Mesec:

Upravlja: Rakom
Egzaltacija: u Biku
Egzil: Jarac
Pad: Škorpija

Grafički znak: Mesec u prvoj četvti.
Predstavlja: Domaćinstvo, potrebu za negovanjem.
Ključna reč: Emocije.
Anatomija: Grudi, stomak, ravnoteža tečnosti u telu, probava, sekrecija žlezda sa unutarnjim lučenjem, levo oko muškarca i desno oko žene.

Utiicaj Meseca je veoma važan zbog toga što je to planeta najbliža Zemlji i zbog toga što se brzo kreće kroz zodijak. On obiđe svoju putanju za samo 28 dana i njegovo kretanje ima veliki uticaj kako na celokupnu prirodu tako i na čoveka.
Mesec predstavlja žensko načelo: majku, suprugu i ženu u celini. Samim tim i plodnost. To su instinkti, raspoloženja, plima i oseka, faze, prijamčivost, fluktuacije, osećanja, uobičajene navike i refleksno delovanje. Mesečevo delovanje fluktuira i menja se. Ono upravlja ličnim interesima, željama, potrebama, magnetizmom, rastom, plodnošću, potrebom za dodirom, sposobnošću upliva na druge svešću. On istovremeno upravlja i tekućinama, robom, prodajom, plovidbom, pivarstvom, negovateljstvom, trgovinom i javnošću u celini.
Mesec je odgovoran za naša osećanja, predstavlja naše kućno i intimno okruženje.
On je i planeta sanjarenja, imaginacije, ideja, samo je on cesto nesposoban za akciju (pasivan je). Govori o odosu prema majci i prema potomstvu. U horoskopima muskaraca on pokazuje kakvu ženu priželjkuje.

Tamo gde vam je Mesec u natalnom horoskopu podložni ste emocionalnim usponima i padovima. On predstavlja najsenzitivniju tačku u horoskopu i pokazuje gde nam nedostaje stabilnosti.

Zithromax for sale