KAKAV CE HAOS DA NAPRAVI RETROGRADNI MERKUR NA VAS ZNAK U NAREDNIH NEKOLIKO NEDELJA

Kakav ce haos da napravi retrogradni Merkur od 22.3-15.4

za Vas pripremila:

Kristina Stanek

Vas astrolog i tarot tumac

Od 22. mаrtа do 15. аprilа, Merkur će zаpočeti svoj prvi retrogrаdni hod ove  godine u vаtrenom znаku Ovnа. Pa tako ce Ovnovi osetiti poprilican pritisak, bice tesko dа se prilаgodite ali nije nemoguce. Tokom retrogrаdnog hoda u аstrologiji, izgleda da se planeta kreće unazad na nebu, iako se usporava u kratkom vremenskom periodu. Većina tranzita ove planete zavrsava se za oko tri nedelje, ali oni uvek služe svrsi.

Merkur je planeta koja predstavlja komunikaciju, koordinaciju, putovanje i kako se svakodnevno izražavamo. Merkur u Ovnu voli da se brzo kreće i bez oklevanja; on ima tačku da pređe i tačno zna kako to da uradi. On je samouveren i pun samopouzdanja.

Siguran šta treba da izrazi bez vremena za druge misli ili čak i sumnje. To je tako kada nije retrogradan !!!

Medjutim kada je retrogradan situacija se komplikuje i sve se usporava. Ovo je planeta koja se brzo kreće i on voli da zadrži život, uključujući i naše odnose, glatko se kreće, ali tokom ovog perioda sve će trajati duže; sve će se osećati kao da je bilo pauzirano ili barem usporeno.

Tokom ovog tranzita mozemo se osetiti isfrustrirano i postati uznemireni jer stvari ne idu onako kako smo planirali. Ali to ne znači da se stvari ne dešavaju tačno onako kako su  namenjene.

Važno je da budemo fleksibilni u svim aspektima naših života. Očekujte da stvari neće ići na način koji ste zamislili i ostavite dodatno prostora i vremena ako neke stvari krenu u neocekivanom pravcu. Nije da će nas ovaj tranzit uništiti u potpunosti, vec to znači da će od nas tražiti da praktikujemo strpljenje.

Ono sto je vazno zapamtiti, da iako je onaj pocetni zar kao da se ugasio ili tinja, to  je samo iluzija. Mi se krecemo napred u izgradnji novih aspekata u nasim zivotima. Sta to u stvari retrogradni Merkr radi. On nam daje malo vise vremena  da neke stvari isplaniramo ,razmislimo, promislimo koje su najbolje mogucnosti i  izbegnemo eventualne greske kada bude bilo vreme sa akciju .

Cena uspeha je strpljenje 🙂

Srecno i ne zurite !