Vaša planeta vodilja

Pripremio za vas: Aleksandar Tomić

ASTRONUMEROLIGIJA

Ukazuje na odnos izmedju planeta i brojeva; bolje razumevanje njihove veze upucuje na ulogu (osnovnog) broja kroz uticaj kosmickih energija na zivot pojedinca ili na njegovu sudbinu.

Ovaj metod predvidjanja, otkriva u kom pravcu treba da usmeravamo svoju paznju prema odredjenim izvorima energije koji donose dusevni mir, licno zadovoljstvo, sigurnost i uspeh. Metod se svodi na utvrdjivanje “vladajuce planete”, pod cijim uticajem se nalazimo u periodu od godinu dana. Naime, svake godine se nalazimo pod jacim uplivom ili uticajem jedne od planeta.

Generalno ljudi u razlicitim periodima svog zivota daju prednost odredjenim ciljevima, kao “prioritetima”; zatim ne funkcionisemo svake godine ili u razlicitim periodima na isti nacin u psiho-fizickom, mentalnom, emotivnom i duhovnom smislu.

U pokusaju da sakupimo razlicite informacije koje potencijalno imaju poucno znacenje, medota za izracunavanje “vladajuce planete” – ukazuje na bitne karateristike odredjene planete koja ce obeleziti naredni period.

Svaka planeta je povezana sa odredjenim brojem, po osnovnom numeroloskom principu.

VLADAJUCA PLANETA I BROJ

Sunce 1

Mesec 2

Venera 3

Saturn 4

Mars / Pluton 5

Jupiter 6

Merkur 7

Uran 8

Neptun 9

Princip izracunavanja vladajuce planete:

Potrebno je da Vasim sadasnjim godinama (broj), da dodate broj godina koje cete imati naredne godine. Na kraju, ukupan zbir treba da svodete na prost broj.

Npr: Osoba sada ima 28 godina, saberite broj 28 (sadasnje godine), sa brojem 29 (naredna godina), ukupan zbir iznosi 57; zatim svedite zbir na prost broj (5 + 7 = 12; a zatim 1 + 2 = 3). Dakle, dobijamo da je vladajuci broj je 3, a vladajuca planeta je Venera.

KARATERISTIKE VLADAJUCE PLANETE

SUNCE (1)

Ponovo se vracate u dobru psiho-fizicku formu, jaca Vase samopouzdanje i volja. Moguce je da cete ostvariti profesionalno napredovanje ili unapredjenje, kao i pronalazenje pravih vrednosti u privatnom zivotu. Na zivot i svet oko sebe, gledacete drugacijim ocima sa vise optimizma i radosnim ili mladalackim duhom. Pokazacete energicnu ulogu u razlicitim situacijama ili vecu sklonost ka odlucnim akcijama, bicete u stanju da pokrenete inicijativu na razlicitim stranama. Za nekog cela godina moze biti obelezena i brojnim avanturama ili raznovrsnim interesovanjima. Ovo je period koji obogacuje Vase zivotno iskustvo. Bavicete se novim ili razlicitim hobijima koji ce Vam doneti zadovoljstvo. U sredjivanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam suncane boje: zuta, zlatna, koralna, crvena ili narandzasta boja. U toku naradne godine, nedalja je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za Francusku, Ameriku i Kopaonik.

MESEC (2)

Vase osnovno interesovanje predstavljaju porodica, dom i odnos sa najblizima. Prijace Vam da sto vise vremena provodite u kuci ili uz one koje volite. Mozda cete prosiriti svoju porodicu novim clanom, bilo rodjenjem ili vencanjem. Emotivna secanja ce cesto navirati kroz Vase razmisljanje, a sentimentalnost predstavlja Vasu glavnu karakteristiku. Mozda ce neki dogadjaj ostaviti bitan trag ili ce neko povrediti Vasa osecanja, ali ne smete sebi dozvoliti da zapadate u depresiju. Pokazacete pojacano interesovanje za posete izlozbama, muzejima i pozoristu, kao i za druge kulturne sadrzaje. Uzivacete u dugim i romanticnim setnjama, narocito uz reku, privlacice Vas mesta koja su okruzena vodom. Susreti sa bliskim prijateljima ce Vas ispunjavati pozitivnom energijom. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam tirkizna boja, zatim srebrnasta, zlatkasta i boja slonovace. U toku naradne godine, ponedeljak je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za severni deo Evrope, Holandija ili Vase mesto rodjenja.

