10 stvari koje treba da ostavite u prošlosti: evo kako da skinete emotivni teret i hrabro koračate ka budućnosti

Vaša prošlost ne treba da određuje vašu budućnost – evo koje stvari treba da ostavite u prošlosti da biste živeli srećno!
Pripremio: Darko
“Veoma je teško otići – dok ne odeš. A onda shvatiš da nema ništa lakše u čitavom svetu.” – John Green

​Ponekad dođe trenutak kada naš život prestaje da nam odgovara. Nažalost, ljudi se često plaše bilo kakve promene. Oni jednostavno nemaju hrabrosti da prevaziđu ono što im se ne dopada, pa stoga moraju i dalje da žive s tim. ​Tako se sakuplja nepotrebno opterećenje, koje nas na kraju uništava. Ali imamo pravo da sve to ostavimo i otpustimo prošlost. Zato hajde da se oslobodimo tereta!
U nastavku je navedeno 10 stvari kroz koje možete preći i ostaviti iza sebe.

1. Možete da prekinete vezu ako osećate da je to potrebno

Možete otići ako ste prevareni, ako vam se okrutno obraćaju ili vaš partner vam jednostavno ne odgovara, iako ćete teško naći boljeg od njega. Imate pravo da pišete svoju ljubavnu priču – strastvenu, jedinstvenu koja vas potpuno zadovoljava.

2. Možete sebi oprostiti sve svoje greške

Vaša prošlost ne treba da određuje vašu budućnost.

3. Možete se osloboditi svojih zavisnosti

Možda niste sigurni u svoje moći, ali ćete uspeti. Mnogo ste jači nego što mislite.

4. Možete prestati da se družite sa “pogrešnim” ljudima – manipulatorima ili onima koji su jednostavno prestali da budu iskreni sa vama.

Svaka priča ima svoj cilj

Okružite se ljudima koji vam pomažu da otkrijete sebe, i ne pokušavaju da vam stave štap u točak.

5. Možete se osloboditi svih onih kvaliteta koje vam više nisu potrebni

6. Možete da ne opravdavate svoja izgubljena očekivanja

Neste postigli ono što ste planirali pre pet godina? Uopšte ne želite više to? Onda se ne treba vezati za standarde koji su postali nepotrebni. U svakom trenutku imate pravo da prepravite svoju priču i redefinišete svoje ciljeve.

7. Možete napustiti posao, gde se osećate nesrećno, nemotivisano, ne možete da ostvarite svoj potencijal, degradirate ili gde vas potcenjuju.

Možete naći nešto bolje.

8. Možete napustiti grad, za koji vas veže previše loših uspomena ili u kom ste prekinuli odnose sa nekim.

Niko vam ne zabranjuje da budete na mestu gde ćete biti podržani i gde će vam biti pružene nove mogućnosti. Ne morate biti zatočenik mesta koje pokazuje samo vaše najgore strane.

9. Možete se odreći starog načina života ako vam više ne odgovara

10. Možete ostaviti u prošlosti, sve ono što vam se ne sviđa kod sebe

Ne morate večno živeti sa svojim nedostacima. Dozvolite sebi da postanete bolji nego što ste sada. Ako vam se ne dopada kakvi ste, menjajte se! Imate pravo na to.

Kao što je govorio Mo Willems, američki pisac, animator, glumac i kreator dječijih knjiga: “Ako ste postali lik pogrešne priče, vreme je da je završite.” Zapamtite, ovo pravo nije vam uskraćeno.

Izvor: Beba Mur

Zithromax for sale