VIDANJE STARIH RANA – Mesec je u Vodoliji u sekstilu sa Horonom u Ribama

VIDANJE STARIH RANA – Mesec je u Vodoliji u sekstilu sa Horonom u Ribama
za Vas pripremila:
Vas astrolog i tarot tumac

Kad god neka planeta stupi u kontakt sa Hironom, asteroidom koji reguliše naše duboke emocionalne rane, imamo priliku za lečenje. A, pošto su Vodolija i Ribe oba znaka povezanosti u vremenu i prostoru, simbolika povezana sa cvetom Neven moze biti korisna sada.

Neveni su korišćeni u svim kulturama u odnosu na smrt i prelazak. Njihov sunčan izgled, jarko žuto-narandžasto, deluje kao sunce da gura duše na putu do druge strane.

Hironovi aspekti mogu da pokrenu stare traume i karmu iz prošlosti, tako da bi se pomoću Nevena mogla izvršiti simbolični pogrebni ritual za stare emotivne rane. To takođe može biti način da se osveži Mesec u Vodoliji, podižući celo čovečanstvo kroz zarastanje pojedinačnih rana.

Njegove lekovite osobine su mnogobrojne, i mogu se uzimati interno ili koristiti lokalno.

Neven je poznat i kao kalendula, koja se često nalazi u svim vrstama proizvoda za zdravlje i lepotu kako bi se ubrzalo fizičko lečenje. Može se naći u mnogim mastima i kremama za smirenje kožnih poremećaja, smanjenje boli ili svrab ili promovisanje brzog lečenja. Može se koristiti kao ulje ili balzam za kosu. Takođe je dobro za zdravlje usta. Možete piti caj od Nevena, koji pomaže kod unutrašnjeg zapaljenja zbog problema sa želucem ili grčeva.

Cvetne latice su takođe jestive, tako da možete dodati šareno posipanje u salate ili posuđe za manje doze lekovitih svojstava ulja.

Duhovno, sjajna energija neočekivane olakšava tranziciju i pomaže u balansiranju tmurnosti i žalosti.

Dok je Mesec u znaku čovečanstva, aktivirajući planetu rana, svima nama može pomoći svetlost koju Neven sija na naš bol, olakšavajući naš prolaz dok ulazimo u lečenje.

Unesite malo Nevena u Vas dom ili ga imajte kod sebe kako bi poboljsali energiju regeneracije koju nosi ovaj aspekt.