POMRACENJE MESECA 27.7.2018 – Najviše treba da se čuvaju Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije

Pomracenje Meseca, 27. jul, 2018 – Najveće lunarno pomračenje veka

Za Vas pripremila:

Kristina Stanek

Vas astrolog i tarot tumac

 

27. jula, 2018. godine, videćemo drugo lunarno pomračenje. Prvo se dogodilo 31. januara 2018. godine. Pa, još veća vest je da je ovo najveće pomračenje ne samo godine nego i veka. Ovo se dešava nakon 104 godine! Ovo pomračenje je poznato i kao krvavi Mesec. Pomračenje će trajati 1 sat i 43 minuta, što je 40 minuta duže od poslednjeg.

Posebno bitna činjenica jeste to što se lunarna eklipsa dešava u opozitu sa planetom Mars. Mars će uticati na pojačanje besa i frustracijašto može da dovede do nesmotrenih odluka, reakcija i postupaka. Ono što se savetuje jeste da pokušate da ostanete smireniSolarna eklipsa donosi krizu samopouzdanja i stres uzrokovan podsvesnim strahovima od neuspeha. Dodajte tome i uticaje lunarne eklipse i jasno vam je kakav period sledi. Lunarna eklipsa ima uticaje poput punog Meseca, samo dosta intenzivnije i direktno se tiče emotivnog života. Utiče na intimne odnose sa partnerom, porodicu i dom. Poželjno je da se u ovom periodu oslobodite emotivnog tereta koji vučete već 6 meseci. U ovom periodu svakako očekujte emotivne oscilacije i impulsivne reakcije. Osećaćete se nezadovoljno i nećete imati preterano mnogo strpljenja za bilo šta što zahteva fokusiranost i posvećenost. Biće prisutno osećanje nemira i iščekivanje nečega što samo što se nije desilo. Ovo svakako nije dobar period za bilo kakve iznenadne odluke i poteze na planu ljubavi.

Sto se tice uticaja na globalnom nivou kada je u pitanju totalna Lunarna eklipsa u Vodoliji sa Suncem u Lavu, klimatske promene su česte, anomalije su ozbiljnije : porast požara izazvanih sušama, vetrovima, nekad od strane same prirode, a moguće povremenim podmetanjima od strane buntovnih, nerazumnih ljudi, motivisanim lošim karakterom, ugrožavanje šuma, drveća koji su preko potrebni za čist vazduh. U nekim krajevima sveta, nagli pljuskovi “kao iz kabla” ali i žestoke oluje. Međunarodna zategnutost dostiže maksimum, revolti, pobune, s druge strane oseća se vodolijska potreba za druženjem, ulaženje u društva i klubove, zajednice, i nasuprot, velika potreba za individualnošću, samostalnošću, slobodom kretanja.

Postoje dve vrste Lunarnih eklipsi – delimično i kompletno.
Prema astrologiji, ovaj mesec će imati razne implikacije na sve zodijake. I pozitivne i negativne.

Od vas će se tražiti da obezbedite sledeće stvari.

1. Postarajte se da članovi porodice ne izlaze na vece skupove i guzve tokom pomračenja.

2. Ne zapocinjite nista novo tokom ovog perioda. Može se videti negativni efekti.

3. Trudnice bi trebalo manje da izlaze tokom ovog perioda. Moraju se posebno pripaziti.

4. Ostale zadatke, kao što su sečenje, šivanje, pletenje itd., Takođe treba zapostaviti tokom perioda lunarnog pomračenja.

5. Takođe u ovom trenutku trebalo bi biti umeren i uzdržati se od preteranog jedenja, pijenja.

6. Listovi bosiljka se koriste kao zaštitni lek protiv negativnih efekata ako ih ima. Državanje listova bosiljka u vodi za piće i hrani će pomoći da ih zaštiti.

Svaka promena na planeti takođe će uticati na zodijake. Dok za neke to može biti dobro, za druge može dovesti do negativnih efekata.