VENERA (3)

Vasu osnovnu preokupaciju predstavlja ljubav ili ostvarenje kroz zajednicki i partnerski odnos. Pod uticajem Venere pozelecete ponovo da “ozivite svoj ljubavni zivot”, bilo sa starim ili novim partnerom.

Prijace Vam razmena osecanja i neznosti. Potrebno je da vodite aktivan drustveni zivot, kao i da prosirite krug prijatelja ili poznanika. Oseticete pojacanu potrebu za raznim umetnickim interesovanjima i duhovnim sadrzajima. Obogatite svoje saznanje i prosirite saznajne vidike, kroz umetnicko izrazavanje ili stvaralastvo. Mozete da uzivate u raznim vidovima lepote, muzickom nadahnucu i modi; zatim u prirodi, pejzazima, cvecu i ljudima koji Vas okruzuju. Zivotni standard ce Vam se znacajno popraviti, cesto cete kombinovati poslovni uspeh i licno zadovoljstvo. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam bakarni tonovi, roze nijanse i kraljevsko plava boja. U toku naradne godine, petak je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za Irsku, Kinu, Japan ili za delove Australije.

SATURN (4)

U narednom periodu posebnu paznju posveticete poslovnim prilikama i potrebi da promenite dosadanje standarde. Vase zdravstveno stanje i psiho-fizicka kondicija se nalaze na pozitivnom nivou mogucnosti. Najvecu satisfakciju Vam donosi dobro obavljeni posao i afirmacija u krugu saradnika. U odnosu prema drugima ponasacete se suvise ozbiljno, savesno i odgovorno. Medjutim, finansijski uspon ce biti dosta spor i zahtevace maksimalno zalaganje. Moguci su cesci, veci ili neplanirani troskovi. U narednom periodu prirodu i njenu lepotu cete dozivljavati na novi nacin; posebno ce Vam prijati kampovanje, izleti u prirodi ili uzgajanje bilja i cveca. Ponekad treba bolje da se prilagodite savremenijim idejama. Postoji mogucnost za bracnu vezu ili za prinovu u porodici. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam boje zemlje: braon tonovi, zelenkasta, tamnosmedja, tamnoplava i siva boja. U toku naradne godine, utorak je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Meksika i Novog Zelanda, zatim Grcka i Makedonija.

MARS / PLUTON (5)

U narednom periodu posebno do izrazaja dolazi Vas takmicarski duh i dobra psiho-fizicka kondicija. Pokazacete interesovanje za odrazvanje dobre forme, u tom smislu posebno ce Vam prijati neka sportska aktivnost i relaksacija. Vazno je da pravilno usmeravate svoju energiju i da kontrolisete snagu temperamenta, izbegavajte zaostrene situacije i pokazite vise smisla za toleranciju ili prastanje. Podsticite kod sebe vedar ton, smisao za humor i druzenje. Ovo je period koji pruza mogucnost da iskristalisete svoje misljenje; zatim da jasno odredite stavove i da izrazite svoje simpatije ili antipatije prema razlicitim situacijama i osobama iz svog okruzenja. Vazno je da ostvarite svoje ciljeve, ali morate imati i smisao za diplomatsko izrazavanje ili za usvajanjem raznih kompromisa. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam sve zarke boje dana, zatim crna i crvena boja. U toku naradne godine, cetvrtak je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za planinske predele, zatim za delove Engleske, Rusije, Portugalije ili Poljske.

JUPITER (6)

Nalazite se pod srecnim okolnostima, tako da je pred Vama period uspona, napredovanja, licne srece i dobrocinstva. “Faktor srece” je na Vasoj strani, delovacete poletno i ispunjeno pozitivnom ili kreativnom energijom. Znacajno cete prosiriti svoja interesovanja u razlicitim pravcima i pojacati motivaciju. Sada je povoljan trenutak, da ostvarite svoje velike ciljeve ili “velike snove”. Neko ce zavrsiti visoke skole, ostvariti bracnu vezu ili uvecati svoju porodicu. Moguca su pojacana interesovanja za filozofiju, religiju, duhovne sadrzaje ili za prosirivanje svesti o kulturi i vaznim zivotnim aspektima. Potrebno je da obratite paznju na pravilniji ili zdraviji nacin ishrane, ovo je period kada je moguce nevoljno da uvecate svoju fizicku tezinu. Vazno je da se opredelite ka dugorocnijim interesima, zatim ka razlicitim investicijama u duhovnom i materijalnom smislu; kao sto su neki vidovi ulaganja i nekretnine. Rezultati koje ostvarite u ovom periodu, predstavljace merilo vrednosti i za naredno vreme koje je pred Vama. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam marinsko plava, maslinasta i boja konjaka. U toku naradne godine, subota je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Spanije, Italije, Australije, zatim za Cile i Atinu.

