Astro saveti za vatrene znake: kako da Ovan, Lav i Strelac čuvaju zdravlje

Kod Lava se narušena ravnoteža ogleda u bolovima u leđima i poremećajem cirkulacije, dok Ovan reaguje migrenom i raznim upalnim procesima…
Pripremio za vas: Aleksandar Tomić
Uz pomoć astrologije moguće je odrediti periode u kojima kretanja planeta mogu da naruše ravnotežu i otvore put bolesti. To rano upozorenje može da vas podstakne na sistematski pregled koji dugo odlažete ili da se na vreme pobrinete za svoje zdravlje.

Pripadnici vatrenih znakova su uglavnom dobrog zdravlja i imaju mnogo vitalne energije. Kada im se energija poremeti zbog preterane stimulacije, obuzeće ih nestrpljivost ili ljutnja. Ako tu napetost ne izbace, nego je uguše, može doći do upala, nastanka čireva ili problema sa srcem. Vatra u telu ima ulogu unutrašnjeg sagorevanja, odnosno varenja, pročišćava sistem razgrađujući otrove, viruse i bakterije. Zato se pripadnici vatrenih znakova sa lakoćom bore protiv bolesti i brzo se regenerišu.

Ovan

Prodorna energija Ovna, koja pripadnike tog znaka tera da neustrašivo koračaju napred i potvrđuju identitet, simboliše glavu i lice. Telo će na narušenu ravnotežu reagovati glavoboljom, migrenom i raznim upalnim procesima, poput zubobolje, upale uha, upale sinusa ili akni. Moguće su smetnje sa vidom ili povrede glave.

Dobrom zdravlju će doprineti takmičarski sportovi jer oslobađaju od napetosti. Preporučuje se i plivanje kao i odlasci u saunu i na masažu.

Lav

Ne kaže se uzalud da je Lav hrabar i srčan. I astrološka anatomija povezuje ga sa srcem, ali i kičmom. Ako samouvereni i autoritativni Lav nema potrebnu pažnju i prostor gde može da zablista, narušena ravnoteža ogledaće se u bolovima u leđima, poremećajem cirkulacije, anemijom ili letargijom.

Srce, najosetljiviji organ, treba čuvati umerenim sportskim aktivnostima, bez ekstremnih naprezanja, što doprinosi i gipkosti kičme.

Strelac

Nemirnog Strelca, koji neumorno širi horizonte, povezujemo sa jetrom, kukovima i bedrima, delovima tela zaduženim za kretanje. Strelac je snažnog zdravlja, a manje fizičke probleme uglavnom ignoriše. Često ga muči išijas, a može imati problema sa kukovima.

Strelčev hedonizam, odnosno sklonost preteranom uživanju u hrani, može da optereti jetru pa su potrebni povremeni detoksikacijski programi. Sklon je debljanju pa ne sme da zanemari fizičke aktivnosti.

Izvor: Senka Ljubić

Zithromax for sale