Merkur u znaku Device (od 26. jula do 30. septembra)

Merkur ulazi u znak Device 26. jula i bice u ovom znaku do 30. septembra,13. avgusta zapocece svoj retrogradni hod. Merkur je vladalac znaka Device i Blizanaca i ovde je u svom sedistu i ispoljice svoje najbolje osobine. Merkur ovde daje visoku inteligenciju, sposobnost dubokih analiza i sagledavanja stvari, poznavanje jezika, uspeh u ucenju i skolovanju, jaku logiku, duboku introspekciju i jedan visi filozofski duh.
Na poslu cete biti azurni, vredni, pravicete beleske, praviti planove, bicete odlicni organizatori, u potpunosti cete kontrolisati poslovnom situacijom kako biste sve poslove obavili na vreme i doveli ih do perfekcije. Mnogo cete razmisljati i analizirati, oprezno cete donositi odluke, bice vam od znacaja svaki detalj. Bavicete se papirologijom. Veliki uspeh imacete ako se bavite ekonomijom i trgovinom.
Na ljubavnom planu trazicete osobu koja ce vam parirati kako na intelektualnom tako i na duhovnom nivou. Radicete na poboljsanju odnosa sa partnerom, pokusacete da uspostavite balans izmedju srca i razuma. Bicete realni u svojim zeljama i bavicete se ozbiljnim pitanjima o buducnosti veze. Slobodni mogu upoznati jako interesantnu osobu preko posla.
U ovom periodu dosta cete raditi na sebi, uciti, citati, pisati, brinuti o svom zdravlju, analiziracete sebe i druge, resicete se i mnogih kompleksa, uspecete da pomognete i sebi i drugima.
Moguci su problemi sa varenjem i nervna napetost.
” Kada tezimo da postanemo bolji nego sto trenutno jesmo, sve oko nas takodje postane bolje.”- Paulo Koeljo

Pripremila astrolog Marija Savovic