Pluton:

Upravlja: Škorpijom.
Egzaltacija: Još uvek nije utvrđeno.
Egzil: Biik.
Pad: Još uvek nije utvrđeno.

Grafički znak: Kombinacija izvedena iz slova L i P, po astronautu Persivalu Lovelu, koji je predvideo otkriće ove planete; druga oznaka predstavlja krst sa mladim Mesecom iznad koga lebdi beskonačni krug.
Predstavlja: Poriv za uništavanjem ili reformatorstvom, fuziju.
Ključna reč: Transformacija.

Pluton tradicionalno upravlja donjim svetom i onim što je skriveno od pogleda (uključujući tu i nepoznate svetove u vama samima, vaše potisnuto ili nesvesno ja). On takođe predstavlja sve procese replikacije, kao što su začeće, umnožavanje, štampanje i slično. Pluton upravlja masama, otpacima, subverzijom, atomskom silom i zločinom. On upravlja fobijama i opsesijama, sporim rastom, grupnim faktorima, transmutacijom, početkom i krajem, rođenjem i smrću, izolovanošću, prinudom, nestajanjem, kidnapovanjem, anonimnošću, bakterijama i virusima. On prestavlja generiranje, regeneraciju, degeneraciju. Izlaže sve ono što se tajnovito ili prikriveno razvijalo. Upravlja upražnjenim radnim mestima, vodoinstalaterstvom, diktaturama, nepopularnim ciljevima i svim onim što je ekskluzivno. Njegovo delovanje je sporo, oprezno i neminovno. On je poslednja i transcedentalna planeta i smatra se višom oktavom Marsa.

Tamo gde vam je Pluton u natalnom horoskopu – tu nalazite složenosti, tu sami i bez ikakve pomoći morate rešavati probleme.

Zithromax for sale