčanjem za pamćenje, jer Lavovi jedino to prihvataju.
Ipak, ako problemi nisu sanirani na vreme, oni će se pojaviti na nekom drugom mestu, kao simptom koji se pomera. Kvadrat Saturna i Venere u Devici, oko 8. oktobra, opteretiće dodatnom brigom neke veze u kojima podnosite više nego što možete ili što treba.

Preterana želja za ekspanzijom odnosa koji nema ono pravo u sebi, nailazi na zid o koji ćete se vi ili ona druga strana slomiti. Ne treba se boriti protiv emocija, jer će se napraviti još gore, niti ulaziti u dubiozne analize. Istovremeno, Saturn vas uči da ako stvarate zidove oko sebe time se nećete spasiti od povrede. Biti sam za neke koji to nisu navikli, biće još veća kazna, ali i vredna lekcija.

Ovaj period će neke naterati da daju otkaz na poslu koji im ne doprinosi u širem smislu, a neki će se zaposliti, iako im se baš i ne radi. Ako vam postojeći posao ne odgovara, jer ste malo plaćeni, razmislite da li postoji mogućnost nekog honorarnog zaposlenja.

Ako vam je tranzit Saturna doneo posao koji vam ne odgovara, jako je važno da izdržite do kraja njegovog boravka u Strelcu, jer je možda baš to test za nešto bolje što vas čeka nakon tog iskustva. Najvažnije, pogledajte čemu posvećujete najviše vremena i da li vas to vuče ka cilju ili dalje od njega.
Svađe, oko 10. oktobra, pod uticajem kvadrata sa Marsom u Devici biće znak da energija odlazi u pogrešnom pravcu. Ako se veza prekinula, nemojte partnera kriviti za to. Sada se svi karmički odnosi konačno raščišćavaju i to je dobra stvar, iako ne nužno laka. Dozvolite da Saturn uzme ono što i nije namenjeno vama.

Srećom, Venera u Vagi formira, oko 3. novembra, dobar aspekt sa Saturnom, pa je tada povoljno vreme za veridbe. Takođe, Vage mogu konačno ostvariti ono što već dugo čekaju ili se može pojaviti osoba koja baš o vama sanja. Smislite i neki ritual koji će biti vaš način da se umirite, napunite energijom i odate sebi priznanje koliko ste divni.

Trigon sa retrogradnim Uranom u Ovnu, od 6. do 14. novembra, dobro je vreme za lansiranje novih projekata, naročito ako ste vredno radili u prethodnom periodu. Kupovina nekog neobičnog kućnog ljubimca potpuno neočekivano može biti moguća za neke od vas.

Neko će promeniti svoju dnevnu rutinu i način ishrane, i time postati odgovorniji prema sebi, a tako korak po korak promeniti i kompletan život. Neki od vas će konačno kupiti kuću ili renovirati stan, jer tu planiraju da ostanu duže.
Ako vam ipak fali inicijativa, naročito dok je Mars u Vagi, koji ne ume baš da se odluči ili preuzme odgovornost, onda će vas sekstil sa Saturnom, oko 7. decembra, pokrenuti u neophodnom pravcu.
Imajte strpljenja, razmislite šta želite da ostvarite, proverite šta vam je za to potrebno, a nakon toga odlučite koji je vaš prvi korak. Ako postoji nešto što vas plaši, odlučite da se sa tim strahom suočite. Razmislite koji su vaši prioriteti i potrudite se da svaki dan započnete sa njima, a nakon toga obavite sve drugo.

Takođe, dobro je vreme da poradite na unutrašnjoj sigurnosti ili znanju iz oblasti kojom se bavite, tako što ćete krenuti na neku dodatnu edukaciju gde ćete naučiti šta da radite, ako vas uverenja koja imate o sebi još uvek koče na životnom putu.

Sve u svemu, Saturn svojim direktnim hodom traži od vas da vodite računa o svom telu, umu, emocijama, finansijama i duhovnosti, jer su to sve bitni delovi vas. Ako je potrebno da svakodnevno obavljate neke zadatke koje ne volite, potrudite se da to obavite bez kritike, nećkanja i žaljenja, jer inače za Saturna kao da to niste ni odradili i moraćete ponovo, pod težim okolnostima.

Ako za neke od vas ovo bude period tuge ili bola, ne pokušavajte da ignorišete to i pravite se nedodirljivi, jer time umanjujete svoju sposobnost i za vesele trenutke. Nemoguće je stalno biti jak. Saturn traži da prebolite u potpunosti, ali ne da dodatno uništite sebe, već da budete odgovorni prema sebi. Nekima će ovaj tranzit doneti mir i tišinu, manjak druženja i komunikacije, pa onda to iskoristite za introspekciju i gomilanje mentalne snage za iduće periode.
Saturn vam pruža neprocenjivu lekciju da sve može dovesti do rezultata ako ste tome predani i posvećeni. On se vezuje za kredibilitet, a ne na izveštačenost. Zato morate naučiti da živite svoj život, a ne onaj koji vam govore drugi da treba da živite. Ovo je poslednji poziv Saturna u Strelcu da pokažete svima ko ste vi i da svoja uverenja potkrepite i takvim ponašanjem.

A ako vam je neko pomogao i ako vam neko život čini makar malo lakšim, recite toj osobi hvala, makar u mislima, ako ne možete drugačije, jer i to se računa. Ako ste nešto započeli, a niste nikada završili, sada je vreme da obavite to do kraja.

Ne postoji univerzalno rešenje za sva vremena nego za ovaj trenutak, ali postoji nešto što možete da uradite da vam već ovog momenta život bude bolji, i da tako i ostane, u to sam sigurna.
Izvor: Maja Lazić

Zithromax for sale