Uticaj pomracernja na horskopske znake:

Ovan : Za vas pomracenje donosi poboljsanje. Vi ćete se otarasiti nekih problema, kao i svih tenzija koje će se ukloniti, vremenom ide na bolje. I na polju emocija dolazi do povecanja strasti i ljubavi sto je za vas domaci teren koji vas dodatno usrecuje

Bik: Kod vas može biti napeta situacija, posebno kod Bikova koji su rođeni u prvoj dekadi. Kako Mesec bude odmicao, tako vi možete postati društveniiji veseliji. Pojacana ekcentricnost i promene rasplozenja. Povedite racuna o vasim hedonistickim stavovima, Umerenost !

Blizanci: Neki pojedinci mogu proći kroz neke fizičke probleme. Dakle, pomračenje  nece bviti dobro za njih. Trebalo da izbegnete putovanje ili neka kretanja. Nervoza i nestrpljenje vas mogu obuzeti, čak pojedini Blizanci mogu biti i agresivni. Budite oprezni, čuvajte se, izbegnite svađe i impulsivnost.

Rak: Kako je Mesec vaš vladar, vi se možete osećati nesigurno.  Pristedite malo i suzdrzite se od nepotrebnog trosenja novca. Mesec kao vas vladar ce dosta uticati na vase emocije pa su ceste promene raspolozenja prisutne. Takodje moze uticati na vase samopouzdanje u partnerskim odnosima pa su problemi i tu moguci.

Lav: Pojedinci ovog zodijaka imace uspeh u svim svojim zadacima, a poštovanje u društvu će se povećati. Dosta iznenadjenja vas ocekuje u narodnom period ali ne mora da znaci da ce biti losa. Samo pokusajte da umirite smoju temperamntnu prirodu i da ne reagujete na pojedine situacije. Odgodite planove i ne donosite bitne odluke već gledajte da se odmorite.

Device: Svi vi koji ste rođeni u prvoj dekadi možete se osećati iscrpljeno, umorno, čak bolesno pa bi bilo dobro da se odmorite ili da neke Device prekontrolišu zdravlje. Pojedine Device mogu imati srećan ljubavni život dok neke očekuju finansijki dobici. Emocije su udružene sa inteligencijom.

Vaga: Kod vas nema bitnih promena. Vagice treba da se drže dalje od bilo kakvih borbi ili argumenata. Ako vam neko traži novac na zajam ne pozajmljujte, a ni vi se ne zadužujte.

Strelac: Kako su Uran i Mars negativno aspektovani vi treba da se čuvate od sukoba sa nekom bliskom osobom ili nekom grupom gde pripadate. Pojedini Strelci mogu imati važan dan u svom životu ili neko napredovanje. Mogućnost promena u nekim kreativnim poslovima.

Skorpija: Rodjeni u prvoj dekadi mogu doziveti radikalne promene. Karmički dugovi dolaze na naplatu. Pojedinci ovog zodijaka će čuti neke dobre vesti, pa će vreme za njih biti dobro.  Samo rođeni u prvoj dekadi treba da se pripaze od svađa i impulsivnosti.

Jarac: Za ljude ovog zodijaka, mentalne tenzije mogu porasti, pri čemu postoje šanse za monetarni gubitak. Sada se nikako ne preporučuje da se vraćate i razmišljate o prošlosti već se oslobodite i krenite napred u srećnu budućnost. Bavite se sobom i izbegnite ponos i egoizam.

Vodolija: Kod vas se dešava Pun Mesec i Pomračenje pa neće biti baš prijatno. Ljudi sa ovim zodijakom treba da budu svesni skrivenih neprijatelja koji bi mogli pokušati da se bore protiv njih. Novi izazovi i nove prilike su na pomolu koje bi trebali iskoristiti. Smetace vam i najmanja sitnica, zelecete da dokazete da ste vi u pravu. Nemir i nespokoj, radite ono sto vas cini srecnim i spokojnim .

Ribe: Za Ribe nije toliko lose, jedna velika napetost i muka u vašem životu će biti uklonjena sa  šansom za novčanu naknadu. Sa druge strane moguće su frustacije i mnoge osobe mogu biti ljute na vas jer radite stvari po svome što se njima ne sviđa. Generalno gledano na pomolu je iritacija i neslaganje. Potrebno je da se štitite od opekotina i toplote.