MERKUR (7)

U narednom periodu kod Vas ce preovladati potreba za saznanjem. Karakterisu Vas osobine kao sto su: intelektualna radoznalost, izrazavanje novih interesovanja, siroka komunikativnost i aktivan drustveni zivot. Prijace Vam razni susreti, poznastva, putovanja ili razmene informacija, ideja i iskustva. Moguce je da cete se opredeliti za neki vid obuke ili kurs. Ovo je period kada Vas najvise interesuju nove ili savremenije ideje, licno usavrsavanje, zatim razne inovacije i siroki spekatar saznanja o svetu oko sebe. Ulagacete dosta vremena i energije u unapredjenje uslova poslovanja, ali i za poboljsanje uslova stanovanja ili okruzenja. Potrebno je da definisete nove vrednosti ili da postavite nove standarde. Prijace Vam dinamicna uloga i sira drustvena angazovanost. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam citav spektar duginih boja, kao i tackasti ili karirani dezeni. U toku naradne godine, sreda je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Kalifornije, Centralnu Ameriku, Brazi ili Crnogosko primorje.

URAN (8 )

Ovo je dinamican period koji ce Vam doneti brojna izneadjenja, potrebno je da se dobro prilagodite na razlicite okolnosti. Pratice Vas najrazlicitije promene u raspolozenju, kao i u svim segmentima zivota. Kroz spektar razlicitih promena, postoji mogucnost za sklapanjem novih prijateljstava, novim romansama ili za promenom bracnog statusa. Oseticete duhovni uzlet, a stvari oko sebe cete posmatrati drugacijim ocima. Bicete ispunjeni pozitivnom energijom i nadahnuti kretivnim idjama. Privlacice Vas savremena shvatanja, progresivnije ideje i moderniji nacin zivota. Imacete dovoljno moralne hrabrosti da odgovorite ne neke izazove koje namece savreni zivotni trend. Sloboda je vazan cinilac srece, ali morate nauciti da odredite svoju nezavisnost. Nove tehnologije mogu bitno da uticu na Vas nacin poslovanja. Ovo je period kada treba da ostvarite vecinu kreativnih ideja, postoje situacije koje ce bitno obeleziti Vas naredni zivot. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam

purpurni tonovi, bela i neke neobicne kombinacije boja. U toku naradne godine, utorak je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za neka arheoloska nalazista i kulturno-istorijska mesta, zatim za delove Argentine, Cile, Kipar i Rim.

NEPTUN (9)

U narednom periodu ocekuju Vas razlicite neobicnosti, brojne carolije i radosti zivota. Ispunice Vas obilje maste i sklonost ka neobicnim interesovanjima. Vazno je da svoju energiju i inspiraciju usmeravate ka stvaralastvu ili pozitivnim ciljevima, jer u suprotnom to Vas moze navesti na depresivne boje u raspolozenju i na morbidna razmisljanja o sustini zivota. Obratite paznju na pravilniju i prirodnu ishranu, izbegavajte razlicite neumerenosti ili rizik sa nekim oblicima poroka. Na Vase raspolozenje pozitivan uticaj imaju umetnicki sadrzaji, kao sto je: poseta pozoristu, muzicka nadahnuca i koncerti. Ovo je period kada treba ozbiljnije da se posvetite i introspekciji, ali sa namerom da pronadjete nova saznanja o sebi i da definisete vazne stavove o zivotu. Privlacice Vas razmisljanje o altruizmu, a ideja dobra i emocija predstavljace osnovni pokretac na akciju. U opremanju kuce i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijace Vam razliciti pastelni tonovi, plava i tirkizna boja. U toku naradne godine, subota je Vas srecan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Kine, Floridu, Egipat, zatim Taru ili kulturno-istorijska mesta, razne manastire, kao sto su fruskogorski manastiri.

izvor: http://www.astrolook.com/magazin/doc/112.shtml

Zithromax for sale